Prawda, Iran szybko nie odpuści.siux pisze: 13 mar 2026, 19:10 Zadyma w zatoce się za szybko nie zakończy. Ze stanów przylatują/przyleciały bombowce na "tańsze bomby". USA sprowadza dodatkową obronę przeciwlotniczą z azji i od siebie. Izrael "sprząta" region po całości. Nad Liban też latają, bombardują, wyganiają z części ludność i będą tam wkraczać wojskiem. To dla nich bardzo dobra okazja do "porządków". W Iranie jak do tej pory turbany są nieugięte i niereformowalne, to fanatycy. Izrael nie odpuści Iranowi dopóki jest dla nich zagrożeniem, a że raczej tam wojskiem nie wkroczą (pełnoskalowo) to będą zrzucać do bólu, aż ich cofną o 100lat w rozwoju.
Co do wti to właśnie wrócili do punktu wyjścia i przypominam o rolowaniu brent w poniedziałek więc teraz mogą w górę polecieć od luki i wrócić ponownie w to samo miejsce wieczorem
DayTrading: Piątek 13.03.2026
Re: DayTrading: Piątek 13.03.2026
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: DayTrading: Piątek 13.03.2026
Bemowo pasi mi Twój pierwszy malunek z tp 1,08087 ,nie wiem jak to wyliczyłeś ale to jest fibo 50 od dołka z 22 roku.
Przetrenowali to na usd/mxn ,ale tam trzeba na miesięcznym patrzeć, zrobili korektę fibo 50, teraz możliwe że poprawią jeszcze wyżej. Zajęło im to zaledwie 10 miesięcy
ciekawe kto z tego wątku wytrzymał by tyle nie ruszając pozycji 
Jeżeli do takiej sytuacji by doszło edek 1.08087 ,ropa po ~150-170 to muszą tą "operację specjalną" przeprowadzić bardzo szybko. Myślę że dwa miesiące na dołkach/szczytach i gospodarki "zachodnie" się totalnie posypią. Inflacja tak wystrzeli, że tą covidową, to jako promocję byśmy wspominali
Przetrenowali to na usd/mxn ,ale tam trzeba na miesięcznym patrzeć, zrobili korektę fibo 50, teraz możliwe że poprawią jeszcze wyżej. Zajęło im to zaledwie 10 miesięcy
Jeżeli do takiej sytuacji by doszło edek 1.08087 ,ropa po ~150-170 to muszą tą "operację specjalną" przeprowadzić bardzo szybko. Myślę że dwa miesiące na dołkach/szczytach i gospodarki "zachodnie" się totalnie posypią. Inflacja tak wystrzeli, że tą covidową, to jako promocję byśmy wspominali