Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
taerg
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: taerg »

Mam prośbę. Nie wiem w jaki sposób uruchomic i posługiwac się wskaźnikiem StepStopExpert. Wgrałem go do katalogu ....\experts\indicators, jest wyświetlany na liście wraz z innymi wskaźnikami, ale kiedy próbuję go uruchomic zupełnie nic się nie dzieje. Czy ktoś wie może dlaczego? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

taerg pisze:Mam prośbę. Nie wiem w jaki sposób uruchomic i posługiwac się wskaźnikiem StepStopExpert. Wgrałem go do katalogu ....\experts\indicators, jest wyświetlany na liście wraz z innymi wskaźnikami, ale kiedy próbuję go uruchomic zupełnie nic się nie dzieje. Czy ktoś wie może dlaczego? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
jezeli to jest to samo co stepstopexpert_v1 to ten indyk to małe EA (ustawianie breakeven) i wklejasz go do katalogu .....\experts , a szukasz potem w Navigator \ strategie
pozdrawiam
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

taerg
Bywalec
Bywalec

Dzięki Floristik. Dzięki tej podpowiedzi dowiedziałem się o funkcjach programu, o których nie miałem pojęcia :oops: . Przetestuję, jak tylko rynek ruszy. Miłego weekendu :)

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

z tego działu bardziej polecam EA autorstwa Luktoma.
Tu możesz przestawiać SL;TP;BE myszką na wykresie
pozdrawiam :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

taerg
Bywalec
Bywalec

Jeszcze raz dziękuję. Wypróbuję na pewno:-). A tak przy okazji: Gdzie mógłbym się dowiedziec czegoś więcej na temat strategi? Tzn. jak zmieniac parametry i jakie skutki te zmiany powodują (począwszy od tego co to jest "ustawianie breakeven" :oops: ), bo jestem w tym całkiem zielony. Przejrzałem ten dział, ale tu raczej piszą ci, którzy znają już takie podstawy. Miłego :)

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

taerg pisze:Jeszcze raz dziękuję. Wypróbuję na pewno:-). A tak przy okazji: Gdzie mógłbym się dowiedziec czegoś więcej na temat strategi? Tzn. jak zmieniac parametry i jakie skutki te zmiany powodują, bo jestem w tym całkiem zielony. Przejrzałem ten dział, ale tu raczej piszą ci, którzy znają już takie podstawy. Miłego :)
hehe za wiele oczekujesz na raz.
każde EA to obszerny temat (w skrócie - to automaty które za Ciebie grają, albo wykonują jakieś czynności typu ustawianie SL TP itp.)
te do ustawiania SL;TP czy BE jest na tyle proste, że zmieniasz tylko wielkość pipsów.
czyli chcesz sobie ostawić SL 30 pipsów poniżej ceny otwarcia to przy SL wpisujesz 30,
chcesz, żeby po 5 pipsach na + automat przestawił SL na "0" - przy BE wpisujesz 5
Uwaga!
jeżeli konto masz w FXPro to zamiast 30 i 5 wpisujesz 300 i 50 tam gdzie cena jest podawana do piątego miejsca po przecinku

Nie wiem czy nie dostane "opr" od administratora za reklame innych stronek
to drugie forum moim zdaniem jest ciekawsze
http://www.forex-tsd.com/
http://www.fxfisherman.com/forums/index.php

taerg
Bywalec
Bywalec

No, to teraz już od nauki angielskiego się nie wykręcę :) Dałeś mi silną motywację. Dzięki za wszystko. Już zacząłem "odszyfrowywać";-) (bo tak to należy nazwać z moim angielskim) posty na tych forach. Mam nadzieję, że w przyszłości, w razie jakiegoś problemu, również będę mógł liczyć na ciebie i innych forumowiczów. Serdecznie pozdrawiam :) Ps. Może z czasem i ja będę mógł służyć pomocą?

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Awatar użytkownika
sinpix
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sinpix »

Taerg, jeśli klikasz na indyk i nic sie nie dzieje, to musisz go podświetlić, wcisnąć enter - otworzy się MQL editor - w nim klikasz na "kompiluj" i powinno działać.
jeszcze nie...
jeszcze się wstrzymaj....
....
już! możesz panikować!

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Re: witam

vegajk pisze:Szukam wskanizka nazywanego rainbow czy tez trend follower do MT4 podaje linki tak zeby bylo wiadomo o co chodzi... jesli ktos taki ma to bede wdzieczny za mozliwosc sciagniecia :wink:

http://img192.imageshack.us/img192/70/rainbow5kv.jpg

lub

http://thehoddlegrid.net/linuxtroll/EUR ... 8_2008.png
i tak jak pisalem wyzej jeszcze ten opisik, ale niestety plik jest za obszerny i nie mozna go zaladowac. Tak ze dla zainteresowanych wysylka skypem
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany