PANCA EAGLE wysoka skutecznosc i banalna prostota

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

niedzwiedz pisze:o, fajny pomysl
zrobie pewnie jutro backtesta manualnego, jak zrobie to tu wrzuce excela z wynikiem
Hej,, wysłałem prv do Ciebie. widzę, że dośc ciekawie testujesz strategię. Robisz to manualnie? Myslałem, żeby sprawdzić w backtestach inne ustawienia boxu. Chodzi o to, zeby nie robić całej sesji Japońców, tylko jej końcówkę, czyli godz. 5-9 naszego czasu. Jeśli masz jakiś automat do testów tej strategii, możesz to sprawdzić, jakie daje wyniki?

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Testowanie systemów manualnych.
http://articles.mql4.com/301

Jak wszystko się dobrze skonfiguruje to system poprzez przeciąganie parametrów (obiektów) zajmuje pozycje, zamyka, otwiera itp..
Można bardzo fajnie manualnie testować system. Np określamy kiedy ma wejść transakcja, ustawiamy SL i TP, wielkość lota.. Jak chcemy to możemy zamknąć w każdej chwili trade (małe ograniczenie: ale tylko przy następnej świecy)..

Wszystkie trady są zapisywane z historii tak jakby to EA zawierało transakcje. Na wykresie można sobie ładnie wszystkie wskaźniki wrzucić i po testować.
Bardzo fajne rozwiązanie.. Wrzucamy oczywiście tryb wizualny, najlepiej dać pauze i sobie samemu F12 dorzucać nowe dane..
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 15:28 przez Tig3r, łącznie zmieniany 4 razy.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Super! Dzięki Tig3r :)

niedzwiedz
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: niedzwiedz »

wow Tig3r
tego jeszcze nie widzialem dzieki wielkie

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

No to dzisiaj Panca miała wyżerkę :)

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Wa$$kII pisze:Jestem ciekaw jakiego używacie SL dziś zagrałem na gj tym systemem i zgarnąłem 70 pips wejście było idealne więc nawyt 20 pips SL byłby ok. Ja zagrałem z SL 50 pips.

Zgrywam na zamkniętą swięcę m15 poza boksem. Nie gram po południu, przy fibo pivotach (dziennych tyg, mies)

Poza tym obserwuję kilka par żeby wiedzieć co się dzieje na usd i na jpy

Gdy grasz na GBP/JPY obserwuj minimum usdjpy i gbp/usd. Jeżlei uj i kabel leci w dól a ty sellujesz to tylko zostaje liczyc pipsy. Dziś tak nie było dlatego ostanowiłem zamknąć 70 pips.
SL ustawiam na 40 pips. Wchodzę, gdy świca M5 zamknie sie więcej niż 10 pips za boksem, a następnie czekam na korektę-dobrze eliminuje fałszywe sygnały. Zastanawiam się na jakim poziomie ustawiać zlecenia, gdybym chciał wchodzić nie "z ręki, ale oczekującymi. Tu jest problem, bo szpilki są a potem cena wraca. Macie jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Jeśli chodzi o świecę M15, to często ruch jest tak szybki, że przez ten czas cena skoczy o 50 pips i wtedy to nam ucieka.

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Dzisiaj piękny rajd ze poziomu 148,26 na 149,20. Byłoby pewnie jeszcze więcej. Kurdę urwałbym jaja temu baranowi, który odpowiedzialny jest za to, że taka platforma jak Oanda nie ma trailing stopu :(

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

marius09 pisze:Dzisiaj piękny rajd ze poziomu 148,26 na 149,20. Byłoby pewnie jeszcze więcej. Kurdę urwałbym jaja temu baranowi, który odpowiedzialny jest za to, że taka platforma jak Oanda nie ma trailing stopu :(
Jakie masz zasady wejścia?

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

No i dzisiaj zły dzień. Wybicie na 50 pips, potem powrót-strata. Chwilę później jazda w dół, przebicie boksu i dalej. Prawie 300 pipsów, ale pozycji juz nie otworzyłem. Cały czas zastanawiam sie jak filtrowac te sygnały. W tym przypadku świeca M15 zamknieta poza boksem,, korekta równiez wystąpiuła, a i tak nie pomogło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

czemu po 50 pips nie dałes na BE albo symboliczne +1 ?
Boby Fischer is great!

ODPOWIEDZ