TREND MAGIC - bardzo ciekawy trend follower.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

sq13,

Dzięki za wykres i podrzucenie kilku nowych idei.

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Witaj Chojnak - nie potrafię uruchomić Twojego templata w Meta Trader 4. Wskaźniki HG , THV3 i Trend Magik są nie widoczne w platformie i nie można ich nawet ręcznie nanieść na wykres.. Wprowadziłem wskaźniki i tpl do prawidłowych folderów , tym bardziej mnie to dziwi... Co ty na to ? A może ktoś z forumowiczów pomoże ? :wink:

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nie mam pojęcia, jak widzisz reszcie forumowiczów chodzą.
Może restart Meta tradera ? Na odległość, nie siedząc przed kompem, ciężko coś doradzić.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Małe zmiany :)

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

sq13 pisze:Testuje twój system i powiem że jest dość ciekawy ale dodałem dodatkowo jeszcze kilka wskaźników tj.
- level_trading_123,
- hull THV
- toptrend
- THV Trix V5
- MT4 - LevelStop
- wymieniłem panca eagle na luktom panca eagle
Ty na prawdę wiesz jak się w tym połapać ?? jak tak to szacunek :) Z 2giej strony ten bbmacd na Twoim screenie chyba coś nie tak działa.. jakim cudem on czerwony jest, tego to ja nie wiem...Za dużo tego panowie trochę

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Nie wiem ale według mnie zbyt duża liczba wskaźników nic nie daje poza wprowadzeniem szumu.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

I dlatego każdy tworzy system, w tym wykresy, pod siebie.

Przechodziłem już przez etap "wskaźnikomanii" - miałem z 8-10 wskaźników w oknie pod wykresem naniesionych jeden na drugi.

Doszedłem do wniosku, ze nie ma to sensu - większość pokazuje to samo więc dublowanie ich nie jest konieczne. Stosunek ceny do czasu, nic więcej.

Teraz ograniczam ilość wskaźników do minimum. Tym niemniej, jak napisałem powyżej, każdy tworzy pod siebie. Są miłośnicy okna MT4 świecącego jak choinka w Boże Narodzenie od różnorakich wskaźników, są również tacy traderzy, którzy w MT4 mają wyłącznie wykres ceny i nic poza tym. Co jest lepsze? Odpowiedź jest prosta - to co dla nas działa i z czym czujemy się dobrze :)

J.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Hej Chojnak - system już śmiga , właśnie zaliczyłem 25 pipsów profitu. Jak na trend follower , to ma dość czyste sygnały wejścia. W połączeniu z nim moja strategia doskonale się uzupełnia. Pozdrowienia...

Dodano po 16 minutach:

Kolejny profit ... Masz u mnie piwo !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Fajnie, cieszę się :)

Pamiętaj, że w konsoli daje dość mętne wskazania więc TREND MAGIC nie zwalnia od myślenia ;)

Dzisiejszy profit ok. +30 pips. Bawię się na m1 i łapię krótkie ruchy w pracy.

sq13
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: sq13 »

Trzeba wszystkiego spróbować ja jestem narazie na etapie wskaźników hehe ale w skuteczności wychodzę raczej na 0 :) jak uda mi się zrobić 30 pipsów to zaraz je tracę w kolejnej transakcji - kwestia doświadczenia. Często nie trzymam się założeń i strategi ustalonej wcześniej.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Wskaznik HG niestety wywala mi MT4. Musze sobie poradzic bez niego.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

ODPOWIEDZ