Kłamstwa na temat obrotów na rynku FOREX.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Za 10 lat to może już tej firmy i oprogramowania nie być a AT raczej nie zniknie :)
To że używasz skrótu myślowego to twoja sprawa ale jeśli kontaktujesz się z innymi to wypada używać ogólnie przyjętych zwrotów/nazw..

Pozdro :)
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Mój ulubiony post
Trading.Master.Conspiracy :lol: :roll: :lol:
ZZ a ty kogo reprezentujesz? Metastock ? Też masz kryzys? :lol:

O AT.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 784#110784

Przywróćmy dyskusje na właściwy temat:
Kłamstwa na temat obrotów na rynku FOREX.
* dlaczego ECN daje dzwignie ?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Rozmawiamy poważnie czy niepoważnie?.Pomału robi się tu gówniarstwo.Pisząc że AT ma zawsze rację odnosiło się to do wyników trafień nallepszych na świecie jeżeli jest to dla ciebie mało i chcesz 100% pewności tp może rzeczywiście Nostradamus Tobie pomoże?. Tig3r Metastok był jest i będzie za 100 lat szkoda że nie możemy się założyć.reptile oczywiście jest to tylko moje zdanie lecz uważam że to jest jak najbardziej na temat,mało tego znacząco go rozbudowuje.Pytasz //dlaczego ECN daje dzwignie ?// zwracam uwagę że nie wszystkie dają dżwignie.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Rozmawiamy poważnie czy niepoważnie?
Co ma AT do obrotów na rynku?
zz pisze:.reptile oczywiście jest to tylko moje zdanie lecz uważam że to jest jak najbardziej na temat,mało tego znacząco go rozbudowuje.
Zaraz będzie, że AT to też kłamstwo :lol:
http://zezorro.blogspot.com/2009/05/nie ... rynku.html

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

zz pisze:Dlaczego? ano dlatego ponieważ meststock po zakończonym interwale nie zmienia się natomiast na wykresach platform czasami się zmienia widziałem to na własne
oczy i dlatego przestrzegam Was.
mógłbyś coś więcej na ten temat napisać, czy chodzi o wskaźniki? czy coś się zmienia bezpośrednio na wykresie? Na platformach jakich brokerów to było?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

zz
Maniak
Maniak

Niestety zmienia się na wykresie oraz same wskażniki się zmieniają co prawda były to sporadyczne wypadki lecz w newralgicznych sytuacjach.Niestety na wszystkich platformach jakich używałem to się działo.Dlatego Was chcę ustrzec.
Pozdro.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

zz
a testowałeś inne programy oprócz Metasa, np Amibroker?

Odnośnie manipulacji, to na każdym rynku "szwagry" manipulują, na GPW były "spółdzielnie", na międzybanku wspólne zagrania dużych banków, ludzie z branży się znają, spotykają,zmieniają pracę z jednego banku do drugiego.
Po za tym tutaj nie ma chyba kontroli ?, w sensie odpowiednika naszego KNF?
Instytucji która nadzorowałaby nieprawidłowści?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 16:07 przez Janek Trader, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz pisze:Niestety zmienia się na wykresie oraz same wskażniki się zmieniają co prawda były to sporadyczne wypadki lecz w newralgicznych sytuacjach.Niestety na wszystkich platformach jakich używałem to się działo.Dlatego Was chcę ustrzec.
Pozdro.
Jeśli chodzi o MT4:
- niektóre wskaźniki repatriują jeśli chodzi o to, więc błędy mogą wynikać z ich konstrukcji
- MT4 ma wiele źródeł danych wejściowych - każde połączenie do innego brokera ściąga ci inny zestaw danych, oprócz brokera łączy się też ze stroną producenta zadaje się i stamtąd pobiera dane. Niestety dane nie są takie same i stąd może wynikać błąd.

Co do AT=metastock, to tak samo jak byś powiedział
samochód=ford.. Wnioski każdy sam wyciągnie..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

zz
Maniak
Maniak

Janek Trader testowałem różne programy.Lecz problem jest w czym innym one czyli dobre mają po 5 -10 tysięcy wskażników więc zanim je poznasz i ich specyfikację to miną lata.Aby tego problemu uniknąć skupiam się na jednym tylko że to też jest trochę amatorka ponieważ aby to wszystko robić profesjonalnie to niestety nie ma klimatu u nas.Zresztą widzisz po dyskusjach tutaj nic dodać i niestety taka sama sytuacja panuje w bankach jeśli nie dużo gorsza.Reasumując w bardzo ciężkich bojach sprawdził się tylko Metastok więc nie komplikuje czegość co i tak jest skomplikowane.Tz. zmierzam do tego że zmiany na wykresach od tego co jest realnie mogą nas udupić na całe życie.
Pozdrawiam.

final
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: final »

Tig3r pisze:Co do AT=metastock, to tak samo jak byś powiedział
samochód=ford.. Wnioski każdy sam wyciągnie..
albo pranie gaci = Whirlpool :wink:
szczerze mówiąc też nie wiem co zz chce udowodnić.
im2 - jakimi Ty kwotami operujesz bądź zamierzasz, że przeraża cię mała pojemność tego rynku?

ODPOWIEDZ