ADX + super signal Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Dzięki Shadi. Wszystko jasne. Na screenie Chojnaka dojrzałem, że chodzi o trzy wskaźniki o różnych ustawieniach. Moje przeoczenie ;)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Panowie Forumowicze,

Lekka modyfikacja systemu pozwalająca na powiększanie szans na udaną transakcję.

Po prawo widzimy zmodyfikowaną lekko przeze mnie GMMA na interwale 15minut. Ona wyznacza główny trend i wedle niej wchodzimy w L albo w S.
O GMMA nie będę pisał, wstawił ten system FX Lamer i jest w dziale systemy i strategie.

Platforma do transakcji po prawo. Oparta na "fontannie", interwał 1 minuta.

Para walutowa: EUR / USD.

Zasady wejść: L lub S wybieramy wedle trendu na wykresie 15 minutowym.

L: STS przecina się i wychodzi z obszaru wykupienia, CCI przebija średnią 20 okresową od dołu do góry. ADX sygnalizuje początek trendu rosnącego.

S: zasady odwrotne jak przy eLce.

Ważna rzecz!

Koniecznie zlecenie z automatycznym skryptem ustawiającym SL i TP !!! Ja korzystam ze skryptu Sell i Buy Luktoma (dzięki Luktom!).
[

TP 5 pips, SL 12 pips. - to są moje ustawienia. Wolne mniejszy profit a pewniejszy. Jak ktoś się chce pobujać może dać TP około 15-20 pipsiaków i analogiczny duży SL.

WADY SYSTEMIKU - jedna, poważna i podstawowa - siedzicie CAŁY CZAS przed monitorem i na bieżąco obserwujecie notowania. Inaczej się nie da ...
Może gdyby to zautomatyzować ... Zasady niby są proste ...

Bawiłem się dziś na Eur/Usd - 35 pipsiaków zysku wyskrobane z 0.03 lota :)

Na wszelkie sugestie jestem otwarty, jak komuś się przyda, fajnie :) Jak macie jakieś pomysły odnośnie ulepszeń, chętnie wysłucham.

Pozdrawiam, Jarek
[/i]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

edi666
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: edi666 »

Witam
Riker dzieki za twoją pracę

Na jakich parach stosujecie tą metodę ?
Na jakich parach ta metoda jest najlepsza ?
Czy ktoś może podać wyniki ?
Pozdrawiam
edi

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

I jeszcze jedno pytanie odnośnie ADXa. Coś dla osób, które korzystają z niego dłużej niż ja.

Czy i jakie znaczenie ma poziom przecięcia linii + i - ? Czy przecięcie PONIŻEJ linii zero ma większą siłę prognostyczną niż przecięcie POWYŻEJ linii zero ?
Wydaje mi się, że tak ale za krótko obserwuje ten wskaźnik.

Pozdrawiam, J.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Z moich obserwacji wynika, że jeśli oczekujesz na sygnał BUY, a przecięcie nastąpi powyżej linii 21, a obie linie będa sie mocno rozchodziły, oznacza to spory wzrost i jest szansa na niezły profit.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Ciekawe spostrzeżenie Robercie. Usiądę na spokojnie po pracy i obejrzę wykresy offline na DMI i cisnę okiem na przecięcia, ich wysokość i jak się to miało do wielkości wzrostu/spadku. Pozdrawiam, J.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

chojnak pisze:Riker,

W załączeniu przykładowy zrzut z ekranu. Wersja surowa, można dodać do niej różne wskaźniki z AT wspomagające. Liliowa linia to EMA12.
Jak nazywa sie ten wskaznik, ktory odlicza czas do zamkniecia swiecy w lewym gornym rogu? Ewntualnie moglbys go wrzucic? :)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Naturalnie,

Mówisz i masz :)

FX Candle Closing Time.

Pzdr, J.

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Szukam, szukam i nic z tego nie wychodzi, moglbys go wstawic badz jesli nie ma takiej mozliwosci wyslac mi go? :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Jest ból bo formularz wyrzuca mi ostrzeżenie, że pliki z takim rozszerzeniem .ex4 z jakim mam wskaźnik są zabronione ... :(

Mogę Ci przesłać np. na maila.

J.

ODPOWIEDZ