DayTrading: Piątek 17.04.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
mbaxster
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 17.04.2026

Nieprzeczytany post autor: mbaxster »

mjk2000 pisze: 17 kwie 2026, 19:42
siux pisze: 17 kwie 2026, 18:54
mjk2000 pisze: 17 kwie 2026, 18:43 Jaki take profit ustawiłeś na ropie? 🤔
Daj sobie spokój z tymi jego wykresami, nie ogarniesz tego. Kliknie zamknij jak mu przyjdzie do głowy ;) grubo pojechał więc możliwe, że już ma zamknięte pozycje ;)
w sumie to siux dobrze tlumaczy
pojechalem grubo wiec raczej gdybym wczoraj byl po 21godz przy kompie to bym realizowal zyski
bo nawet 500b to dalej grube wejscie to około pol lota a bylo sporo wiecej :568:
gra na ropie to troszke loteria
od rana pisalem ze przydalby sie spadek bym postawil lki ale spadli sporo jak widac
bariery wsparc polamali w chwile dlatego wszelkie trzymanki nie maja sensu
OBROT I realizacja Z/S i tyle bo teraz w sumie ciezko jest stawiac ski bo rynek juz nisko
znajac moj trading to na otwarciu pewnie jeszcze skroce a potem popatrze
nie bardzo widze na razie poziomow na wzrosty
a ze ja stara szkola to gram fbo
i jak wykres na 94,xx raczej na pewno bede probował juz eski a moze wczesniej :p
lki czyli 23fbo i jak przejda to moze 50 :568:
szczerze to juz jest za dobry zysk by te ele trzymac ale kusi bo miejsca w gore jest szoooook
na dzis ten uklad jest wyraznie wg mnie spadkowy :568: :568: :568: chyba ze złamia rozejm to moze byc szook w gore znowu
ale cel jest poziom NAVIKA czyli ok 61 no ok 65-70 na razie
poziomy do tradingu na m10
nie trzeba sie mocno znac mysle ze wszystko widac ma mkach kiedy rosnie i kiedy spada
spadek poszedl z okolo 95 na około 81 i to wsparcie i opor na razie :568: :568: :568: :568:
jest rozejm w sumie jesli w weekend nie bedzie wariacji to mozna w nocy zaryzykowac eski z tym ze kontrolka i slka konieczna :!:
moje zdanie
ten iran bedzie jeszcze mieszał dlugo wiec na zbytnie spadki nie ma co liczyc no ok 75 to taki poziom rownowagi nizej na razie nie widze szans na zejscie
JAKBY NIE PATRZYŁ TO LKI TAK NIZEJ 80 SA DUZO BARDZIEJ BEZPIECZNE NIZ SKI wg mnie :568: :568: :568:

xxxxxxxxxxxxxxxxx
tak przy okazji mam ciut mocniej lki dolary :arrow: :568:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

AGarcia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: AGarcia »

dolary to ty masz od 3,70 jak kazdy dobrze pamieta ale ten fakt raczej wstydliwie przemilczysz :lol: :lol: :lol:

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Coś się w cieśninie ruszyło, ale głównie wypływają czyli uciekają, naliczyłem może ze 30 sztuk. Widać nadal obawiają się Iranu i nic tam właściwie nie wpływa(pojedyncze sztuki). Większość to jakieś dziwne bandery, ale ważniejsze jest to gdzie zmierzają. Tak więc Chiny, Pakistan(tu cały czas coś pływało), Oman,Mozambik,Korea Południowa i inne głównie Azja. Płynie głównie ropa i LPG(po połowie?) Nie widzę niczego pod banderą Iranu więc USA faktycznie chyba ich blokuje. Ruch przez cieśninę jak widać podlega restrykcjom, nie ma swobody. W zatoce jest uwięzione około 400 statków(było, bo coś jednak wypłynęło), nawet jak wszystkie ją opuszczą to i tak będzie mało ropy, wystarczy to może na dwa/trzy dni.

mbaxster
Gaduła
Gaduła

AGarcia pisze: 18 kwie 2026, 08:06 dolary to ty masz od 3,70 jak kazdy dobrze pamieta ale ten fakt raczej wstydliwie przemilczysz :lol: :lol: :lol:
no taaaa
i jak w marcu byly dwa razy po 3,75 to trzymam bys Ty miał o czym pisac :D :D :D :D
dawaj te swoje 15k za zloto w marcu i 2,8 za dolca lub zamilcz i nie rozsmieszaj ludzi tu :568:
dolary to mam z wczoraj i to widac i czuc :P

AGarcia
Stały bywalec
Stały bywalec

i co wyszło na mje jak pisałem ze ujebią tą padline na długo ? wyszło. także wygrałem.
szwajcar skasowane w sumie na dobitkach 50k pln. złoto cały czas do przodu 150k.
tak sie gra.

Awatar użytkownika
skubacz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: skubacz »

GPW 70% obrotu to zagranica, wykres wig...usd/pln umacnianie
Grupa sekciarzy forexowych podgrupa amisze forexowi edek i usd/pln

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?v=6gCsaK3uU_4&t=6530s
polski trader trejdujący w Indonezji specjalność krypto...

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/shorts/IuUwh_YnlFk
Cytował Biblię… a to był Tarantino
Obrazek

AGarcia
Stały bywalec
Stały bywalec

"Irańskie władze ponownie wprowadziły ograniczenia w przepływie przez cieśninę Ormuz; w sobotę ogłoszono „powrót do stanu poprzedniego i ścisłą kontrolę armii” nad tym szlakiem wodnym - przekazała agencja Tasnim, cytując komunikat połączonego dowództwa wojskowego Iranu. W piątek Teheran powiadomił, że otwiera cieśninę dla statków handlowych." https://www.bankier.pl/wiadomosc/Koniec ... 16090.html

I WSZYSTKO W TYM TEMACIE :d

bida planowana, była plandemia będzie PLANbida.
Ale i tak jestesmy w lepszej sytuacji niz takie Niemcy, nasi przyjacie z upadliny nam pomogą... żreć. :lol:

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

Brytyjskie dowództwo operacji morskich:
„Dwie łodzie z IRGC(Iran) otworzyły ogień w stronę tankowca i statku w cieśninie Ormuz”.

Marynarka wojskowa IRGC(Iran) zmusiła dwa indyjskie statki do zawrócenia poza Cieśniną Ormuz, a podczas tego spotkania doszło do strzelaniny.
Jeden ze statków to duży tankowiec przewożący dwa miliony baryłek ropy naftowej z Iraku.

Izraelskie źródło powiedziało w wywiadzie dla Army Radio:
„Zamknięcie Cieśniny Ormuz odzwierciedla zamęt w irańskim kierownictwie, gdyż minister spraw zagranicznych Araqchchi ogłosił jej otwarcie, podczas gdy Korpus Strażników Rewolucji Islamskiej (IRGC) zamknął ją”.

mbaxster
Gaduła
Gaduła

luka w gore na otwarciu na ropie po niedzieli i zabawa trwa i tyle na weekend
chyba ze w niedziele ucichna :!: a dolar wyzej 3,6 i gra muzyka u szulika :P :P :P / tyle mnie zadowalachoc cel 3,64/
mogliby gaz jeszcze poderwac w kierunku na 3kę
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2026, 18:37 przez mbaxster, łącznie zmieniany 1 raz.

AGarcia
Stały bywalec
Stały bywalec

Lki szwajacar z samego dołu 3 loty i znowy wpladnie na dzien dobry ze 20 klocuszkow.
tu sie robi gruby hajc a nie rysuje trojkaciki i jara ze sie zarobiło na miko 150 zł zwykłym fuxem na ślepo :lol:
uczyc sie robic hajc to trzeba od najlepszych. <-

ODPOWIEDZ