Posłuchaj rady skromnego człowieka i zapamiętaj sobie na całe życie AT ma zawsze rację ZAWSZE i nikt tego na świecie nie podważy.To są jeszcze ostatnie bastiony uczciwości na świecie.
Pozdrawiam.
Dodano po 4 minutach:
Ps. żebyśmy się jasno i precyzyjnie rozumieli piszac o AT myślę o Metastck profesjonalny.
Kłamstwa na temat obrotów na rynku FOREX.
-
- Gaduła
E tam nikt. Ja się ośmielę.zz pisze:Posłuchaj rady skromnego człowieka i zapamiętaj sobie na całe życie AT ma zawsze rację ZAWSZE i nikt tego na świecie nie podważy.To są jeszcze ostatnie bastiony uczciwości na świecie.
Pozdrawiam.
A co ma piernik do wiatraka? AT niezależna jest od tego czy innego programu.zz pisze: Ps. żebyśmy się jasno i precyzyjnie rozumieli piszac o AT myślę o Metastck profesjonalny.
Potrafisz udowodnić twierdzenie o nieomylności AT ?
Tak pytam bo wiesz ... od dziesiątków lat zwolennicy AT i AF przekonują jedni drugich do swoich tez. I o ile wiem to nikomu nie udało się wykazać, że którakolwiek z tych metod "ma rację ZAWSZE".
No chyba, że masz na myśli taką rację o jakiej pisze vindemiatrix. Czyli dopasowanie sobie ładnego wytłumaczenia do tego co stało się w przeszłości ....
Do ZZ
Stary pleciesz od rzeczy.
Teraz już twierdzisz "jak Tobie przeszkadzają obroty udokumentowane na poziomie 3.2 bln $ ...", ale jeszcze niedawno też plotłeś bzdury:
Oto Twoje wypowiedzi sprzed tygodnia:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#114702
"Grzecznie proszę forumowiczów aby nie porównywać spółek z WIG20 gdzie na największej spólce na własne oczy widziałem jak tysiącem akcji zwalili rynek o 15% do rynku walutowego gdzie obroty sięgają 1.5 tryliona $.Uważam że to uwłacza naszej godności."
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#114693
"madzik mała dygresja.Każdy z dużych banków ma na forexsie ponad milion klientów obroty za 2008 rok przekroczyły 1.5 tryliona $ więc sądzę że to nie będzie setki tysięcy lecz dziesiątki milinów klientów."
(rok myli Ci się z dniem?)
Dobrze, że już zszedłeś z trylionów na biliony. Jeszcze zejdziesz na miliardy i będzie OK.
I odpowiedz na pytanie czy Anty-AT (gra przeciw regułułom AT) to też AT?
Cały problem polega na tym, że cały ten duży obrót na FOREX wynika z tego, że obecnie obrót spekulacyjny to 70-90% i on decyduje gdzie pójdzie rynek. To zwykła gra, lecz z teorii gier wiadomo, iż zwycięski ruch należy do lepiej uzbrojonych (w kapitał).
Stąd ruch na FOREX (szczególnie w krótkim terminie) jest często pod prąd co zwiększa zyski dużych spekulantów.
To duży gracz decyduje gdzie inicjuje ruch i go kończy (vide ropa 149-36$ w pół roku). Niestety AT nie zawsze to wykryje.
Dlatego Twoje zdanie "Kordit oczywiście są banki co żyją tylko z obalania stopów tylko co z tego?.Kto broni Tobie robić to samo?.Widziszna na wykresie to samo co duże banki." jest bez sensu. Bez informacji skąd wynika wybicie stopu nie możesz zrobić żadnego ruchu. Tym bardziej AT nic Ci nie pomoże.
PS. Na GPW w spekulacje na większą skalę są zaangażowane te same siły co na forex (np. bank Goldman Sachs). Czemu ograniczać sobie możliwość zarobku. Nie mówię tu o małych spółkach, a o kontraktach na W20 i grupie wybranych spółek z W20. Oto przykład jakimi kwoty spekulanci nie pogardzą:
(PAP, tm/27.03.2009, godz. 11:58)
"Na fundusz inwestora George'a Sorosa, Soros Fund Management LLC, nałożono karę 489 mln forintów (2,2 mln USD) za próbę manipulacji kursem akcji węgierskiego banku OTP Bank Nyrt - podał w komunikacie węgierski urząd regulacyjny PSZAF. "
Teraz już twierdzisz "jak Tobie przeszkadzają obroty udokumentowane na poziomie 3.2 bln $ ...", ale jeszcze niedawno też plotłeś bzdury:
Oto Twoje wypowiedzi sprzed tygodnia:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#114702
"Grzecznie proszę forumowiczów aby nie porównywać spółek z WIG20 gdzie na największej spólce na własne oczy widziałem jak tysiącem akcji zwalili rynek o 15% do rynku walutowego gdzie obroty sięgają 1.5 tryliona $.Uważam że to uwłacza naszej godności."
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#114693
"madzik mała dygresja.Każdy z dużych banków ma na forexsie ponad milion klientów obroty za 2008 rok przekroczyły 1.5 tryliona $ więc sądzę że to nie będzie setki tysięcy lecz dziesiątki milinów klientów."
(rok myli Ci się z dniem?)
Dobrze, że już zszedłeś z trylionów na biliony. Jeszcze zejdziesz na miliardy i będzie OK.
I odpowiedz na pytanie czy Anty-AT (gra przeciw regułułom AT) to też AT?
Cały problem polega na tym, że cały ten duży obrót na FOREX wynika z tego, że obecnie obrót spekulacyjny to 70-90% i on decyduje gdzie pójdzie rynek. To zwykła gra, lecz z teorii gier wiadomo, iż zwycięski ruch należy do lepiej uzbrojonych (w kapitał).
Stąd ruch na FOREX (szczególnie w krótkim terminie) jest często pod prąd co zwiększa zyski dużych spekulantów.
To duży gracz decyduje gdzie inicjuje ruch i go kończy (vide ropa 149-36$ w pół roku). Niestety AT nie zawsze to wykryje.
Dlatego Twoje zdanie "Kordit oczywiście są banki co żyją tylko z obalania stopów tylko co z tego?.Kto broni Tobie robić to samo?.Widziszna na wykresie to samo co duże banki." jest bez sensu. Bez informacji skąd wynika wybicie stopu nie możesz zrobić żadnego ruchu. Tym bardziej AT nic Ci nie pomoże.
PS. Na GPW w spekulacje na większą skalę są zaangażowane te same siły co na forex (np. bank Goldman Sachs). Czemu ograniczać sobie możliwość zarobku. Nie mówię tu o małych spółkach, a o kontraktach na W20 i grupie wybranych spółek z W20. Oto przykład jakimi kwoty spekulanci nie pogardzą:
(PAP, tm/27.03.2009, godz. 11:58)
"Na fundusz inwestora George'a Sorosa, Soros Fund Management LLC, nałożono karę 489 mln forintów (2,2 mln USD) za próbę manipulacji kursem akcji węgierskiego banku OTP Bank Nyrt - podał w komunikacie węgierski urząd regulacyjny PSZAF. "
.Co do obrotów to rzeczywioście podałem statre dane.Obecnie 3.2 bln.Te są z przd paru dni.Czy dzisiaj nie przekroczyły 1.5 tryliona to tego nie wiem.Jeżeli to ma jakiekolwiek dla Ciebie znaczenie w kontekście tego że na największej spółce WIG 20 tysiącem akcji zwalili kurs o 15% widziałem to na własne oczy to nie mamy o czym gadać.Pozdro.
Dodano po 5 minutach:
Ps. zamiast czepiać się pierdoł np.//(rok myli Ci się z dniem?) //kiedy każdy średnio inteligentny wie o co chodzi to może byś się merytorycznie odniósł do tego co napisałem?.Co do miliardów to oczywiście mogę się z Tobą zgodzić lecz w stosunku do samego Polskiego rynku walutowego a jak Wiesz istnieje jeczcze reszta świata chyba Was tego w szole uczą?..
Dodano po 47 minutach:
No chłopaki jedziemy z koksem...............
vindemiatrix dobrze zacząłeś żle skończyłeś.Powinno brzmieć Oczywiście że AT ma zawsze rację odnosi się przecież do tego co jest, dokładniej do tego co widać na wykresie oraz do przeszłości i to będzie ok.
green7 nie bagatelizuj tego ponieważ to jest podstawowa sprawa.Dlaczego? ano dlatego ponieważ meststock po zakończonym interwale nie zmienia się natomiast na wykresach platform czasami się zmienia widziałem to na własne
oczy i dlatego przestrzegam Was.
green7 można oczywiście ironizować///No chyba, że masz na myśli taką rację o jakiej pisze vindemiatrix. Czyli dopasowanie sobie ładnego wytłumaczenia do tego co stało się w przeszłości ..// jeżeli tak pracujecie to tak.Jeżeli Macie zorganizowaną pracę 24/h podchodzicie to tego profesjonalnie i Macie płynny rynek 24/h to nie ponieważ jak napisał vindemiatrix ///Oczywiście że AT ma zawsze rację odnosi się przecież do tego co jest, dokładniej do tego co widać na wykresie /// natomiast interpretacja tego co widzisz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Pozdrawiam i zaczęcam do przemyśleń ponieważ temat jest bardzo poważny.
Dodano po 5 minutach:
Ps. zamiast czepiać się pierdoł np.//(rok myli Ci się z dniem?) //kiedy każdy średnio inteligentny wie o co chodzi to może byś się merytorycznie odniósł do tego co napisałem?.Co do miliardów to oczywiście mogę się z Tobą zgodzić lecz w stosunku do samego Polskiego rynku walutowego a jak Wiesz istnieje jeczcze reszta świata chyba Was tego w szole uczą?..
Dodano po 47 minutach:
No chłopaki jedziemy z koksem...............
vindemiatrix dobrze zacząłeś żle skończyłeś.Powinno brzmieć Oczywiście że AT ma zawsze rację odnosi się przecież do tego co jest, dokładniej do tego co widać na wykresie oraz do przeszłości i to będzie ok.
green7 nie bagatelizuj tego ponieważ to jest podstawowa sprawa.Dlaczego? ano dlatego ponieważ meststock po zakończonym interwale nie zmienia się natomiast na wykresach platform czasami się zmienia widziałem to na własne
green7 można oczywiście ironizować///No chyba, że masz na myśli taką rację o jakiej pisze vindemiatrix. Czyli dopasowanie sobie ładnego wytłumaczenia do tego co stało się w przeszłości ..// jeżeli tak pracujecie to tak.Jeżeli Macie zorganizowaną pracę 24/h podchodzicie to tego profesjonalnie i Macie płynny rynek 24/h to nie ponieważ jak napisał vindemiatrix ///Oczywiście że AT ma zawsze rację odnosi się przecież do tego co jest, dokładniej do tego co widać na wykresie /// natomiast interpretacja tego co widzisz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Nie utożsamiaj AT z metastockiem bo to 2 różne rzeczy.zz pisze:green7 nie bagatelizuj tego ponieważ to jest podstawowa sprawa.Dlaczego? ano dlatego ponieważ meststock po zakończonym interwale nie zmienia się natomiast na wykresach platform czasami się zmienia widziałem to na własne
AT to AT. Metastock to narzędzie przy pomocy którego możesz wykonać AT.
Ale narzędzie to tylko narzędzie - niezależnie od niego zasady AT pozostają takie same. Jeden weźmie metastocka, drugi kalkulator, a trzeci policzy to samo na kartce albo nawet w głowie.
Rozumiem jednak, że chcesz zwrócić uwagę na ułomność niektórych narzędzi. ok.
Nie bardzo rozumiem Twój wywód. Czyżby chodziło Ci o to, że AT ma zawsze rację tylko czasem racji nie mają Ci którzy nią się posługują, ze względu na złą interpretację AT ?zz pisze: green7 można oczywiście ironizować///No chyba, że masz na myśli taką rację o jakiej pisze vindemiatrix. Czyli dopasowanie sobie ładnego wytłumaczenia do tego co stało się w przeszłości ..// jeżeli tak pracujecie to tak.Jeżeli Macie zorganizowaną pracę 24/h podchodzicie to tego profesjonalnie i Macie płynny rynek 24/h to nie ponieważ jak napisał vindemiatrix ///Oczywiście że AT ma zawsze rację odnosi się przecież do tego co jest, dokładniej do tego co widać na wykresie /// natomiast interpretacja tego co widzisz zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Jeśli tak to AT "w tym wykonaniu" można by porównać do przepowiedni Nostradamusa. Było ich sporo, i są tak wieloznaczne, że po fakcie dla każdego poważnego zdarzenia można odszukać parę wierszy odniesień do niego.
Nie ironizuję, ale sądzę że twierdzenie "AT ma zawsze rację" nie da się obronić podobnie jak i "Nostradamus ma zawsze racje".
Oczywiście wiara rzecz dobra. Ale zdaje mi się, że nie powinieneś być w niej aż tak zaślepiony i dopuszczać inne możliwości.
Tak ogólnie mi o to chodziło.Lecz teraz parę istotnych szczegółów.Ogólnie radzę przyjąć tezę że AT=Meststok w przeciwnym wypadku życie nieraz Tobie figla sprawi i oby to nie było w momencie istotnym dla Twojego życia..Jeżeli najlepsi na świecie osiągają 67% trafień,niektórzy na forum się ze mną kłucą że jest to 70% ok mniejsza o szczegóły jeżeli posługujesz się AT i w trakcie zmiany trendu osiągniesz te 67-70 trafień czy nawet 60-70% to jest mistrzostwo świata i Nostradamus tu nie ma nic do rzeczy, to zmojego punktu widzenia AT spełniła swoją role.Natomiast jeżeli oczekujesz od AT 100% pewności to wycofuję się z tej dyskusji.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
AT to nie metastock!!! Nie można przyjmować założenia o równości bo jest ono błędne. Analiza techniczna jest analizą (sposobem) a metostock jest programem (wykorzystującym ten sposób) na którym możesz dokonać tej analizy. Metastock nie jest jedynym do tego przeznaczonym programem tym bardziej nie można między nimi stawiać znaku równości.. O ile A zawiera B o tyle B nie zawiera A i nie można tego traktować jako równość.zz pisze:Ogólnie radzę przyjąć tezę że AT=Meststok w przeciwnym wypadku życie nieraz Tobie figla sprawi i oby to nie było w momencie istotnym dla Twojego życia..
Pozdrawiam
tig3r
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Ależ oczywiście.Ja to tylko dla Waszego dobra piszę aby aby przyjąć tezę że AT=Meststo.Za jakieś 7 do 30 lat mi podziękujesz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.