Jaki take profit ustawiłeś na ropie?mbaxster pisze: 17 kwie 2026, 17:54 ok
to prezent na weekend dla mnie
ropa lki
500b
i udanego weeekendu nara![]()
DayTrading: Piątek 17.04.2026
Re: DayTrading: Piątek 17.04.2026
Daj sobie spokój z tymi jego wykresami, nie ogarniesz tego. Kliknie zamknij jak mu przyjdzie do głowy
Ja wykresów nie rozumiem, więc trudno mi w to uwierzyć. Na pewno luki coś w sobie mają i często się domykają. Chociaż teraz na ropie wti mamy dwie luki do domknięcia. Jedna na 97 i druga na 110. Ciekawe szczególnie czy ta druga się domknie jeszcze w tym roku.
Jak się nie domknie teraz przy tym co się dzieje, to później to coś kolejnego grubego musiało by nastąpić.
Przez Ormuz jakoś nie widzę przepływających kolejek...chyba nie dają wiary w wolny przepływ lub ubezpieczyciele nie wiedzą co robić i ile golić
Tak na grubo to tak to widzę
Przez Ormuz jakoś nie widzę przepływających kolejek...chyba nie dają wiary w wolny przepływ lub ubezpieczyciele nie wiedzą co robić i ile golić
Tak na grubo to tak to widzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na wti luka też jest na poziomie ~67-69. Tam zaczął się cały ten bajzel.
Jeżeli bajzel mają zamiar zakończyć ( dogadać się) to cena tam powinna zjechać. Ihmo
Jeżeli bajzel mają zamiar zakończyć ( dogadać się) to cena tam powinna zjechać. Ihmo
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
Gold wykres roboczy ,tak to trójkąciki a pokazane wejście było na podstawie wybicia z byczej flagi 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no i zakończą tam a nawet niżej, ale wszystko w swoim czasienavik pisze: 17 kwie 2026, 20:35 Na wti luka też jest na poziomie ~67-69. Tam zaczął się cały ten bajzel.
nawet jak już wiadomo, że ropa będzie tanieć to miszcze mogą zechcieć polecieć jak najwyżej się tylko da i nikt nie będzie bił piany z tego powodu, że na wykresach poleci wysoko, jak i tak to nie będzie miało żadnego wpływu na gospodarki, pod warunkiem że nie trafią na rolki, bo wtedy to dopiero luki by były...
z tyłu głowy mam też opcję że nie polecą w górę ~33 dolce od dołka, a 41 dolców od ostatniego dołka, no ale tak to już chyba by nie przegięli jak niby ropa ma spadać
jak polecimy ~41 dolców to będzie deczko wyżej od najwyższego szczytu z tego roku czyli okolice 119,88(przynajmniej u mnie)
sposób podbijania już mi sugeruje szycie(na miarę
A tak w ogóle to nie ma co słuchać kogokolwiek z netu kto nakręcił filmik, bo lepiej samemu wyłapać informacje z "pierwszej ręki"(jest tego kilkadziesiąt/kilkaset na dobę?) ,bardzo dobrym i szybkim informatorem jest katarska telewizja Al Jazeera, są w samym sercu działań i mocno zainteresowani sytuacją w rejonie bo ich bezpośrednio dotyczy
info sprzed kilku minut
Wysoki urzędnik w administracji Trumpa mówi amerykańskim mediom, że negocjacje z Iranem mają się odbyć w poniedziałek w Islamabadzie.
Jeszcze jest kwestia tego typu, że USA twierdzi że blokuje Irańskie porty, bo Iran chce "rządzić" cieśniną Ormuz, armatorzy obawiają się przepływać i nie chcą płacić Iranowi.
Iran zapowiada wzajemne działania, jeśli blokada USA na jego portach będzie się utrzymywać
Jest wiele informacji sprzecznych czy nie do końca prawdziwych, jedna i druga strona mówi to co chce, niekoniecznie robiąc cokolwiek w danej sprawie. Jednym słowem nie wiadomo w co wierzyć...
Przez Ormuz nie widzę za bardzo tankowców ropnych, przepływa trochę gazowców i masowce widywałem(kontenerowce). Może w nocy coś pływa