VPSy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

faktycznie, teraz działa i wszystko jest ok :-)
dzięki ziemson za link, super programik (pochwała Ci się należy jak nic) :-)
w najbliższym czasie opublikuje porady do konfiguracji vps (na bazie tego poradnika) na swoim blogu, oczywiście dam tu link

Eurodolar- obecnie chyba najbardziej godnym polecenia jest swvps, bo niestety 3dg jakiś czas temu bardzo obniżyło loty- częste restarty, kiepska obsługa klienta, itp
Tu masz link do swvps: http://swvps.com/

astra
Pasjonat
Pasjonat

na swoim blogu rozpocząłem publikowanie mojego przewodnika po VPS:
rozdział pierwszy:
http://astrafx.blogspot.com/2009/05/prz ... zia-1.html
rozdział drugi:
http://astrafx.blogspot.com/2009/05/prz ... zia-2.html
przewiduje ok 5-6 rozdziałów, jak opublikuje już wszystkie do zbiorę wszystko razem + dodatkowa korekta i stworzę z tego jeden przewodnik w formacie pdf, który oczywiście udostępnię do pobrania :-) wszelkie uwagi proszę pisać w komentarzach na blogu http://www.astrafx.blogspot.com/ żeby nie zaśmiecać tego wątku na forum

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

Czy mozna jakos zrobic reinstalacje VPS'a u 3dgweb? W SWVPS bylo to jako jedna z opcji w menu Maintenance, a tu w 3dg nie ma takiej mozliwosci? Trzeba do nich pisac czy cos w tym stylu?

astra
Pasjonat
Pasjonat

musisz do nich napisać i poprosić o reset vps. Jednak pamiętaj, aby wcześniej zapisać sobie (przegrać na inny vps/komputer domowy) wszelkie dane, bo reset to jest przywrócenie vps to stanu początkowego, więc wszystkie Twoje dane będą skasowane
przy okazji: mi nigdy w swvps nie działa panel www do administracji vps :-(

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

astra pisze:przy okazji: mi nigdy w swvps nie działa panel www do administracji vps
to dziwne, ja nie mialem z tym problemow.

astra
Pasjonat
Pasjonat

u mnie to od początku nie chodziło, pisałem do supportu swvps i powiedzieli mi, że mogą mi zrestartować vps, co mnie nie urządza, za dużo danych tam mam, więc na razie zostawiam to tak jak jest ;-)

astra
Pasjonat
Pasjonat

na blogu opublikowałem kolejny rozdział przewodnika po vps. Rozdział 3 ze względu na dużą objętość będę publikował w częściach, na razie cześć pierwsza:
http://astrafx.blogspot.com/2009/05/prz ... esc-1.html

Dodano po 4 godzinach 28 minutach:

proponuje przenieść wątek VPS z off-topic do:
"dyskusje ogóle" lub "platformy transakcyjne"
vps to jednak ważna kwestia, zwłaszcza dla osób korzystających z robotów (ale nie tylko)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

astra pisze:
proponuje przenieść wątek VPS z off-topic do:
"dyskusje ogóle" lub "platformy transakcyjne"
vps to jednak ważna kwestia, zwłaszcza dla osób korzystających z robotów (ale nie tylko)
Zgadzam się z Astrą.
VPS to nie tylko dodatkowy gadżet jak to większość myśli, ale też bardzo pomocne narzędzie do gry manualnej. Pomaga w zmniejszeniu stresu ( gra przez VPS, nic się nie stanie jak nam w domu np. net padnie, bo pozycja zabezpieczona będzie przez VPS ( np. skrypt, czy EA co ustawia SL załączone na VPS )
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

astra
Pasjonat
Pasjonat

dzięki za przeniesienie VPSy do "dyskusje ogóle" :-)

jakiś czas temu opublikowałem na moim blogu 2 część przewodnika vps, w której narzekałem na firmę 3dgwebhosting. Okazało się, że ludzie z tej firmy czytają mojego bloga (chyba tylko oni ;-) i dostałem odpowiedź z firmy 3dg webhosting w postaci komentarza:

"3dgwebhosting Says:
maj 31, 2009 o 12:30 am edytuj

Hello,

Yes our service declined quite a bit over time with poorly trained staff.

We admit our mistakes and unfortunately it did not work out for some.

Over the past few months we have improved our service with highly trained staff and equipment.

Our network uptime is now 100%.

We apologize for poor service, however I believe I have turned this around.

If anyone is interested, and would like to try us again, I will honor a 100% guarantee and provide a refund to anyone who is not happy with the service.

Thanks

3dgwebhosting.com
"

jak widać 3dg walczy o klienta, chyba sporo klientów im odpłynęło ;-)

Awatar użytkownika
Eurodolar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eurodolar »

Hej
Która metoda zapłaty za serwer SWVPS wychodzi najtaniej?
Jak trzeba ustawić program MT4 na serwerze, żeby się automatycznie uruchamiał z EA zaraz po ewentualnym restarcie serwera, a nie dopiero gdy logujemy się na serwer?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
EUR/USD vs DJIA

ODPOWIEDZ