Hi Hi Hi
witam
poczatki sa trudne - euforia/zwatpienie...
Jesli ktos podejdzie do forexu jak do studiow to moze ma szanse...
zeby po 5 latach dorabiac... do swojego podstawowego zrodla dochodu...
po nastepnych 5 latach mozna planowac zyski....
a jak bedzie w rzeczywistosci to forex da odpowiedz... za nastepne 5 lat...
Wszystkim poczatkujacym zycze "innego" podejscia ...
Forex wynagradza najbardziej cierpliwych.... i najmniej pazernych uczestnikow rynku...
OK. moze ktos to zrozumie za 10-15 lat...
"Daj rosnac zyskom i ucinaj straty..." To trzeba doskonalic iles tam czasu...
Kwestia indywidualna.
Ot, cala "prawda o forexie
Dodano po 1 godzinach 6 minutach:
OK... kilka konkretow dla przelamania granicy komfortu
Jesli ktos ma predyspozycje do kojarzenia na wykresie, z informacji rynkowych badz z obu naraz kilku watkow sytuacyjnych w ciagu kilku sekund
to ma szanse na zyski - moment wejscia na rynek - jak np Kubica w F1 - czas reakcji 0,026 sek

To dotyczy pasjonatow analizy fundamentalnej, technicznej i obu razem

Co jeszcze...
Hmm. jak najmniej "choinki" na wykresach... Wiem, wiem... Na poczatku to jest tak jak nauka jazdy na rowerku - musza byc dwa koleczka z boku
OK ale sukcesywnie sami sie przekonacie, ze "wirtuozja" na forexie (czyt zarabianie) maja podstawy, albo - metaforycznie w gamie nutowej -
rozgrzewka muzykow na jakimkolwiek poziomie - albo...
Testujcie, analizujcie i dobierzcie sobie sami. Ja osobiscie w chwili obecnej "podpieram sie" - wciaz sie ucze

- No dobrze to kwestia indywidualna,
tez przechodzilem przez "choinke"...

teraz... jest inaczej
Zwracajcie szcxzegolna uwage na poziomy oporu/wsparcia, np Fibonacciego w roznych perspektywch czasowych, patrzcie na czas zamkniecia w danej perspektywie czasowej kazdej swieczki
czy czegos innego i co sie dzieje w danej chwili... jaka sytuacja techniczna powstaje - wizualna...
I zastanawiajcie sie - szybkosc reakcji w dowolnej perspektywie czasowej przyjdzie z czasem - "tak to wyglada, a jak moze byc..."

Intuicja... Czesto podpowiada - to tzw pierwsza mysl - potem czesto robimy cos na odwrot ha ha, ale to moze tez byc strategia - myslimy tak, a otwieramy pozycje na odwrot...

i jaki - w jakiej fazie czasowej jest dany rynek - forex 24 H - otwarcie/zamkniecie/polowa sesji - bardzo wazne!

Poza tym sami dojdziecie - do sukcesu - tego wam zycze... ale i tez moze porazki... jak zwatpicie...
pozdrawiam