DayTrading: Piątek 13.03.2026

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Piątek 13.03.2026

Post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział [url=https://forex-nawigator.biz/forum/prognozy-komentarze-analizy.html]Prognozy, komentarze, analizy[/url]
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje [url=https://forex-nawigator.biz/forum/regulamin-forum-nawigator-biz-t11778.html]Regulamin Forum[/url]

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut. Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa" w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 13.03.2026

Post autor: navik »

WTI

Widzę ze wybili poziom 95,42 i zrobili wsparcie z niego czyli ok. To teraz czekamy na poziom 100.23 - pivot spadkowej D1 . Jeżeli go wybiją i zrobią wsparcie z niego to wyżej mam poziom do zrobienia i 101.52 i 102,65. ALE .....Trzeba bedzie uważać na 99.43 bo mogą tam sie odwrócić i moze nie bedą chcieli wybijać za pierwszym podejściem 100 $ ... ihmo.
Zobaczymy .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Post autor: cugan »

Witam !
W niedługim czasie a może już dziś .
USD => 4zł
Nie zdziwiłbym się jak PLNIDX sfajdał by się na 0,25
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

TyleNaTyle
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: TyleNaTyle »

Hey Navik, dzięki za mikrostrukture wczoraj, trochę sie zapatrzyłem na inny schemat ;-)

TyleNaTyle
Stały bywalec
Stały bywalec

u mnie witi nawet niżej się zapowiada docelowy target, choć z kanału H1 wychodzi nawet 104

navik
Maniak
Maniak

TyleNaTyle pisze: 13 mar 2026, 10:22 Hey Navik, dzięki za mikrostrukture wczoraj, trochę sie zapatrzyłem na inny schemat ;-)
Nie ma za co . To tylko mój punkt widzenia wykresu. :564:
....................
Ja widze potencjalnie dobre miejsce do S właśnie w okolicy 100$ . Obecnie na H4 widać, że brakuje sił i chęci żeby iść w górę, ostatnie 3 świece H4 to praktycznie mielenie w miejscu. Poziom 100.23 na WTI jest mega ważnym poziomem, (podobnie jak na Gold poziom 5085 tez jest mega ważny) i myśle ze bedzie tutaj decyzja czy idziemy w dol i kończymy ten cyrk w Zatoce Perskiej ( wygaszamy konflikt) czy moze jeszcze eskalacja i wybicie poziomu 100. Jeżeli eskalacja i wybicie poziomu 100 to dojście do 110 tez jest możliwe. Wszystko zależy z jakim impetem bedą rysować kolejne świeczki i w która stronę . Na ten moment bardziej sie skłaniam ze w dol pójdzie rynek ( patrząc na te 3 świece H4) ale jeszcze wyraźnego sygnału nie widzę i zakładam ze bedzie jeszcze próba podejścia pod pivota czyli na 100.23 .
Wybicie pivota jakąś sensowną świecą wzrostową i zrobienie wsparcia z niego, zmieni moje nastawienie i zapominam wtedy o S bo bedzie szansa ze podejdą nawet pod szczyt.
Tak wiec czujność wzmożona bo poziom 100 to jest poziom albo -albo ...Ihmo.

Mogę sie oczywiście mylić .
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

TyleNaTyle
Stały bywalec
Stały bywalec

Navik, lecimy na 102 na witi imo.
oczywiście też mogę się mylić :p

siux
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: siux »

ależ ten gold mnie od wczoraj umęczył...jakieś 0,8% depo wpadło, ale jakim kosztem...niech no oni walną taka dzidę do ~5570 to popykamy za grube ;)

navik
Maniak
Maniak

TyleNaTyle pisze: 13 mar 2026, 14:47 Navik, lecimy na 102 na witi imo.
oczywiście też mogę się mylić :p
Na 102,65 o ile pokonamy poziom 100,23 :!:
Trzeba bedzie jeszcze uważać na 99,50 bo tam mogą cofnąć i poziomu 100,23 nie ruszyć :!: :!: :!:

Generalnie mówiąc, pokonanie poziomu 100.23 i udeptanie go jako wsparcie ( konsola nad nim ) to trzeba bedzie troche inaczej kombinować i śledzić co sie dzieje na lini USA - Iran. Bo jeżeli bedzie eskalacja wojny to jedziemy wyżej nawet pod ostatni szczyt. Jeżeli bedą sygnały ze wojna juz im sie znudziła i bedą chcieli wygaszać konflikt to idziemy w dol.
Sie zobaczy co czas przyniesie, bo ropa to wredna suka do grania :roll:

TyleNaTyle
Stały bywalec
Stały bywalec

Na 102,65 o ile pokonamy poziom 100,23 :!:
Trzeba bedzie jeszcze uważać na 99,50 bo tam mogą cofnąć i poziomu 100,23 nie ruszyć :!: :!: :!:

Generalnie mówiąc, pokonanie poziomu 100.23 i udeptanie go jako wsparcie ( konsola nad nim ) to trzeba bedzie troche inaczej kombinować i śledzić co sie dzieje na lini USA - Iran. Bo jeżeli bedzie eskalacja wojny to jedziemy wyżej nawet pod ostatni szczyt. Jeżeli bedą sygnały ze wojna juz im sie znudziła i bedą chcieli wygaszać konflikt to idziemy w dol.
Sie zobaczy co czas przyniesie, bo ropa to wredna suka do grania :roll:
[/quote]
wejda na 102 witi aby wyciac SL
Esy weszły na gazie, bo 3,3 zrobili i czekamy, aż witi też zacznie spadać j.w., to i gazik na około 2,7 powinien dotrzeć imo

ODPOWIEDZ