Różnie bywa. Zwłaszcza w długim okresie, bo w realu są te życiowe sytuacje o których pisał rapso. Więc czasami przegapisz zysk a czasami stratę. Niedawno porównywałem EA dla 20 zagrań i były rozbieżności czasów otwarcia +- 2 minuty i wyniki bardzo podobne. Natomiast zdarzały mi się też takie akcje, że na real była pozycja sell, a w backtestach parę minut później buy i oczywiście jedna była stratna a druga zyskowna.
Zadam to pytanie tutaj.
Wiec czy jest opcja zebym w testerze strategi zobaczyl sam jeden konkretny wskaznik jak sie pojawia i zmienia ? Niepotrzebuje zadnych momentow wejsc i wyjsc, chodzi mi tylko o jeden wskaznik i rekalkulacje wzgledem ceny.
Chodzi mi tu naprzyklad o zig zag. Czy musze jednak zaglebic sie w programowaniu prostej strategi z uzyciem danego wzkazinika? Aha i czy w ogole bede mogl go zobaczyc jak sie tworzy na wykresie ? Czy tylko cene?
z gory dziekowka ^^
Jest to "Tester Strategii" więc testuje tylko strategie. Można by było wpisać wskaźnik w jakiś prosty EA, ale to nie załatwia sprawy, ponieważ podczas testowania w trybie wizualnym nie widać wskaźników w czasie rzeczywistym. Wyświetlane są na wykresie dopiero po zakończeniu testu.