MIG Investments

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
24
39%
Poza paroma minusami są ok
5
8%
Przeciętny
17
28%
Mają wiele wad
3
5%
Stanowczo odradzam
12
20%

Liczba głosów: 61

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

CoVal pisze:Wiem, ze mozna u nich otworzyc konto majac 2.000 $
tia, ale to są konta mini i są trochę inne warunki niż przy zwykłych kontach- inne kwotowania, spready, egzekucja, dźwignia.....

sandez
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sandez »

Mają teraz dostepne ponad 70 par walutowych- w tym USD/PLN i EUR/PLN ze spredem 30- da sie jednak.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

MIG Research : Analizy MIG

http://www.migresearch.com/index.php?id=61

Analiza techniczna i fundamentalna:
* USA
* UK
* Eurozone
* Japan
* Switzerland
* Canada
* Australia
* New Zealand
* Turkey
* Russia
* Norway
* Sweden
* Czech Republic
* Poland
* Hungary
* Singapore
* Hong Kong
* Mexico
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Uwaga Panowie teraz MIG jest sponsorem Brown GP z F1 to potrzebują dużo kasy :)
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

Skalping generalnie jest strategią, którą nie do końca popieramy. Przede wszystkim natomiast należy tu określić co rozumiemy pod pojęciem skalping. Skalping definiujemy jako otwieranie i zakrywanie pozycji w ciągu mniej niż 5 minut, z zyskiem lub stratą do 5 punktów i bardzo często w ciągu dnia. Tylko jeśli te trzy elementy pojawiają się razem i dany klient handluje wyłącznie w ten sposób, moglibyśmy mówić o skalpingu. W takim przypadku nasz Dealing room wysyła do klienta wiadomość z prośbą o zmianę strategii, a następnie, gdy klient nie zmieni strategii, dealer może podjąć decyzję o dezaktywacji funkcji Expert Advisor na rachunku klienta. Chciałabym dodać, że takie sytuacje pojawiają się bardzo rzadko, więc proszę się nie obawiać negatywnych konsekwencji.
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

MIG zmienił się w BANK.
Nowy adres: http://www.migbank.com/pl/
Dear M I G Client,

It is our sincere pleasure to announce that we have now become M I G BANK.

After two years of intense preparation and investment, we are the first Forex broker in Switzerland to have been granted a Swiss Banking License.
With this new status comes a host of new possibilities, services and potentials that no other Swiss Forex broker can provide. As our cherished client, this essentially means you benefit from a unique balance of the best trading services and conditions backed by Swiss banking security standards.

We are pleased to bring you the best trading conditions and optimal trading environment, now with the security of a Swiss bank, including:

Best Trading Conditions for FX
+ Market’s most competitive spreads, starting at 0.5 pip
+ Trade on 70 currency pairs, plus Gold and Silver
+ Excellent liquidity
+ No commission
+ Leverage up to 200:1
+ Favorable margin conditions
+ Powerful trading technology
+ First Class Research
+ Professional , adept, multilingual staff – we speak 30 languages
+ Secure, leading-edge IT Infrastructure

Regulated Swiss Bank
+ Regulated and supervised by the Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA)
+ Swiss financial security and discretion
+ Privileged deposit per creditor
+ ISO Certified for Quality Management Systems (9001) and Information Security Systems (27001)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

euroforex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: euroforex »

Panie i Panowie jeśli chcecie korzystać ze strategi automatycznych na MIG musicie po otwarciu rachunku podpisać dodatkową klauzule o korzystaniu .
Mnie o tym nie poinformowano kosztowało mnie to prawe cały rachunek , jakie zdziwienie mnie ogarnęło kiedy po otwarciu pozycji SL nie zamknął mi pozycji przez to straciłem ponad 1000E . Takie niedopatrzenie kosztowało mnie wiele nerwów no cóż firma nasz pan a ty zapłać... Bajzel pełen firma nie winna

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

euroforex pisze:Panie i Panowie jeśli chcecie korzystać ze strategi automatycznych na MIG musicie po otwarciu rachunku podpisać dodatkową klauzule o korzystaniu
Powiem szczerze, że też się zdziwiłem, że tak jest, ale na szczęście się zorientowałem, że EA nie działa zanim doszło do tragedii.

Mnie jednak przydarzył się inny dziwny przypadek. Pewnego pięknego razu EA nie ustawił mi SL (tylko sam TP), a ja tego nie zauważyłem i popłynąłem na sporo kasy ...
Na BE też trzeba uważać, bo czasami się nie przestawia, mimo, że była odpowiednia cena.
Mam wrażenie, że od czasu do czasu broker robi jakieś dziwne numery ... :lol:
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

euroforex pisze:Panie i Panowie jeśli chcecie korzystać ze strategi automatycznych na MIG musicie po otwarciu rachunku podpisać dodatkową klauzule o korzystaniu .
Mnie o tym nie poinformowano kosztowało mnie to prawe cały rachunek , jakie zdziwienie mnie ogarnęło kiedy po otwarciu pozycji SL nie zamknął mi pozycji przez to straciłem ponad 1000E . Takie niedopatrzenie kosztowało mnie wiele nerwów no cóż firma nasz pan a ty zapłać... Bajzel pełen firma nie winna
Wiem, że polak mądry po szkodzie ale było:
a) czytać umowę
b) spytać się na forum
c) patrzyć co się robi..... Przecież łatwo zauważyć że brak SL ....
Ogólnie to raczej Twoja wina a nie brokera ....
Mike_Scofield pisze:Na BE też trzeba uważać, bo czasami się nie przestawia, mimo, że była odpowiednia cena.
Mam wrażenie, że od czasu do czasu broker robi jakieś dziwne numery ...
Jakoś nie zauważyłem, żeby robili coś takiego. Czego używasz do BE/SL ? Co mówią logi ?

Swoją drogą w starszych wersjach terminala jeśli broker nie zezwalał na działanie EA to przycisk EA w terminalu był nieaktywny. W obecnej wersji dowiadujemy się o tym dopiero gdy EA próbuje wysłać jakieś zlecenie i w logu pojawia się problem.
Ot takie ułatwienie (nie dla nas) ze strony MQ...
Green
Obrazek
Obrazek

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

Co do podpisania specjalnej umowy do działania EA, to faktycznie nieco dziwne, ale całkowicie zgadzam się z Green7. Polski support- Pani Marta jest bardzo miła i można się jej o wszystko dokładnie wypytać, nawet po kilka razu, zarówno telefonicznie jak i na maila. Jeśli chodzi o polski support to chyba tylko AM przebija MIG.

ODPOWIEDZ