XTB
- karoleuro2012
- Uczestnik
Kiedyś zadałem pytanie z czego żyje xtb.pl
No więc... za granicą też ich kochają
Miałem okazje być na kanale irc i rozmawiać z osobami z Europy (Czechy,Litwa,Słowacja) .. oni też kochają xtb
tak samo jak tutaj na forum
Co ciekaw jak wiecie xtb to nie tylko FX bo maja też GPW i podobno tu akurat dobrze wypadają w tym temacie (gpw to nie MM jak na fx)

Miałem okazje być na kanale irc i rozmawiać z osobami z Europy (Czechy,Litwa,Słowacja) .. oni też kochają xtb

Co ciekaw jak wiecie xtb to nie tylko FX bo maja też GPW i podobno tu akurat dobrze wypadają w tym temacie (gpw to nie MM jak na fx)
czy warto??
Witam
Własnie podpisałem umowe z XTB, jeszcze im nic nie wyslałem i po przeczytaniu opinii na ich temat zacząłem sie mocno zastanawiac.
Czy może mi ktoś z obecnych uzytkowników XTB napisac czy dalej sa z nimi takie jaja czy cos sie może juz poprawiło?
Myśle teraz o FXPro, ale troche mnie odstrasza to że to zagraniczna firma i przelewy sporo kosztują
Własnie podpisałem umowe z XTB, jeszcze im nic nie wyslałem i po przeczytaniu opinii na ich temat zacząłem sie mocno zastanawiac.
Czy może mi ktoś z obecnych uzytkowników XTB napisac czy dalej sa z nimi takie jaja czy cos sie może juz poprawiło?
Myśle teraz o FXPro, ale troche mnie odstrasza to że to zagraniczna firma i przelewy sporo kosztują
Transakcje kartą kredytową (debetową lub wirtualną) są bezpłatne - jedynie przewalutowanie po kursie banku jeśli to nie karta w walucie obcej. Odnośnie przelewu bankowego to koszt ten jest uzależniony od cennika banku i przeważnie jest to jakiś procent od przelewanej kwoty z ustaleniem dolnej i górnej granicy opłaty np. w mBanku wygląda to następująco:kojak30 pisze:przelewy sporo kosztują
0,25% kwoty przelewu min 20 zł, max 200 zł - dużo/mało ? Zależy do czego przyrównamy

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
To trochę nie ten temat ale odpowiem jeszcze tutaj skoro już się wtrąciłem
.
Po więcej szczegółów zapraszam do wątku o FxPro gdzie ten temat jest nieustannie poruszany
.

Jeśli ta karta ma możliwość dokonywania transakcji elektronicznych (wystarczy przedzwonić do banku) to można za jej pomocą zasilić konto. Transakcje te są zazwyczaj w pełni darmowe - system widzi to jako normalną płatność kartą.kojak30 pisze:Karte kredytową mam ale przypisaną do konta, które posiadam
Po więcej szczegółów zapraszam do wątku o FxPro gdzie ten temat jest nieustannie poruszany

Tu nie pomogę, bo już tam nie gram.kojak30 pisze:Poza tym glowne pytanie brzmialo: jak wygląda teraz trading na XTB?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
xtb to gówniany broker
podobnie jak większość mm
ale nie przesadzajmy
często nasze błędy lubimy zwalać na brokera
przy skalpie to rzeczywiście broker którego nie polecam
ale grając "normalnie" taki sam jak każdy mm
Dodano po 2 minutach:
najlepsze co mogę doradzić
to granie u nich tylko na long term
ewentualnie średni
i uważać na stopy

podobnie jak większość mm
ale nie przesadzajmy
często nasze błędy lubimy zwalać na brokera
przy skalpie to rzeczywiście broker którego nie polecam
ale grając "normalnie" taki sam jak każdy mm
Dodano po 2 minutach:
najlepsze co mogę doradzić
to granie u nich tylko na long term
ewentualnie średni
i uważać na stopy

-
- Gaduła
Ja mam tam rachunek sidomatrader jest to to samo,ale zostan w Ing tam przynajmniej mozesz sie zlewarowac pod daytrading tak wiec nie ma porownania,ja tak zrobilem ,a poza tym to prawie kazdy rachunek ROR jest polaczony z biurem maklerskim ,przynajmniej ja tak mam.fxmaestro pisze:witam
Wiemy jak jest z forexem a ja mam pytanie czy ktoś u nich dziala na gpw mają system ten sa mco ING ale lepsze stawki niż ing
Czyli jest gorzej niż w ing jeśli tak to co jest na minuswojtek1976 pisze:Ja mam tam rachunek sidomatrader jest to to samo,ale zostan w Ing tam przynajmniej mozesz sie zlewarowac pod daytrading tak wiec nie ma porownania,ja tak zrobilem ,a poza tym to prawie kazdy rachunek ROR jest polaczony z biurem maklerskim ,przynajmniej ja tak mam.fxmaestro pisze:witam
Wiemy jak jest z forexem a ja mam pytanie czy ktoś u nich dziala na gpw mają system ten sa mco ING ale lepsze stawki niż ing
Obecnie testuje sobie rachunek w aliorbanku bardzo mi sie podoba system notowań o wiele lepszy niż w ING
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO