DayTrading: Piątek 17.04.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
mjk2000
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 17.04.2026

Nieprzeczytany post autor: mjk2000 »

mbaxster pisze: 17 kwie 2026, 17:54 ok
to prezent na weekend dla mnie
ropa lki
500b
i udanego weeekendu nara :P
Jaki take profit ustawiłeś na ropie? 🤔

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

mjk2000 pisze: 17 kwie 2026, 18:43 Jaki take profit ustawiłeś na ropie? 🤔
Daj sobie spokój z tymi jego wykresami, nie ogarniesz tego. Kliknie zamknij jak mu przyjdzie do głowy ;) grubo pojechał więc możliwe, że już ma zamknięte pozycje ;)

mjk2000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mjk2000 »

siux pisze: 17 kwie 2026, 18:54
mjk2000 pisze: 17 kwie 2026, 18:43 Jaki take profit ustawiłeś na ropie? 🤔
Daj sobie spokój z tymi jego wykresami, nie ogarniesz tego. Kliknie zamknij jak mu przyjdzie do głowy ;) grubo pojechał więc możliwe, że już ma zamknięte pozycje ;)
Ja wykresów nie rozumiem, więc trudno mi w to uwierzyć. Na pewno luki coś w sobie mają i często się domykają. Chociaż teraz na ropie wti mamy dwie luki do domknięcia. Jedna na 97 i druga na 110. Ciekawe szczególnie czy ta druga się domknie jeszcze w tym roku.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Jak się nie domknie teraz przy tym co się dzieje, to później to coś kolejnego grubego musiało by nastąpić.
Przez Ormuz jakoś nie widzę przepływających kolejek...chyba nie dają wiary w wolny przepływ lub ubezpieczyciele nie wiedzą co robić i ile golić ;)

Tak na grubo to tak to widzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Na wti luka też jest na poziomie ~67-69. Tam zaczął się cały ten bajzel.
Jeżeli bajzel mają zamiar zakończyć ( dogadać się) to cena tam powinna zjechać. Ihmo
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Gold wykres roboczy ,tak to trójkąciki a pokazane wejście było na podstawie wybicia z byczej flagi :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

siux
Pasjonat
Pasjonat

navik pisze: 17 kwie 2026, 20:35 Na wti luka też jest na poziomie ~67-69. Tam zaczął się cały ten bajzel.
Jeżeli bajzel mają zamiar zakończyć ( dogadać się) to cena tam powinna zjechać. Ihmo
no i zakończą tam a nawet niżej, ale wszystko w swoim czasie
nawet jak już wiadomo, że ropa będzie tanieć to miszcze mogą zechcieć polecieć jak najwyżej się tylko da i nikt nie będzie bił piany z tego powodu, że na wykresach poleci wysoko, jak i tak to nie będzie miało żadnego wpływu na gospodarki, pod warunkiem że nie trafią na rolki, bo wtedy to dopiero luki by były...
z tyłu głowy mam też opcję że nie polecą w górę ~33 dolce od dołka, a 41 dolców od ostatniego dołka, no ale tak to już chyba by nie przegięli jak niby ropa ma spadać

jak polecimy ~41 dolców to będzie deczko wyżej od najwyższego szczytu z tego roku czyli okolice 119,88(przynajmniej u mnie)

sposób podbijania już mi sugeruje szycie(na miarę :lol: ) widać na M30 ropa, szwajcar najlepiej

A tak w ogóle to nie ma co słuchać kogokolwiek z netu kto nakręcił filmik, bo lepiej samemu wyłapać informacje z "pierwszej ręki"(jest tego kilkadziesiąt/kilkaset na dobę?) ,bardzo dobrym i szybkim informatorem jest katarska telewizja Al Jazeera, są w samym sercu działań i mocno zainteresowani sytuacją w rejonie bo ich bezpośrednio dotyczy ;)

info sprzed kilku minut
Wysoki urzędnik w administracji Trumpa mówi amerykańskim mediom, że negocjacje z Iranem mają się odbyć w poniedziałek w Islamabadzie.

Jeszcze jest kwestia tego typu, że USA twierdzi że blokuje Irańskie porty, bo Iran chce "rządzić" cieśniną Ormuz, armatorzy obawiają się przepływać i nie chcą płacić Iranowi.
Iran zapowiada wzajemne działania, jeśli blokada USA na jego portach będzie się utrzymywać

Jest wiele informacji sprzecznych czy nie do końca prawdziwych, jedna i druga strona mówi to co chce, niekoniecznie robiąc cokolwiek w danej sprawie. Jednym słowem nie wiadomo w co wierzyć...

Przez Ormuz nie widzę za bardzo tankowców ropnych, przepływa trochę gazowców i masowce widywałem(kontenerowce). Może w nocy coś pływa ;)

ODPOWIEDZ