Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Dzieki za trojkata :D nalezy tylko pofilowac na ew. falszywe wybicia i jazda!
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bkt321 »

Pisałem wcześniej o TP na 1,6260, jednak teraz widzę tu chorągiewkę na D1.

Cos tu nie pasuje!!!

Strasznie myli ta ostatnia "galanta" świeca przypominająca spadającą gwiazdę - w większym spektrum jednak nie jest na szczycie...

Książkowo - chorągiewka jest typowa dla rynku byka. Przypomina mały trójkąt symetryczny, ale zazwyczaj nie trwa dłużej niż trzy tygodnie.
Wolumen powinien się zmniejszać podczas powstawania tej formacji. Ruch następujący po uformowaniu się chorągiewki powinien mieć taką długość jak ruch poprzedzający jej powstanie..

OK zamknąłem pozycję.
Szczegłóły transakcji w załączeniu dla zainteresowanych - trzeba kliknąć.

Co będzie dalej? - wg. książki powinno wystrzelić do góry.

Tym razem LONG po 1.6425 ze SL na 1.6363 - może się coś urodzi... (Troche duży SL, ale w okolicy większego wsparcia)

Time to sleep. Bay all.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

bkt321 pisze:Tym razem LONG po 1.6425 ze SL na 1.6363 - może się coś urodzi... (Troche duży SL, ale w okolicy większego wsparcia)
MrYogi pisze:L na USDJPY pozycja oczekująca co miałem od wczoraj, właśnie weszła
...błagam Was...
Zamiast takich pierdół piszcie proszę o tym, dlaczego zajęliście taką a nie inną pozycję, dlaczegu tu długo, tam krótko, a czemu to oczekujące zlecenie. Gdzie są waszym zdaniem opory, wspracia, dlaczego te są ważniejsze, a te nie i co można zrobić gdy cena przebije poziom, a co gdy odbije i po czym to poznać!

Zamiast tego podajecie jacy to sprytni jesteście i ile pipsów wciągnęliście... na to jest dział Forex Jurnal a tu jest Naket Trading - mówimy o strategi! a nie o pipsach...

No chyba, że inni forumowicze nie mają nic przeciwko... Moim zdaniem to zaśmieca temat...
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

Ykee pisze:...błagam Was...
Zamiast takich pierdół piszcie proszę o tym, dlaczego zajęliście taką a nie inną pozycję, dlaczegu tu długo, tam krótko, a czemu to oczekujące zlecenie. Gdzie są waszym zdaniem opory, wspracia, dlaczego te są ważniejsze, a te nie i co można zrobić gdy cena przebije poziom, a co gdy odbije i po czym to poznać!
jejku daj się chłopakom pochwalić - ile zarobili :lol:
się drobnych szczegółów czepiasz :o

Dodano po 3 minutach:

wlasnie screanow nie masz czy jak :P
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Nie no MrYogi ja to wszystko widzę, ale opisówką zaciemniasz temat. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę jaka jest różnica między Twoimi wypowiedziami, a np guru tego tematu...
Ja do Ciebie jako takiego pretensji nie mam, tylko do sposobu opisu...
Może zrób tak, wklej tu jakiś swój wykresik z pozycjami i opisz, tu dałem longa bo "to i to i to" myślę że dojdzie tu, ze względu na "to i tamto", tak żebym nie musiał zadawać Ci pytań dlaczego.

Jak nie mam racji to się zamknę...
More practice, more luck!

hipcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hipcio »

słusznie

Dodano po 5 minutach:
bkt321 pisze:Pisałem wcześniej o TP na 1,6260, jednak teraz widzę tu chorągiewkę na D1.

Cos tu nie pasuje!!!

Strasznie myli ta ostatnia "galanta" świeca przypominająca spadającą gwiazdę - w większym spektrum jednak nie jest na szczycie...

Książkowo - chorągiewka jest typowa dla rynku byka. Przypomina mały trójkąt symetryczny, ale zazwyczaj nie trwa dłużej niż trzy tygodnie.
Wolumen powinien się zmniejszać podczas powstawania tej formacji. Ruch następujący po uformowaniu się chorągiewki powinien mieć taką długość jak ruch poprzedzający jej powstanie..

OK zamknąłem pozycję.
Szczegłóły transakcji w załączeniu dla zainteresowanych - trzeba kliknąć.

Co będzie dalej? - wg. książki powinno wystrzelić do góry.

Tym razem LONG po 1.6425 ze SL na 1.6363 - może się coś urodzi... (Troche duży SL, ale w okolicy większego wsparcia)

Time to sleep. Bay all.
Chorągiewka w mojej ocenie polega na tym że mamy maszt czyli kilka kolejnych świec mocno rosnących lub spadających (wyraźnie pionowy układ) i potem trójkąt chorągiewki,

pomijam to że mój pomysł na chorągiewkę się nie sprawdził i cena nie spadła dalej.

Dodano po 48 minutach:

znalazłem formację podobną do chorągiewki na daily - pojedynczy maszt tylko nie tak regularny kształt trójkąta, zadałem buy stop na kontynuację wzrostu i TP poniżej pivota, którego oprócz tego że jest okrągłą liczbą uzasadniam na wykresie tygodniowym strzałkami,
normalnie to oczekiwany ruch po wybiciu powinien odpowiadać wysokości masztu ale ponieważ pivot wygląda na mocny to dałem TP

Dodano po 7 minutach:

i jeszcze ostatni wykres, bo zdaje się że przesadzam z tymi postami, sorki ostatni na dziś,
otóż ciekawie wygląda gbp/jpy na daily
H&S
i do tego mały ale zawsze pin na prawym ramieniu

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Witam,
to jak juz sie chwalimy to moje lekko spoznione zagranie na eur/usd, long ze strefy wsparcia i poziomu pivot (50% fibo, strategia ta byla juz omawiana wczesniej). W sumie target juz jest, ale potrzymam z malym stopem, moze podejdzie wyzej.
Podobnie zagralem L na kablu od 6420. Zagranie dosc ryzykowne bo oparte na wsparciu krotkoterminowym, widac je dopiero na M15.
Obydwie pozycje w tej chwili po +100.
To tyle jezeli chodzi o Journal bo Ykee sie denerwuje..... :lol:
Bedzie dobrze, luz......
=================

polonaise
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polonaise »

A co myślicie o tym?

bkt321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bkt321 »

polonaise pisze:A co myślicie o tym?
Dla mnie BOMBA :-), ale trzeba uważać, bo MA100 pod ceną.
FX LAMER zwracał gdzieś uwagę, że MA100 powinna być nad ceną dla sell i pod ceną dla bay.

Wstyd się przyznać, ale nie znam dokładnej interpretacji tego wskaźnika... Chyba jest to średnia ceny ze 100-u okresów...

MohSETH
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MohSETH »

Widzę, że EUR/GBP za bardzo nie chce spadać;) więc trzeba filować na Longa...

Dodano po 8 minutach:

No to bomba w górę jednak MA100 ma być nad ceną, ale czy wykorzystując MA to nadal jest PA?:P

Pozdro
Lepiej nie zarobić niż stracić. Graj zawsze z trendem.

ODPOWIEDZ