BROKERZY NA ŚWIECIE= BEZPIECZEŃSTWO NASZYCH ŚRODKÓW

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Hikari pisze:Byl caly watek poswiecony plajcie neuimexu w elitetrading.de
czy to ten wątek ?
http://www.elitetrading.de/forum/forex_ ... _2842.html
tlumaczenie google :)

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Reptilku tys chahment :) ""szpion " ? US - (not USA) . OK. Koniec zartow.

Co mnie w zbulwersowalo .... kasa wszystkich klientow do jednego wora !

Nawiasem mowiac w jakims poscie o czyms podobnym pisales, (albo ktos inny) ale potratktowalem to obojetnie .... niestety.

Dobrze by bylo zrobic symulacje MT4 ktora zainicjowales .... pamietasz? Po drugiej stronie lini.

Odnosnie REFCO - jak Nievinny wskazal, za malo, albo niedokladnie czytales.
Jeden sku...el - szef- REFCO przez sfalszowanie bilasow zniszczyl wspaniala firme. 16 lat kiciu ... Nie chodzi mi o wymiar kary ale o prawdziwa sprawiedliwosc - kto odda poszkodowanym kase?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

O :shock: czywiście Macie rację.Dlatego chodziło mi o to aby ten temat perfekcyjnie ruszyć.Podstawa to wiarygodne gwarancje skarbu państwa np. w UK podnieśli z 50 tyś funt do 500 tyś funt.Myślę że tą drogą musimy iść :!: .Pozdro. :roll:

Dodano po 53 minutach:

:shock: Ps.Hikari też kiedyś fascynowałem się REWCO :oops: bilionowe obroty itp.nawet chciałem zakładać tam rachunek jak Ty :PPP .Hikari
tylko pomyśl bilionowe obroty a skradziono 16mln$ i przez to firma zbankrutowała? :oops: .Coś mi to śmierdz :(:: i.Myślę że po paru latach moich doświadczeń jedyna droga dla nas to jest to co napisałem powyżej :516: .Pozdrawiam i zachęcam do przemyśleń. :516:
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Hikari pisze:Co mnie w zbulwersowalo .... kasa wszystkich klientow do jednego wora !
A jak to ma być inaczej rozwiązane u MM ? :lol: Po co sobie dodawać koszta?
Nievinny pisze:Broker nie ogranicza ryzyka i już P(A) rośnie
Każdy MM nadzoruje swoich klientów poprzez przydzielenie z stworzonych "grup " graczy "nadzoru". Jeśli masz duże profity to trzeba się przejmować i tak jak już gdzieś było pisane najlepiej to rozkładać depo po różnych brokach, ale czy to jest profesjonalne?
Jeden sku...el - szef- REFCO przez sfalszowanie bilasow zniszczyl wspaniala firme.
A czy ciężko o takie coś u MM ? Kto ich dokładnie sprawdza? Na ich szczęście ich platformy to jak nowoczesne cyfrowe butki telefoniczne czyli pochłaniają żetonki aż do MC :lol: :lol:
Z pieniądzem wirtualnym można wszystko zrobić. Dług to bogactwo, do póki ktoś się o niego nie upomni. A wspaniałe firmy to takie które, właściwe organizują zasoby i coś tworzą (np.chleb) :lol:

ps być może pojawi się szansa tylko potrzebni eksperci :wink: z jajami :lol:

zz nie chce mi się już o tym pisać bo to bezsensu jest czas, że kto może i umie to jest czas się jeszcze "dorobić" :wink:

zz
Maniak
Maniak

reptile napisał ://zz nie chce mi się już o tym pisać bo to bezsensu jest czas, że kto może i umie to jest czas się jeszcze "dorobić//.reptile to co my tu piszemy to jest podstawa podstaw.Jeżeli do tematu FX podchodzimy poważnie,analizujemy trendy długookresowe np.15 letnie,średnioterminowe itp. to podstawą jest co się stanie jak broker splajtuje.Jest to chyba oczywiste dla każdego i dlatego ten temat tak mocno molestuję.Efekt powinien być taki że mamy perfekcyjne rozwiązanie naszych dylematów i wątpliwości.Koncentrujemy się na FX a nie na zawiłościach prawnych.Pozdro :wall: :clap: :516: :564: .
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Pytanko

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@zz

Jak bym mial zostac brokiem (nie mam takich wariackich planow).

Co by Ciebie sklonilo do korzystania z moich uslug?
Pomijajac bla bla bla i super spread, itd - masz cos bardziej przekonywujacego?
Pewien znajomy robil to i sie przejechal.
Facet utopil sie w alkoholu, a przyczyna byla obsluga upierdliwych klientow.

Dla mnie byc brokiem to amen.

Ale moze bedziesz w stanie okreslic idealnego broka.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

zz
Maniak
Maniak

:P Hikari sprawa jest dla mnie prosta.Idealny broker?.Usługi na poziomie Cantor Fitzgerald lub IB + nakładka buttona,oraz brokerzy z interbanku tz. rozliczający się CLS.Silny suuport po polsku,oraz gwarancje Skarbu Państwa do 500 tysięcy funt w ptrzypadku plajty brokera, to jest podstawa.Niestety jak sam wiesz z nikim w Polsce poważnie na ten temat nie porozmawiasz,ba nawet nie porozmawiasz poważnie w najlepszych dilingach oraz bankach w Polsce.Komentarz zbędny.Hikari jestem już dziadkiem,nie znam angielskiego lecz jak byłbym z 30 lat młodszy to bym Wam pokazał .Pozdro i życzę spokojnego przemyślenia tego co napisałem :twisted: .

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Dziadek na forexie :lol:
zz pisze:Usługi na poziomie Cantor Fitzgerald lub IB + nakładka buttona,oraz brokerzy z interbanku tz. rozliczający się CLS.
Przecież to są koszta, nie wiele osób stać na takie "zabawy".
zz pisze:Silny suuport po polsku
Gdyby był na to popyt to by tak było ja wierze
zz pisze:Hikari jestem już dziadkiem,nie znam angielskiego lecz jak byłbym z 30 lat młodszy to bym Wam pokazał
angielski jest nie od dziś :lol: :wink: Mój dziadek znał haha...
zz pisze:oraz gwarancje Skarbu Państwa do 500 tysięcy funt w ptrzypadku plajty brokera, to jest podstawa
Zastanawiam się tylko dlaczego SP ma dawać komukolwiek gwarancje? :wink:
Czy jeśli twój biznes się kończy to masz jakąś ochronę ? Wszędzie ryzyko ..wszędzie ryzyko .. dziadku :D
Jeśli mówić o BEZPIECZEŃSTWIE NASZYCH ŚRODKÓW to tutaj się zaczyna problem UMOWY Z BROKERAMI

zz
Maniak
Maniak

reptile ja jestem z tych dziadków co nauka języków idzie ciężko zresztą wszyscy mądrzy nie mogą być. :509: .A teraz poważnie dlaczego skarb państwa ma dawać gwarancje?.Sprawa jest prosta wszyscy jesteśmy wychowani w bolszewiżmie więc trudno nam kojarzyć fakty.Do rzeczy zrobili to w UK z 50 do 500 tyś funt,USA z 25 tyś do 250 tyś $ wnioski?.Ano takie że te kraje piersze wyjdą z kryzysu.Proste jak drut.A my? jak pisałem wcześniej emerytury z 3 filara 9 zł.reptile
zwróć uwagę na nasz poziom dyskusji dla większości z nas to wszystko jedno czy Masz policzone 12 tyś emerytury czy 2 tyś czy 200 zł czy 9 zł wsjo rawno tak się u nas dyskutuje o finansach i ekonomi. Pozdro.

Dodano po 9 minutach:

Ps. napisałeś //Gdyby był na to popyt to by tak było ja wierze //.Nie będzie na to popytu z prostej przyczyny jak nie jesteśmy ostro dymani to jesteśmy chorzy.Kochamy być dymani przez cały świat.Uwielbiamy emerytury po 9 zł itp.Pozdro.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

zz pisze:Nie będzie na to popytu z prostej przyczyny jak nie jesteśmy ostro dymani to jesteśmy chorzy
Gdzie masz swoje konto FX zz ( u którego brokera? )
zz pisze:Kochamy być dymani przez cały świat
drażnisz mnie :lol: aż zastanawiam się nad kątem w xtb :lol:
zz pisze:Uwielbiamy emerytury po 9 zł itp.Pozdro.
Co mamy zrobić? Przecież nie przyjdzie chłop ze wsi jak Lepper i powie: "tak i tak ma wyglądąć system emerytalny"... a Balcerowicz musi odejść... ja bym jeszcze do tego KK dodał :wall: :pray: ament

ODPOWIEDZ