Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Lista wskaźników -> TRO_SuperResHHLL -> edytuj -> zmień wartość myChartY na 10 np. to bedziesz mial w prawym górnym rogu. Im wyższa wartość tym niżej ta tabelka się wyświetla. Polecam jeszcze jeden wskaźnik TRO a mianowicie TRO_DYNAMIC_FIBS_SR. Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zbyszek K.
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zbyszek K. »

Bardzo prosze o pomoc. Szukam - jak narazie bez powodzenia - skryptu (ew. EA) do automatycznego otwierania pozycji w momencie przecięcia ceny z wrysowaną wczesniej linia trendową.
Szkoda, że "luktom trendline alert" nie ma wbudowanej takiej opcji.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 mar 2009, 19:55 przez Zbyszek K., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Hmmm od pewnego czasu interesuje się tradowaniem wg. volumenu i w związku z tym wertuje wskaźniki go ukazujące. Macie może jakieś ciekawe wskaźniki dot. volume? MFI już przerobilem...

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Zbyszek K. pisze:Szukam - jak narazie bez powodzenia - skryptu (ew. EA) do automatycznego otwierania pozycji w momencie przecięcia ceny z wrysowaną wczesniej linia trendową.
Może to Ci sie przyda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

--C--
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: --C-- »

Wskaźnik od volumenu będzie pokazywał tylko wolumen danego brokera, ma się to nijak do całego rynku...

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

ooo tego nie wiedziałem... dzięki

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W dodatku na platformach MT4 to nie wolumen transakcji w lotach, a jedynie ilość ticków za dany okres, które zostały odnotowane.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

No już jestem przekonany co do tego żeby nie używać volumenu. Dzięki chłopaki za info.

Awatar użytkownika
Zbyszek K.
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Zbyszek K. »

kris007 pisze:
Zbyszek K. pisze:Szukam - jak narazie bez powodzenia - skryptu (ew. EA) do automatycznego otwierania pozycji w momencie przecięcia ceny z wrysowaną wczesniej linia trendową.
Może to Ci sie przyda
Dzieki serdeczne kris007 za ten automat. Chciałbym Cie spytać czy masz jakies doświadczenia stosowaniu go u siebie. Chodzi mi bardziej o taką wiedze praktyczną. Wydaje mi si, że ma kilka ciekawych funkcji a także jedną nie do końca przeze mnie zrozumiałą: SetRevStopOrd. - False /Set pending stop orders at the level of stop loss of opening position (overturn stop order) co znalazłem w opisie.
Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu a będziesz miał jakieś spostrzeżenia, daj znać najlepiej na priva (najlepiej kontakty w moim profilu) żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać tego forum.
Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki :D

edi666
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: edi666 »

Witam

Czy istnieje możliwość nadania KOLORÓW poszczególnym parom walutowym w zakładce handel .

dla przykladu mam otwarte 3 pary walut i chcę aby każda ta para miała swój kolor w zakładce handel .
Mając w dodatku po dwie różne pozycje na każdej parze byloby (przynajmniej dla mnie ) jaśniej i szybciej zorientować sie co jest co

Pozdrawiam
edi

Zablokowany