Saxo Bank

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
14%
Poza paroma minusami są ok
1
14%
Przeciętny
2
29%
Mają wiele wad
1
14%
Stanowczo odradzam
2
29%

Liczba głosów: 7

whitetrash

Nieprzeczytany post autor: whitetrash »

Wiesz co - niby tak - ale czym jest SB jeżeli nie zwykłym MM? Z jednej strony to bank ktory w zeszlym roku zwiekszyl zysk swoj r/r o ponad 60% wiec dobrze sie ma?
Ale z drugiej strony nie przekonuje mnie to. Rozmawialem z agentka dbFX - no i tez niby dB - ale jak przyszlo co do czego to mi powiedziala, ze to tylko londynski oddzial zrobil platforme, i nie jest to nijak polaczane z dzialem inwestycyjnym dB - jest po prostu platforma oddzialu dB w Londynie. Wiec nie wiem jak do tego podejsc.

Pozdro.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Czyli wracamy do początków moich tutaj postów aby WYDZIELIĆ NAJLEPSZYCH BROKERÓW i BANKI NA ŚWIECIE i póżniej wyciągnąć dla siebie daleko idące wnioski.Niestety nie zrobiliśmy tego,mało tego nie ma jednej osoby w Polsce z którą można poważnie na te tematy rozmawiać nawet w najlepszych dilingach w Polsce.Co do dbFX to jest w USA natomiast w Londynie to jest jego oddział.
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

whitetrash

a no wiec wlasnie. ja powiem tak - trafilem na fx przypadkiem, siedze tam od kilku lat, a dopiero teraz trafilem na takie forum jak teraz, mimo iz pierwszze koty poszly za ploty, i teraz fx jest moim jedynym zrodlem utrzymania, to z tego co widze tutaj - nieciekawie jest z brokerami. gdzies wyczytalem o ECNach o ktorych nawet nie wiedzialem - a potem jak wszedlem w tematy o poszczegolnych ECNach to tam tez same watpliwosci. chetnie bym sie przeniosl do kogos bardzo wiarygodnego, bo aktualnie u zwyklego MM trzymam sumy 6cyfrowe i jakos nie bylem swiadomy zagrozen - ale doprawdy nie moge doszukac sie kogos, na temat kogo nie macie podejrzen. chyba najblizej do dukascopy - ale czy tak naprawde jest, ze tam juz bezpiecznie? skoro tez sceptycznie patrzycie na rosyjskie pochodzenie...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tak nie zrobiłem tego ponieważ mnie na to nie stać poza tym nie znam angielskiego.Natomiast jężeli jesteś taki bardzo mocny jak piszesz to chętnie posłuchamy o Twoich doświadczeniach z ostatnich 5 lat na pltformie UBS,DB itp. ewentualnie może wskażesz gdzie a Polsce można na te tematy poważnie porozmawiać.Aby Tobie ułatwić mogą to być banki oraz instytucje finansowe.
Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Andreas.von.Shick
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Andreas.von.Shick »

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum oficjalnie witam wszystkich, a teraz... do rzeczy.

Platforma SB jest baaardzo ładna i baaardzo wygodna. Wskaźniki generalnie są ok, ale w zasadzie brak jest możliwości dodawania własnych (brak metajęzyka), a ich TradeCommander choć na pierwszy rzut oka jest bardzo miodny to jest to porażka (ograniczona liczba wskaźników, totalny brak porządnej dokumentacji). Mam jednak nadzieję, że SaxoTrader będzie ciągle rozwijany i dopracują to narzędzie. Mankamentem są również bardzo duże wymagania sprzętowe, ale to akurat normalne przy softłerze pisanym w .NET - w pewnym momencie przy symulacjach TC platforma zajmowała ponad 1GB RAM!.

Co do samego SB: miły kontakt, wpłaty działają błyskawicznie (dziś wpłata w złotówkach i dziś komunikat o "doladowaniu' konta w EUR przy bardzo dobrym kursie sic!).

Ja działam tylko na EUR/USD więc spread 2 pips mnie nie boli, ale faktycznie na innych parach (zwłaszcza na złotówce) spread jest iście kantorowy.

Reasumując mają nowoczesną aczkolwiek jeszcze niedopracowaną do końca platformę i są dość "specyficzni" (duże spready, duże wymagania co do kasy).

Dla mnie na razie są ok.

...i jeszcze jedno: zdarza się, że platforma się "zawiesza" (wina zbyt "nowoczesnego' softleru), a ping do ich serwera to 120 ms więc "ślizganie" się ceny widać tylko przy duzych ruchach cenowych.

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

ZZ- jak taka firma upadnie to czy to będzie bank czy zwykły naciągacz MM kasy nie odzyskasz na 100%

Druga sprawa to oni są sympatyczni jak tylko kase wpłacisz jak zrobiłem pierwsze 100% zysku sympatia się skończyła i stali się już mało przyjemni.

Pierwsza wpadka ze zleceniami odwrotnymi strasznie mnie zdenerwowała ale mało tego ta niby sympatyczna pani powiedziała ze można tak robić tylko na innych parach walutowych to tak uczyniłem no niestety oszukała mnie i znów straciłem kase.

Tak działa broker nie to jest wielkie gówno

Dalej gdy zlecenia się nie zamkneły i zrobiły strate pisałem do tej uroczej pani co jest to kazała mi otworzyć w drugą strone i tak uczyniłem z mojej pozycji wychodziło ze mama otwartą pozycje ale ona twierdziła ze teraz poprzednia jest zamknięta i znów przez to kasa poszła - myślałem, że to wszystko wyjaśnią i kase zwrócą NIESTETY BYŁEM GŁUPI I NAIWNY w dupie mają klientów i oszukują na każdym kroku.

Kilka reklamacji i wszystkie odrzucili bo niby wszystko jest u nich ok.

Wszystkim a to wszystkim odradzam mieć coś wspólnego z tą firmą chyba że chcecie kase przewalić to proszę bardzo a tak to zrobią was w konia.

Co oni wyczyniają z tymi zleceniami to się w głowie nie mieści.
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

whitetrash

a czy nowe regulacje w USA nie zabraniaja juz hedge'owania? bo tak mi sie wydaje bardzo mocno.

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

reptile pisze:
fxmaestro pisze:Pierwsza wpadka ze zleceniami odwrotnymi strasznie mnie zdenerwowała ale mało tego ta niby sympatyczna pani powiedziała ze można tak robić tylko na innych parach walutowych to tak uczyniłem no niestety oszukała mnie i znów straciłem kase.
Jak kupujesz EU to sprzedawaj na GU :lol:
fxmaestro pisze:Tak działa broker nie to jest wielkie gówno
A co byś zrobił gdyby zablokowali hedge u brokerow mt4 ? A i tak może być :wink:
fxmaestro pisze:Co oni wyczyniają z tymi zleceniami to się w głowie nie mieści.
Zluzuj .. nie podszedł Ci ten broker i to wszystko.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 896#110896

nie działa u MT4

Jednym słowem oszustwo i tyle.ja w innych firmach stawiałem i stawiam zawsze takie zlecenia i nikt mnie nie oszukuje
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

whitetrash

no jaki uparty - nie doczytales umowy - wyraznie napisane ze nie mozna hedge'owac i tyle.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Fxmaestro: było wcześniej pobawić się na demie pewnie uniknąłbyś niespodzianek wynikłych z tego, że nie wiedziałeś jak działa platforma.

Co do (nazwijmy to umownie) hedge na tej samej parze: u części brokerów jest to już niemożliwe. Nie wiem czy wiecie, ale nowa wersja MetaTradera (MT5) nie będzie umożliwiała otwarcia więcej niż jednej pozycji na tej samej walucie. Jeśli więc np. zrobicie tak: buy 1 lot EURUSD kurs pójdzie przeciw wam i dacie sell 1 lot EURUSD to zamiast zatrzymać powiększania straty zamkniecie pozycję. Fxmaestro: sprawdź to sobie jeśli grasz u jakiś brokerów z usa bo być może już w tej chwili tak to działa (choć nie sprawdzałem jak zachowa się teraz MT4, być może tylko nie pozwoli otworzyć przeciwstawnej ).

A co do brokerów: osobiście jeśli miałbym kierować się głównie bezpieczeństwem środków to wybrałbym raczej DB niż Dukascopy. Dukas to nie bank, nie wiadomo jak tam naprawdę sprawy się mają, a DB to firma solidna. A, że akurat oddział forexowy db jest w Londynie to nic dziwnego. W końcu to jedno z większych centrów finansowych. Za to obsługa klienta jest w USA:) Ogólnie działają bardzo sprawnie.

ODPOWIEDZ