VPSy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
ODPOWIEDZ
astra
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: astra »

ja płace przez paypal bo najbezpieczniej. Z tego co się orientuje to paypal nic nie dolicza.
Co do konfiguracji vps to na moim blogu w tej chwili można poczytać 2 i pół rozdziału przewodnika po vps, który właśnie tworze
http://www.astrafx.blogspot.com

astra
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: astra »

dla zainteresowanych- opublikowałem juz cały, uzupełniony rozdział 3 mojego przewodnika po VPS.
Dodałem szczegółową instrukcje obsługi programu ROYAL TS, opisałem dokładnie jak przenosić pliki miedzy kompem domowy a VPS. Instalacja MT4, EA i innych programów jest identyczna jak na zwykłym kompie. Jeśli będziecie mieli jakieś pytania lub wątpliwości proszę o info w komentarzach do tego postu lub na adres: fx.astra@gmail.com
http://astrafx.wordpress.com/2009/05/27 ... ozdzial-3/

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Largo »

Mam pytanie do użytkowników VPS:
Czy/jak zabezpieczacie się przed dostępem do konta / do kodu EA przez firmę hostingową?
Czy można w ogóle zaszyfrować plik .ex4? Czy można zabezpieczyć się przed wtargnięciem na konto w MT4? (w przypadku, gdy hasło jest zapisywane by po restarcie kompa EA wstało)

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

Handlowcy z Swvps (swtech.ie bo servery UK) są jacyś ułomni.
Piszę do nich maila z zapytaniem o ofertę, wśród wielu było jedno o konto demo, to odpisując ustosunkowali się tylko do tego. Gdy odpisałem zaraz to po 2 dniach odpowiedzieli, że z braku mojej odpowiedzi zamykają sprawę.
Jak w czeskim filmie :D a to przecież nie słowianie ;/

stalnecik
Bywalec
Bywalec

Post autor: stalnecik »

Witam

Przyglądam się dyskusji na temat VPS-ów. Zastanawia mnie czy nie wygodniej poszukać w "bliskości" serwera brokera jakiejś serwerowni i tam właśnie wydzierżawić nie VPS-a tylko serwer dedykowany do którego tylko my będziemy mieli dostęp. Ceny są nieraz takie same jak VPS a jednak pełne prawa administracyjne mamy tylko my. W większości serwerowni cena za licenję widowsa do serwera jest niezbyt wygurowana.

Myślę, że jeśli ktoś myśli zwiększeniu kontroli oraz używaniu serwerów bilżej serwera brokera to tylko opcja serwera dedykowanego jest godna uwagi.

Dodam, że podstawowy serwer dedykowany w jednej z firm to tylko 130 zł miesięcznie a tylko my mamy prawa administracyjne do tej maszyny.

Pozdrawiam
Piotrk

Largo
Stały bywalec
Stały bywalec

stalnecik,
jak firma hostingowa ma fizyczny dostęp do serwera to Twoje EA może sobie zgrać bez problemu. Potrzeba tu szyfrowania partycji i innych zabezpieczeń, ale to wszystko i tak nie da 100% zabezpieczenia.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaRCHeW »

stalnecik
Bywalec
Bywalec

Post autor: stalnecik »

Firma hostingowa moze i ma dostep ale nie sadze ze fizyczny :) Serwery brokerow napewno nie sa wynajmowane w hostingu (bo to co najwyzej jakas ich strona moze sie tam znajdowac.).

Jezeli chodzi ci o dostep do dedyka nie sadze ze data center dopusci kogos obcego to dzierzawionego przez Ciebie serwera. Oprócz tego możesz oczywiście szyfrować całą partycję. Napewno serwer dedykowany dzierżawiony przez Ciebie bedzie dużo bardziej bezpieczny niż korzystanie z oferty brokerów na wynajęcie vps-a u nich bo wtedy liczyłbym się z możliwością ich ingerencji.

Chodziło mi o to, że dzierżawiąc serwer tylko dla siebie tylko ty masz do niego dostęp. A fizyczny dostęp w data center masz tylko ty (jeżeli zechcesz tam pojechać) lub obsłga DC jeśli o to poprosisz Jednak nie sądze, że znajdzie się ktoś na tyle odważny żeby udostępniać dane z Twojego serwera obcym.

Mam troche doświadczenia z administracją dedykami i jeszcze do tej pory nie zdażyło mi się zauważyć jakiejkolwiek ingerencji w system ze strony data center. Nawet stare dyski po wymianie na nowe zostają mi odesłane w nienaruszonej formie.

Musimy rozróżnić co znaczy hosting a co to dzierżawa fizycznej maszyny w data center. W pierwszym przypadku (tak jak ma to miejsce z vps-ami) właścicielem fizycznej maszyny jest firma hostingowa i to ona nim zarządza natomiast w drugim tylko ty masz dostęp prawny do danych - ty nim administrujesz.

A co do tego, że nie ma 100% zabezpieczenia to oczywiście jak najbardziej zgadzam się z Tobą.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

serwery NK

Post autor: reptile »

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
luktom
Gaduła
Gaduła

Post autor: luktom »

Takie szybkie pytanie:

Czy wam też w SWVPS oddali serwer z wyłączonym firewallem oraz zawierający dodatkowo jakiś syf [mks_vir już pracuje nad wykryciem co to konkretnie jest] żeby blokujący niektóre strony? (np. microsoft.com lub strony antywirusów)

Czy zrobili to drugi raz po tym jak ich zjechaliście za pierwszym razem? 8)
algotronic- zaawansowane rozwiązania dla traderów
Odwiedź naszą stronę WWW, aby poznać pełną ofertę

ODPOWIEDZ