ADX + super signal Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

riker pisze:przecięcie może nastąpić pod linią
A na jednym z zalaczonych obrazkow napisales ze przeciecie musi byc nad poziomem 21.
Wiec jak to wyglada ostatecznie wedlug Twojego doswiadczenia?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

iwan pisze:
A na jednym z zalaczonych obrazkow napisales ze przeciecie musi byc nad poziomem 21.
zaraz to poprawię aby nikogo w błąd nie wprowadzać

tam źle napisałem może nastąpić pod linią tylko chodzi o to aby potem wyszło nad linie, jak następuje na linii przecięcie to w takim wypadku można już wchodzić
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

riker pisze:
iwan pisze:
zaraz to poprawię aby nikogo w błąd nie wprowadzać

tam źle napisałem może nastąpić pod linią tylko chodzi o to aby potem wyszło nad linie, jak następuje na linii przecięcie to w takim wypadku można już wchodzić
No właśnie. Czyli przecięcie powinno nastąpić pod linią a potem powinno przeciąć 21? A jeśli najpierw przecina linie 21 a dopiero potem linię wskaźnika? Czyli np. Linia wskaźnika jest powyżej 21, i dopiero wtedy przebija drugą linie wskaźnika. Czy wtedy też można dawać buy czy taka odwrotna kolejność dyskwalifikuje ten sygnał?
Nie wiem, czy jasno się wyraziłem :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 20:10 przez robertw7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

przecięcie pod linią - czekamy jak dojdzie do poziomu 21

na linii i nad linią wchodzimy na następnej świecy

ogólnie o to chodzi aby się rozeszły linie DI+ i DI-

przykładam linie pionową i to widać na wykresie jak się rozeszły

Robert widzę, że troszeczkę mnie nie zrozumiałeś

jest trend wzrostowy czyli zielone następuje przecięcie zielonej z czarną i wejście dopiero jak czarna przebije 21 (odwrotnie zinterpretowałeś linie)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

Fovor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fovor »

A czy spread ma znaczenie? Bo para USDCAD ma az 5 spreadu u mnie, czy w takim wypadku wszystko pozostaje takie same? TP 20 (czyli defacto 25, bo musi odrobic spread) i SL 20 (czyli 15, bo 5 jestesmy w plecy juz na starcie)?

bartolini
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartolini »

Speard ma spore znaczenie jeśli grasz na niższych interwałach(m1, m5, m15, m30), jeśli na większych to też ma, ale mniejsze.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

riker pisze:drugi wskaźnik do strategi to super signals wskaznik typu zig zag (ustawiania standardowe)
Nie znam tego wskaznika, ale skoro piszesz ze jest on z "rodziny" zig-zag to czy wystepuja repainty? Jesli tak to jak radzisz sobie z ich wplywem na spelnienie warunkow do zawarcia transakcji?

Czy grasz tym sysem tylko na EU czy na innych parach tez?

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Te strzałeczki sa dokładnie na szczytach i dołkach więc albo muszą repaintowac i to nawet czasem dobrych kilka swiec w tył albo pojawiac się ze sporym opóźnieniem, wiec ten wskaznik tam do niczego potrzebny tylko mydli oczy, takie moje zdanie.

Co do spreadu to ma spore znaczenie na kazdym interwale nie tylko na nizszych, bo jezeli gram na h4 ze SL =30 albo 20 to dla mnie spread dalej ma spore znaczenie. Wiec tu chyba ma raczej znaczenie nasz system czy styl gry bo mozna grac na M15 ze SL 100 i wtedy mógłbym sie zgodzic z tym ze spread ma tu mniejsze znaczenie (no chyba ze jest to egzotyk i spread 40) a mozna grac jak wyzej ze SL 30 na 4h.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

simonyx pisze:Te strzałeczki sa dokładnie na szczytach i dołkach więc albo muszą repaintowac i to nawet czasem dobrych kilka swiec w tył albo pojawiac się ze sporym opóźnieniem, wiec ten wskaznik tam do niczego potrzebny tylko mydli oczy, takie moje zdanie.

pozdrawiam.
Ja wczoraj testując zauważyłem, że strzałka często pojawia się wcześniej, a dopiero później ADX daje sygnał. Czyli uważam, że jednak jest potrzebny, bo zwraca uwagę, żeby spojrzeć na ADX. Pierwszy sygnał to strzałka,. 2 ADX przecięcie linii wskaźnika i 3. przecięcie linii 21.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

JA sie nie bede znów z toba kłucił. Gdyby te strzałeczki pojawiały się i nie repaintowały ani nie znikaly po czasie, ani nie pojawiały się z opóźnieniem na historii to byłby grall bo zobacz, ze na historii są one idealnie na szczytach i dolkach więc czego wiecej chciec idealny wskaznik.

Zobacz tak jak natwoim screenie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... p?id=10897

na koncu po prawej stronie są niebieskie strzalki i jezeli w tym miejscu cena nie odbije tylko poleci dalej w dół to te strzałki poprostu znikną z tego wykresu.

ODPOWIEDZ