A na jednym z zalaczonych obrazkow napisales ze przeciecie musi byc nad poziomem 21.riker pisze:przecięcie może nastąpić pod linią
Wiec jak to wyglada ostatecznie wedlug Twojego doswiadczenia?
A na jednym z zalaczonych obrazkow napisales ze przeciecie musi byc nad poziomem 21.riker pisze:przecięcie może nastąpić pod linią
zaraz to poprawię aby nikogo w błąd nie wprowadzaćiwan pisze:A na jednym z zalaczonych obrazkow napisales ze przeciecie musi byc nad poziomem 21.riker pisze:przecięcie może nastąpić pod linią
No właśnie. Czyli przecięcie powinno nastąpić pod linią a potem powinno przeciąć 21? A jeśli najpierw przecina linie 21 a dopiero potem linię wskaźnika? Czyli np. Linia wskaźnika jest powyżej 21, i dopiero wtedy przebija drugą linie wskaźnika. Czy wtedy też można dawać buy czy taka odwrotna kolejność dyskwalifikuje ten sygnał?riker pisze:zaraz to poprawię aby nikogo w błąd nie wprowadzaćiwan pisze:A na jednym z zalaczonych obrazkow napisales ze przeciecie musi byc nad poziomem 21.riker pisze:przecięcie może nastąpić pod linią
tam źle napisałem może nastąpić pod linią tylko chodzi o to aby potem wyszło nad linie, jak następuje na linii przecięcie to w takim wypadku można już wchodzić
Nie znam tego wskaznika, ale skoro piszesz ze jest on z "rodziny" zig-zag to czy wystepuja repainty? Jesli tak to jak radzisz sobie z ich wplywem na spelnienie warunkow do zawarcia transakcji?riker pisze:drugi wskaźnik do strategi to super signals wskaznik typu zig zag (ustawiania standardowe)
Ja wczoraj testując zauważyłem, że strzałka często pojawia się wcześniej, a dopiero później ADX daje sygnał. Czyli uważam, że jednak jest potrzebny, bo zwraca uwagę, żeby spojrzeć na ADX. Pierwszy sygnał to strzałka,. 2 ADX przecięcie linii wskaźnika i 3. przecięcie linii 21.simonyx pisze:Te strzałeczki sa dokładnie na szczytach i dołkach więc albo muszą repaintowac i to nawet czasem dobrych kilka swiec w tył albo pojawiac się ze sporym opóźnieniem, wiec ten wskaznik tam do niczego potrzebny tylko mydli oczy, takie moje zdanie.
pozdrawiam.