Tester w MT4

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

reptile pisze:Czemu tester użyte wskaźniki w trybie wizual od razu nie pokazuje tylko dopiero po zakończeniu testów? :roll:
Da się to jakoś obejść ?
Tak :D
Na starcie dać pauzę. Wrzucić na wykres wybrany wskaźnik o ustalonych parametrach i play. Jedziemy :)
Solą życia jest kasa.

Lachu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lachu »

Witam,

chciałbym zapytac o tester strategii, a mianowicie czemu na tescie otwiera mi np co 3-5 minut pozycje i zamyka, a na rachunku demo otwiera jedna pozycje na 15 minut, a czasem naett na kilka godzin? skoro mam właczona ta sama strategie, która testuje? co robię źle? z góry dziekuje:)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Lachu pisze:czemu na tescie otwiera mi np co 3-5 minut pozycje i zamyka, a na rachunku demo otwiera jedna pozycje na 15 minut
przecież to zapewne inny okres więc może warunki są spełnione rzadziej. Musiałbyś coś bliżej napisać.

Pozdrawiam ;)

Lachu
Bywalec
Bywalec

no wiec tak:
chciałem sprawdzic jaki jest powiązanie tego co mi generuje tester strategii z tym co dzieje sie naprawde:(tzn na rachunku demo), okazało sie ze jesli mam strategie na demie od dwóch dni właczona to mam jakies 5-6 trakzakcji, a symulatror mi generuje z jakies 160-170 pozycji otwartych i zamknietych w tym czasie. wiec czym to ejst spowodowane? rozumiem ze strategia pozostaje włączona nawet jak wyłacze program ,prawda? no i pewnie jest gdzies co robie źłe, bo juz na forum czytałęm ze to moze sie niezenacznie różnic, ale nie az tak, prawda?

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Lachu pisze: rozumiem ze strategia pozostaje włączona nawet jak wyłacze program ,prawda?
A jak to sobie wyobrazasz? Nie jest przeciez Twoja strategia posylana na serwer brokera.
Tu wlasnie tkwi Twoj problem. Wylaczona platforma, nie ma handlu ...

Lachu
Bywalec
Bywalec

rozumiem teraz, czyli powiedzmy ze od teraz włączona strategie zostawie i przez 24h bede miał włączoną platforme, i jutro puszcze tester strategi i w wiekszosci pokryje sie z tranzakcjami otwarytmi na demie?

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Lachu pisze:chciałem sprawdzic jaki jest powiązanie tego co mi generuje tester strategii z tym co dzieje sie naprawde:(tzn na rachunku demo),
Lachu w zależności od metody pracy strategii wyniki testerze MT4 mogą sporo się różnić chociażby ze względu na to, że tester dobiera losowo ticki. Wiadomo dla niektórych strategii nie będzie miało to kompletnie znaczenia dla innych już bardzo mocno zafałszuje wynik.
Lachu pisze:rozumiem teraz, czyli powiedzmy ze od teraz włączona strategie zostawie i przez 24h bede miał włączoną platforme, i jutro puszcze tester strategi i w wiekszosci pokryje sie z tranzakcjami otwarytmi na demie?
to i tak nie będzie nic warte. Jeden czy kilkanaście dni nie dadzą Tobie rzeczywistego obrazu a ponieważ w MT4 dane są lipne a Twój broker napewno nie udostępnia kilku lat wstecz to będziesz musiał się posiłkować danymi np z dukasa

Pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 13:16 przez Ciekawy, łącznie zmieniany 1 raz.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Lachu pisze:rozumiem teraz, czyli powiedzmy ze od teraz włączona strategie zostawie i przez 24h bede miał włączoną platforme, i jutro puszcze tester strategi i w wiekszosci pokryje sie z tranzakcjami otwarytmi na demie?
Tak powinno byc.

Lachu
Bywalec
Bywalec

dzięuje bardzo za odpowiedzi, mozna jakos okreslic ta zbieznosc dema z testerem? ma to cos wspolnego z jakościa modelowania? czy poporstu musze czekac i zobacze?

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

personov pisze:reptile napisał:
Czemu tester użyte wskaźniki w trybie wizual od razu nie pokazuje tylko dopiero po zakończeniu testów? Rolling Eyes
Da się to jakoś obejść ?

Tak Very Happy
Na starcie dać pauzę. Wrzucić na wykres wybrany wskaźnik o ustalonych parametrach i play. Jedziemy Smile
To już chyba w nowszych buildach nie działa ? :| tak ? :evil:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ