Ma ktos chwile czasu i moze po krotce napisac z czym to sie je? Co do jest wlasciwie i jak to dziala?
roman15 pisze:Witam ustalanie ceny za pomocą sieci neuronowych jset jak najbardziej możliwe.http://lsiit.u-strasbg.fr/afd/logiciels ... e.pol.html
Na tej stronie jest opis sieci neuronowej a najważniejsze to konstrukcja danych wejściowych są tam prognozy żywca i uniwersalu.Użyłem ich programu i poszukałem najbardziej odpowiednie wskażniki na foreksie do tych które zostały tam opisane.Zeby mieć szybsze efekty zastosowałem przedział czasowy 4H EUR/USD dane wejściowe:
O,H,L,C,obv,macd,rsi14 na wyjściu "c" z następnych 4 h i tak sieć podaje wynik c=1,1860 po kilku testach wiedziałem że wynik przekłamuje o jakieś +10,-10 pips.Tak więc jeżeli cena była blisko 1,1900 to śmiało sprzedawałem nie patrząc na żadne inne wskażniki pod koniec czwartej godziny cena wracała w pobliże 1,1870-1,1850 wtedy zamykałem pozycje.Im więcej danych tym lepiej bo sieć ma sie na czym uczyć.
Zna ktoś adres stronki skond można by było ściągnąć dane historyczne łącznie z wybranymi wskażnikami bo same dane to są ale rączne przepisywanie wskażników zajmuje troche czasu.
Pozdrawiam Roman