THV system słyszał ktoś?
-
- Bywalec
Pojawialy sie w watku pytania/komentarze wiec odpowiadam:
1.korHarmonics dziala na kazdym TF. Ja uzywam na M1, M5 i H1.
2.repaintuje/rekalkuluje po zamknieciu swieczki. Jesli znajdziecie przyklady, ze nie, dajcie znac, podeslijcie screenshot z ustawieniami, sprawdze. Jak na razie sie tym nie przejmowalem.
3. ja potwierdzam wejscia swieczkami. Gram na formacje wewnetrzne Gartley i Bat. Zew. motyl i krab tylko obserwuje, bo wieksze ryzyko i nie ma po co. Wystarczajaco duzo sie pojawia 'bezpiecznych' formacji. . Jesli gra sie zgodnie z trendem, na formacje wewnetrzne i po potwierdzeniu swieczkowym, to skutecznosc jest jak dla mnie b. dobra.
4. w trzeciej wersji opisze niektore formacje. Harmonicznosc pojawia sie ciagle, na wszystkich skalach. Nie znam tych wskaznikow ktorych uzywacie, ale potwierdzenia (trendu i czasu otwarcia pozycji) maja jak najbardziej (jak dla mnie) sens.
kor4x
1.korHarmonics dziala na kazdym TF. Ja uzywam na M1, M5 i H1.
2.repaintuje/rekalkuluje po zamknieciu swieczki. Jesli znajdziecie przyklady, ze nie, dajcie znac, podeslijcie screenshot z ustawieniami, sprawdze. Jak na razie sie tym nie przejmowalem.
3. ja potwierdzam wejscia swieczkami. Gram na formacje wewnetrzne Gartley i Bat. Zew. motyl i krab tylko obserwuje, bo wieksze ryzyko i nie ma po co. Wystarczajaco duzo sie pojawia 'bezpiecznych' formacji. . Jesli gra sie zgodnie z trendem, na formacje wewnetrzne i po potwierdzeniu swieczkowym, to skutecznosc jest jak dla mnie b. dobra.
4. w trzeciej wersji opisze niektore formacje. Harmonicznosc pojawia sie ciagle, na wszystkich skalach. Nie znam tych wskaznikow ktorych uzywacie, ale potwierdzenia (trendu i czasu otwarcia pozycji) maja jak najbardziej (jak dla mnie) sens.
kor4x
Dzięki @kor za wyjaśnienia. Stosuję Twoj indyk na większych skalach - H1 - ale moze trzeba będzie zmniejszyć TF.
I żeby nie było ze bujam - sytuacja z jenem sprzed kilku dni - na większych TF zobaczyłęm kilka ciekawych figur na spadki i ostawiłem na moim THV .... i bum!
Dodano po 3 godzinach 49 minutach:
Dzisiejsze dwa rajdy na kablu. Ale i tak mam w plecy nieudane akcje na edku
I żeby nie było ze bujam - sytuacja z jenem sprzed kilku dni - na większych TF zobaczyłęm kilka ciekawych figur na spadki i ostawiłem na moim THV .... i bum!
Dodano po 3 godzinach 49 minutach:
Dzisiejsze dwa rajdy na kablu. Ale i tak mam w plecy nieudane akcje na edku

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witajcie, zaczalem sobie testowac ten system THV cobra. I mam pytanie do WAs. Jak zostaje wygenerowany sygnal( sprzedaz), ustawiamy stop loss na podstawie tego ATR ( w tym ptrzypadku 30 pip) i na Haiken Ashi i Trix generuje sie sygnal kupna, to zamykacie zlecenie z reki czy czekacie az SL zadziała? obrazek ilustruje sytacje:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Aż mnie głowa boli jak patrze na te indyki 
Wg mnie cena lubi wracać. Odbija się. Zamykasz z najmniejszą strata jaka nie przyprawi Ciebie jeszcze o zawał serca:) Z 2giej strony jak pozwalasz na SL rzędu 30 pips i jak widzisz taką zmianę to jak myślisz, warto czekać?...
Swoją drogą, wg mnie nie sprzedawałbym tam;/

Wg mnie cena lubi wracać. Odbija się. Zamykasz z najmniejszą strata jaka nie przyprawi Ciebie jeszcze o zawał serca:) Z 2giej strony jak pozwalasz na SL rzędu 30 pips i jak widzisz taką zmianę to jak myślisz, warto czekać?...
Swoją drogą, wg mnie nie sprzedawałbym tam;/
Dla potwierdzenia skuteczności systemu :
- na demo 5 transakcji dzisiaj i wszystkie na plus
- na realu non-stop w plecy
Ostatnia pozycje zamknąłem bo już spadam od kompa i wyłączam platformę ale można ja by jeszcze śmiało trzymać zgodnie z założeniami systemu.
TS został już osiągnięty więc była już pewna na plus.
- na demo 5 transakcji dzisiaj i wszystkie na plus
- na realu non-stop w plecy

Ostatnia pozycje zamknąłem bo już spadam od kompa i wyłączam platformę ale można ja by jeszcze śmiało trzymać zgodnie z założeniami systemu.
TS został już osiągnięty więc była już pewna na plus.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
- mysje_hood
- Gaduła