Fraktale , Sieci neuronowe ,Algorytmy genetyczne...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Aekold
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aekold »

Hmm jako ze cos kiedys mi sie obilo o uszy na temat sieci neutronowych ale nie mam zielonego pojecia co to :D
Ma ktos chwile czasu i moze po krotce napisac z czym to sie je? Co do jest wlasciwie i jak to dziala?

Pop
Stały bywalec
Stały bywalec

Jaka skuteczność sieci?

Nieprzeczytany post autor: Pop »

Mam pytanie o waszą skuteczność testową sieci, które testujecie. A może nie zależy wam na skuteczności tylko pokazaniu tych największych ruchów. Np. SIeć wasza przewiduje close pary i robi to w 60%?! Ja coś tam bawie się sieciami ale przy przewidywaniu dziennego ruchu góra dół czyli czy średnia na jutor będzie większa mniejsza od dzisiejszej (skuteczność do 80%). Jednak do tego potrzebna jest osoban strategia wchodzenia wychodzenia w rynek. Jaki rodzaj siecie jest wedłóg was najlepszy. Ja narazie za najlepszą uważam RBF. Co do moich całościowych efektów to bez rewelacji. Do swoich wejść na sieci używam standardowych wskażników srednie,MACD, oscylatory, itp. Używacie czegoś innego? Może trzeba iść w kierunku najprostszych sygnałów, min,max, momentum? Jak ktoś ma jakieś doświadczenia i chce sie nimi podzielić to zachęcam :)

Awatar użytkownika
roman15
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: roman15 »

Witam ustalanie ceny za pomocą sieci neuronowych jset jak najbardziej możliwe.http://lsiit.u-strasbg.fr/afd/logiciels ... e.pol.html
Na tej stronie jest opis sieci neuronowej a najważniejsze to konstrukcja danych wejściowych są tam prognozy żywca i uniwersalu.Użyłem ich programu i poszukałem najbardziej odpowiednie wskażniki na foreksie do tych które zostały tam opisane.Zeby mieć szybsze efekty zastosowałem przedział czasowy 4H EUR/USD dane wejściowe:
O,H,L,C,obv,macd,rsi14 na wyjściu "c" z następnych 4 h i tak sieć podaje wynik c=1,1860 po kilku testach wiedziałem że wynik przekłamuje o jakieś +10,-10 pips.Tak więc jeżeli cena była blisko 1,1900 to śmiało sprzedawałem nie patrząc na żadne inne wskażniki pod koniec czwartej godziny cena wracała w pobliże 1,1870-1,1850 wtedy zamykałem pozycje.Im więcej danych tym lepiej bo sieć ma sie na czym uczyć.
Zna ktoś adres stronki skond można by było ściągnąć dane historyczne łącznie z wybranymi wskażnikami bo same dane to są ale rączne przepisywanie wskażników zajmuje troche czasu.
Pozdrawiam Roman

xeo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: xeo »

Ja robie analizy w excelu z zastosowaniem vba i wskażniki mam z strony http://ta-lib.org , tam można ściągnąć dodatek do excela w którym są wskażniki jako funkcje.

Pop
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pop »

roman15 pisze:Witam ustalanie ceny za pomocą sieci neuronowych jset jak najbardziej możliwe.http://lsiit.u-strasbg.fr/afd/logiciels ... e.pol.html
Na tej stronie jest opis sieci neuronowej a najważniejsze to konstrukcja danych wejściowych są tam prognozy żywca i uniwersalu.Użyłem ich programu i poszukałem najbardziej odpowiednie wskażniki na foreksie do tych które zostały tam opisane.Zeby mieć szybsze efekty zastosowałem przedział czasowy 4H EUR/USD dane wejściowe:
O,H,L,C,obv,macd,rsi14 na wyjściu "c" z następnych 4 h i tak sieć podaje wynik c=1,1860 po kilku testach wiedziałem że wynik przekłamuje o jakieś +10,-10 pips.Tak więc jeżeli cena była blisko 1,1900 to śmiało sprzedawałem nie patrząc na żadne inne wskażniki pod koniec czwartej godziny cena wracała w pobliże 1,1870-1,1850 wtedy zamykałem pozycje.Im więcej danych tym lepiej bo sieć ma sie na czym uczyć.
Zna ktoś adres stronki skond można by było ściągnąć dane historyczne łącznie z wybranymi wskażnikami bo same dane to są ale rączne przepisywanie wskażników zajmuje troche czasu.
Pozdrawiam Roman

A tak całościowo przeprowadzałeś jakies testy? Np Z próbek uczących (np 1rok) wychodzi ci zysk rzędu 200%. A z testowych x%??!!!! Jestem bardzo ciekaw takich testów! Co do dancych historycnych to już tu na forum podwali I to jest link: ftp://216.68.248.50/Ferromatik/incoming ... pital.com/

ODPOWIEDZ