Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
witam
co do GJ nie mam zdania ale ciekawie wyglada moim zdaniem eur cad
jezeli dzien zakonczymy pinbar'em to ustawiam zlecenie long na 1.6200
SL na1.6150
TP 1.6400
jak do tej pory wejscie na eur usd licze na maly tp
co do GJ nie mam zdania ale ciekawie wyglada moim zdaniem eur cad
jezeli dzien zakonczymy pinbar'em to ustawiam zlecenie long na 1.6200
SL na1.6150
TP 1.6400
jak do tej pory wejscie na eur usd licze na maly tp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
poczatki na PA
Dzięki Hipcio. Mam do Ciebie jednak jedno pytanie: rzuciła mi się w oczy delikatna niekonsekwencja w rysowaniu s/r'ów. Na daily poziom 159 rysujesz opierając się o body świec, natomiast 154,87 rysowane jest w oparciu o knoty. Czy nie lepszy byłby trochę wyższy poziom, również oparty o body świec?moje s/r pochodzą z daily (fiolet) i h4 (pomarańcz)
Swoją drogą zwróciliście uwagę na to jak często poziom s/r występuje w okolicy okrągłych liczb? Na geju praktycznie każde 100 pips działa jako s/r, nie zawsze oczywiście, ale zadziwioająco często
polonaise pisze:Nie ma to jak naked tradinghipcio pisze:moje s/r pochodzą z daily (fiolet) i h4 (pomarańcz)b_god pisze:Panowie, chętnie bym spojżał na Wasz punkt widzenia na geja, może ktoś wklei rozrysowane s/r'y na h3 lub h4?
Będę wdzięczny.![]()
![]()
![]()
sorki

Dodano po 8 minutach:
b_god pisze:Dzięki Hipcio. Mam do Ciebie jednak jedno pytanie: rzuciła mi się w oczy delikatna niekonsekwencja w rysowaniu s/r'ów. Na daily poziom 159 rysujesz opierając się o body świec, natomiast 154,87 rysowane jest w oparciu o knoty. Czy nie lepszy byłby trochę wyższy poziom, również oparty o body świec?moje s/r pochodzą z daily (fiolet) i h4 (pomarańcz)
Swoją drogą zwróciliście uwagę na to jak często poziom s/r występuje w okolicy okrągłych liczb? Na geju praktycznie każde 100 pips działa jako s/r, nie zawsze oczywiście, ale zadziwioająco często
poziom 159,00 nie był przeze mnie narysowany,
najpierw narysowałem coś co mi się wydaje na wyższym time frame że stanowi linię wsparcia i oporu (np 159,12) a następnie wchodzę do opisu linii i poprawiam na okrągłą liczbę,
a z drugiej strony nigdy nie trzymam się sztywnych reguł odnośnie body/knot
to pierwsze wrażenie decyduje - wielkość i ilość świec, piny sam nie wiem,
czasem są lepsze czasem gorsze

Dodano po 11 minutach:
nie wiem ale jest taka teoria która mówi, że najbezpieczniej jest wchodzić na potwierdzonego pina czyli np 10 pipsów powyżej pina zlecenie buy stop i SL na długość pina, w tym przypadku nie byłoby to tak dużo, a podobno prawdopodobieństwo dalszego ruchu w kierunku wejścia jest wyższe niż wejście na poziomie pina,polonaise pisze:Drugie podejście z mojej strony dziś. Mam nadzieję że tymm razem będzie lepiej
tym razem EDEK
PS TYm razem ładnie odbija się od 100MA
jednak doskonale Cię rozumiem i też tak wchodzę ale później często pluję sobie w brodę, mam nadzieję że tym razem będzie ok

Witam
NZDUSD zbliża się do wsparcia - przede wszystkim na równym poziomie 0.6250
Można postawić buy limit na tym poziomie, SL 0.6230 i pierwszy TP na 0.6450
Sugestie mile widziane...
edit
Sytuacja na USDCAD, TF D1 i H4 widoczna na obrazkach - znowu przepychanka przy równym poziomie 1.1650.
Wiem, że już póżna pora ...
Pozdrawiam
elwood
NZDUSD zbliża się do wsparcia - przede wszystkim na równym poziomie 0.6250
Można postawić buy limit na tym poziomie, SL 0.6230 i pierwszy TP na 0.6450
Sugestie mile widziane...
edit
Sytuacja na USDCAD, TF D1 i H4 widoczna na obrazkach - znowu przepychanka przy równym poziomie 1.1650.
Wiem, że już póżna pora ...
Pozdrawiam
elwood
Pipsów wystarczy dla wszystkich ...........