Mój dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jackal
Gaduła
Gaduła

Re: Mój dziennik

Post autor: Jackal »

05.11.2025 r.
Samopoczucie:
Bardzo dobre. Umysł spokojny, skoncentrowany na swoim działaniu. Oczekiwanie na ewentualne wejście. Przeczytany wpis nr. 1.
Plan:
Szkic wykonany, przepracowanie w głowie różne możliwości.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jackal
Gaduła
Gaduła

wejście Sell na 1.14440
Uczucia:
Ekscytacja. Wąski SL. Prawdopodobne miejsce odwrócenia kierunku ruchu.
Analiza:
Ciężka gdy cena zbyt długo lawiruje w przedziale AR.

Jackal
Gaduła
Gaduła

Podsumowanie 05.11.2025 r.
Dzień na czerwono.
Analiza:
Wejście w pozycje zgodne z ustalonym planem, rynek bardzo falujący, pomimo początkowo dobrej ilości punktów do zgarnięcia, wszystko wróciło do puntu wyjścia. Potem kilka wejść z powrotem - wyniki na BE. Ostatnie wejście późnym wieczorem-błędne-pozostawione przez całą noc. Nad ranem duża strata. Zakończenie pozycji ręcznie
Co zrobiłem dobrze:
Dobre wejście w pozycję, zgodne z zasadami.
Co poprawić:
Od następnego razu gram dwoma pozycjami, gdzie pierwszą jeśli będzie na plus, będę zamykał zawsze w okolicach 200-250 punktów, a drugiej pozwolę sprawdzić ewentualny ruch. Dzięki temu, w razie pomyłki, zawsze zostanie zysk. Ponadto nie będę już wchodził w pozycję po godzinie 18:30. Wychodzę z pozycji, nie zostawiam jej na noc licząc na "cudowne" odwrócenie trendu. Dziś otrzymałem swoją lekcję.
Uczucia:
Złość, że nie wyszło jak chciałem. Weszła też próba udowodnienia, że to ja mam "rację". Rozumiem że to wszystko to długi proces, a ewentualne błędy to po prostu nauka na przyszłość, a takie lekcje jak dziś są najbardziej wartościowe. Pomimo straty czuję się silniejszy mentalnie niż kiedykolwiek. Wiem, że dziś będę działał jeszcze mocniej i pewnie wobec ustalonych swoich reguł i zasad. Jestem sfokusowany na procesie i robieniu tego co trzeba.

Jackal
Gaduła
Gaduła

06.11.2025 r.
Analiza:
Oczekiwanie aż cena wyjdzie poza AR, zatankuje i zrobi zwrot. Jeśli nastąpią te warunki, wtedy podzielę pozycję na 2 części, gdzie jedna, w razie zysku zostanie zakończono po około 20-25 pipsach. Pozostała "poleci dalej".
Odczucia:
Silne sfokusowanie, czuje siłę i niezachwianą pewność do procesu i metody. Zrobię to co muszę i to co mam postanowione.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jackal
Gaduła
Gaduła

wejście w pozycję SELL 1.1512
Analiza:
Zagranie zgodne z zasadami. Cena wyszła poza AR, przebiła poziom tankowania. Pozycja rozbita na dwie części.
Co było dobre:
Wejście zgodne z ustaleniami - bez uwag.
Co było złe:
Brak póki co
Odczucia:
Spokój, pewność swojego systemu, poczucie siły i dumy, że kolejny raz gram według własnych zasad.
Inne:
Odczuwam przesunięcie "nagrody" z tego "co mogę zarobić" na sam fakt zagrania zgodnie z własnymi zasadami. Zrobiłem co do mnie należało, a Rynek zweryfikuje czy podążamy w tym samym kierunku. Nic mam innych oczekiwań.

ODPOWIEDZ