MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

tomlee pisze:Z tego co wiem, to ta polisa nie dotyczy rachunkow FX, wiec tak jakby jej nie bylo. Rowniez z tego co wiem nie ma brokera w US ktory gwarantuje rachunki FX w razie upadlosci.
Rachunek w IB jest jeden do wszystkiego ( akcje, FX, futures itp). Ubezpieczone są akcje, opcje, waranty i GOTÓWKA (niezależnie od tego na jakim rynku za nią handlujesz).
Pozdro
Rem

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

Ktoś wie coś na temat kiedy dostępny będzie MT4 u tego brokera? Strasznie długo to trwa...
To tylko moje spekulacje, ale pewnie potrwa to baaardzo dlugo. Wedlug mnie nie bedzie to 2009 rok. Programowalem w MT4, teraz programuje w MBT SDK. Roznica kolosalna. Calkowicie inna filozofia skladania i obslugi zlecen w MBT w porownaniu do MT4. Maja nawet problemy z kwotowaniami. MBT musi napisac kawal dobrego serwera. Potem mnostwo czasu na testy - w koncu chodzi o kase i renome.

Przyklad: zlecenie Market + TTO. Niby podobne do zlecenia Market + SL i TP z MT4, ale to tylko pozory. TTO to tylko triger, ktory odpala kolejne Zlecenie Marekt (a wiec podobny do SL), natomiast kompletnie rozny od TP. Do tego dochodzi rozszczepienie zlecen. TP w MBT moze byc wykonane jako 3 zlecenia o roznej cenie - nie obslugiwane w MT4.

BigZbig111
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BigZbig111 »

DM_POZNAŃ pisze:witam, mam pytanie do osob ktore posiadaja konto real. Jaka jest minimalna wielkosc pozycji - 0,1 lota czy mniej?
Jesli nic nie zmienili od czasu ostatniej zmiany, to 1000 jednostek waluty bazowej, czyli 0,1 lota MBT (1 lot MBT = 10k jednostek).
A wcześniej można było handlować z dokładnością do 1 dolara! Teraz to już chyba tylko na Oandzie takie excesy są możliwe.
pzdr

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

ma ktoś może tam konto?? mam parę pytani
czy wiąże cie umowa podpisana przez ciebie??
czy to ecn??
jak wyglądaja transakcje czy wchodza szybko czy nie bardzo??
czy jest polski support??

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Ciekawostka. Przy zakladaniu konta podpisuje, iz:

" MB TRADING FUTURES (MBTF) AS COUNTERPARTY
The foreign currency trading you are entering into is not conducted on an exchange. MBTF is acting as a counterparty in these transactions and, therefore, acts as the buyer when you sell and the seller when you buy. The prices MBTF offers might not be the best prices available.

Although MBTF is the counterparty to each of your trades, MBTF limits risk to itself by instantaneously offsetting the trades and positions it enters into with you with a bank or institutional market maker. As a result, MBTF does not profit when you lose money on a Trade. Rather, MBTF earns commissions on each trade it enters into with you. The amount of commissions charged is disclosed on MBTF's website at www.mbtrading.com/fx/commissions.asp. "

Pieknie. Ot prawdziwe ECNy. To samo jest u MM.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Pod MT4 nie ma ECN jak widać, ale pod MBT navigator masz ECN. To są odmienne konta.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Woonski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Woonski »

MT 4 działa.

Potwierdzam, że MBT wprowadziło do swojej oferty MT4.
Demo można ściągąć tu :

http://www.mbtrading.com/metaTrader4Download.aspx

Kwotowania identyczne jak na MBT Navigator.
Zlecenia SL TL i oczekujące można postawic wszędzie czyli 0 pips od ceny rynkowej.
No i oczywiście pełna funkcjonalność MT4.

Objaśnienie różnic ' zwykłego ' MT4 ( czyli przez MM ) w stosunku do MT4 w wersji MBT znajdziecie tutaj :

http://www.mbtrading.com/metaTrader4Differences.aspx

ale tylko po angielsku .

P.S. Mam nadzieje, że nie dostane po uszach od adminów za wkejanie linków. :)

Woonski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Woonski »

Demo działa. Co do Real to nie wiem.

Ale dwie jeszcze wg mnie bardzo ważne uwagi co do MT4 w MBT.

- pobierają prowizję od transakcji.

-1 lot to 10.000 jednostek waluty a nie jak u innych brokerów z MT4 100.000 ( czyli dziesięć razy mniejszy)

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Mozna normalnie przelewem bankowym.

Kolejna ciekawostka z procesu zakladania konta:
"Please note the transactions you are entering into with MB Trading Futures are not traded on an exchange. Therefore, under the U.S. Bankruptcy Code, your funds may not receive the same protections as funds used to margin or guarantee exchange-traded futures and options contracts, which receive a priority in bankruptcy. Since that same priority has not been given to funds used for off exchange forex trading, if MB Trading Futures becomes insolvent and you have a claim for amounts deposited or profits earned on transactions with MB Trading Futures, your claim may not receive a priority. Without a priority, you are a general creditor and your claim will be paid, along with the claims of other general creditors, from any money still available after priority claims are paid. Even customer funds that MB Trading Futures keeps separate from its own operating funds may not be safe from the claims of other general and priority creditors."

Raczej jest tak u wszystkich, ale wyraznie to podaja. No coz ciekawi mnie, czy jesli ktos pomnozy 100-krotnie swoje konto, to czy MBT pozwoli wyplacic kase. Powoli zaczynam miec watpliwosci ;)

whitetrash

Nieprzeczytany post autor: whitetrash »

Hmm no to jak to jest z tym ECN? bo z tego cytatu wynika jasno ze to MM raczej - ale czy to sie tyczy tylko MT4 czy navigatora także?

ODPOWIEDZ