Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MetaPoznanie pisze:
16 lip 2025, 10:45
Co ty tu niby prezentujesz , jakieś pierdy z Republika czy Do Rzeczy żadna to wiedza , wklejasz to tutaj a to nawet nie twoje przemyślenia tylko ich a które przyjąłeś jako swoje by wypełnić pustkę w głowie . Odwaliła ci palma na punkcie migrantów 3 rok leci a ty nadal sie podniecasz tym tematem
To są właśnie fakty Metka !!! Maja O. czerpie profity ze swej postawy podobnie jak inna celebrytka Kurczę-Diabeł. Co tiu jest do przemyślenia ??? Prosty, idiotyczny lewacki przekaz.
Nic mi nie odwala ja tylko przekazuję informację i każdy rozsądny na tym forum wie że nachdźcy są zagrożeniem oraz gigantycznym kosztem, który nigdy się nie zwróci. Trzeba być ideologicznym, lewackim, troglodytą aby uwierzyć w bajki mainstreamu że jest inaczej.
Czy dowiedziałeś się w końcu skąd się wzięła ta cała draka ze 'śniadymi" w EU ?
MetaPoznanie pisze:
W DT jest demo dziadek niech ci będzie on tam rządzi , tu jesteś tutaj tak naprawdę to wiele was łączy on się zafiksował na punkcie udawania Guru ty punkcie migrantów i polityki On rządzi tam a ty tutaj. Jesteś królem absurdu. On siedzi praktycznie sam w DT a ty tutaj
NIc nie rządzi jest wręcz odwrotnie. NIc nie umiesz i nic nie wiesz czytasz religijne bajki. Nie masz zielonego pojęcia co się dzieje. Weź się i zacznij czytać a przede wszystkim myśleć. Jak będziesz oczytany to zaczniesz lepiej rozumieć co się dzieje na tym łez padole.
MetaPoznanie pisze:
Z początku jeszcze zabawne było wchodzenie tutaj rzucenie na tapetę czegoś czego nie akceptujesz i patrzenie jak się miotasz i skacze ci gula .
Teraz wróciłeś do swojej politycznej prymitywnej i płaskiej narracji i powiem ci że po przeczytaniu twoich ostatnich wypowiedzi odczuwam po prostu nude i politowanie dla tych twoich jednocześnie nie twoich wywodów. :563:
Jesteś po prostu nudziarzem. Nawet tutaj przez kilkadziesiąt postów ani jednego kontrargumentu, żadnego linku do źródeł tylko wysysane z palucha bzdury (Zaczynam tęsknić za Dadasem)
Ale za to co chwilę zmieniasz treść postów :D . Do tego łazisz za mną po wszystkich wątkach. A jak ci się coś nie podoba to spadaj na drzewo.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Paszyk i spółka w akcji... to żenujące że próbują przepychać takie rzeczy:
https://energetyka24.com/elektroenerget ... -koncernow

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Nie poda mi się coś bo może mi się nie podobać , a że ciebie wyprowadza to z równowagi to nie mój problem tylko twój :wink: Jaki jest niby sens wklejania jakichś obrazków kawałków artykułów z takiego "Do rzeczy" ? jak ktoś będzie chciał to sobie ich serwis odwiedzi

Co ty ?Uroiłeś sobie że cię tu z 5k osób dziennie przychodzi czytać bo uważasz że jesteś opinio twórczy że masz jakąś misje informacyjną? :D To niestety musze cię zasmucić od wczoraj liczba odsłon tego wątku zwiększyła się o 14 z czego z 10 twoich i 3 moich wejść

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
16 lip 2025, 22:54
Nie poda mi się coś bo może mi się nie podobać , a że ciebie wyprowadza to z równowagi to nie mój problem tylko twój :wink: Jaki jest niby sens wklejania jakichś obrazków kawałków artykułów z takiego "Do rzeczy" ? jak ktoś będzie chciał to sobie ich serwis odwiedzi

Co ty ?Uroiłeś sobie że cię tu z 5k osób dziennie przychodzi czytać bo uważasz że jesteś opinio twórczy że masz jakąś misje informacyjną? :D To niestety musze cię zasmucić od wczoraj liczba odsłon tego wątku zwiększyła się o 14 z czego z 10 twoich i 3 moich wejść
Zawsze jest sens pisania o tym co się dzieje NA PRAWDĘ. Myślę że wiele osób ma dość tego gówna, które serwuje mainstream lewicowy czy też prawicowy. Nasz rząd już od pewnego czasu ma lewicową skrętkę, która jest nie do przyjęcia. Ja tylko prezentuje dane, irytację mam już za sobą. Bąkiewicz to taki chu..k który za 5 minut będzie wpuszczał wszystkich jak leci gdy tylko Jaro dojdzie do władzy..

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
Jak chcesz poznać siebie to zapraszam na bez kosztową zabawę na DT. Tylko ty i ja w niedzielę napiszesz czy tam wydrukujesz co się stanie na majorsach w perspektywine 48 H. Robiłem to . Więc zapraszam do zabawy. Albo dalej nawalamy się

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
18 lip 2025, 04:39
MetaPoznanie pisze:
Jak chcesz poznać siebie to zapraszam na bez kosztową zabawę na DT. Tylko ty i ja w niedzielę napiszesz czy tam wydrukujesz co się stanie na majorsach w perspektywine 48 H. Robiłem to . Więc zapraszam do zabawy. Albo dalej nawalamy się
Chodzisz od głupich pomysłów do bardzo głupich a i tak finalnie nie bierzesz w nich udziału wiec po co te fleksy ? Co sie stanie w 48H, hehehe. Nikt nie wie co sie stanie a każdy ma 50% szans na trafienie, równie dobrze możesz sobie rzucić monetą i ustalić który trafi wynik jest mądrzejszy. Teraz rozumiesz głupotę swojego pomysłu ?

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

SEROL666 pisze:
18 lip 2025, 04:39
Jeśli ktoś nie dotrzymuje słowa to zwykle żadnej umowy nie będzie umiał dotrzymać , Ty jesteś nie wiarygodny wątek twojego konkursu a teraz rzucasz kolejne zaproszenia słowa bez pokrycia.

Co do tego co stanie się na Majorsach to już ci to tłumacze tu i teraz na EUR/USD

Do 01.07.25 Na EUR/USD (poziom okolice 1,8) był wyraźny trend wzrostowy po czym nastąpiła korekta , do 1,550 Czy nastąpiło to z bo tak wypadało z jakiegoś AT ? :wink: No raczej nie , zbiegło się to z groźbami Trumpa nałożenia 30% ceł na UE co zastopowało trend

Co mamy na dzień dzisiejszy ?
Zintensyfikowane negocjacje przed terminem: UE i USA są w trakcie intensywnych rozmów, aby osiągnąć porozumienie handlowe przed 1 sierpnia Ursula von der Leyen a za nią Kanclerz Niemiec i Macron z Francji podkreślają konieczność dialogu . Tak więc zmiękła faja liderom UE pójdą na ustępstwa a rynek powoli kupuje te narracje budując pozycje L pod ewentualny wystrzał ceny po ogłoszeniu że sie dogadają wtedy możliwy DYNAMICZNY powrót do poziomu 1,8 i ewentualny atak na 2,0

To nie jest analiza na 48h bo to mrzonka , taka perspektywa sie nie na daje dla DT tradera a ni dla skalpera , moja prognoza jest mniej więcej do końca miesiąca , jeśli budować pozycje to trzeba to robić już , ja robiłem to juz wcześniej małymi pozycjami mimo że cena spadała

Dodatkowo prawdopodobieństwo kontynuowania trendu wzrostowego na EUR wzmacniają ciągłe groźby i naciski Trumpa na FED by obniżył stopy% w końcu sie ugną i obniżą więcej niż rynek się spodziewa decyzja 29-30 lipca 2025 roku

Dodatkowo ponoć są jakieś nieprawidłowości a chodzi o kwotą 2,5 miliarda $ przy takiej kwocie zawsze znajda sie nieprawidłowości https://finance.yahoo.com/news/powell-d ... 36058.html i raczej bankierom nie na reke by to prac publicznie :D

To były argumenty By kupic , kiedy uznam że nie mam racji i zamknę? Będę śledził newsy przede wszystkim zerwanie negocjacji lub spadek poniżej 1,5 wtedy uznaje że analiza była błedna.

To tyle jesli chodzi o sentyment makro i nastawienie rynku, Jestem zdania że nie mozna budowac spokojnie konta bez wiedzy o tym co dzieje sie na rynkach no może na interwale M1 coś poskalpic

To może teraz analiza pod wzgledem płynności bo tylko pot takim kątem analizuje jesli chodzi o AT

1,550 i te okolice jest bronione to widać

SS H4 w zaznaczonym miejscu jest mnóstwo płynności , górny zakres konsoli , LT poziomy OHLC ostatnich dni , z zasięgów NT 1,660 Dla zasady rynek wybija takie miejsca jest tam mnóstwo płynności pozycji S wiec nawet jeśli ruch w górę nie będzie kontynuowany to zwykle idą w takie miejsca by zebrać pozycje i wymusić likwidacje lewarowanych pozycji

Zamykanie shortów = przymusowe kupowanie, bo żeby zamknąć shorta, trzeba odkupić pozycję.
Po czym zwykle dokłada popytu , cena rośnie jeszcze bardziej , kolejni shortujący są zmuszeni do zamknięcia , spirala w górę. Broker wyrzuca przelewarowanych z pozycji mechanizmem MC :p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2025, 11:35 przez MetaPoznanie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Gaduła
Gaduła

No Serol dawaj , pokaz że nie tylko mocny w gębie jesteś :d piaskownica otwarta post1063762.html#p1063762

KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Ink. pisze:co sie stanie w 48H, hehehe. Nikt nie wie co sie stanie a każdy ma 50% szans na trafienie, równie dobrze możesz sobie rzucić monetą i ustalić który trafi wynik jest mądrzejszy. Teraz rozumiesz głupotę swojego pomysłu ?
No właśnie w tym rzecz - Serol jest gościem, który od kilkunastu lat nie zrozumiał tej prostej rzeczy. Stąd jego fascynacja szybkim zarobkiem, dużym kapitałem na wysokiej dźwigni.
On myśli, że za słupkami cenowymi, kryje się coś więcej w krótkiej perspektywie czasu. Nie patrzy na kontekst całości - pamiętasz jak twierdził, że główne indeksy nie są w trendzie, gdzie w rzeczywistości był ostry trend rosnący?
W efekcie swojej głupoty od kilkunastu lat jest gołodupcem i zamiast aktualnie siedzieć na pasywnym dochodzie, gdzie kapitał pracowałby dla niego, on nadal pracuje na niskiej pozycji i traci na rynku rok w rok.
Spiskowe teorie i głupie posty - to jego domena. Jakakolwiek wiedza, honor, poczucie wstydu (przecież zbłaźnił się jak nikt inny), chęć rozwoju - u niego nie występuje w żadnym stopniu.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

KrisRapin pisze:
18 lip 2025, 13:04
Spiskowe teorie i głupie posty - to jego domena. Jakakolwiek wiedza, honor, poczucie wstydu (przecież zbłaźnił się jak nikt inny), chęć rozwoju - u niego nie występuje w żadnym stopniu.
Zamiast pisać bajki to może podaj linki do tych teorii spiskowych, które tu umieszczam. Czy raczej będziesz miał podobny problem jak Metka ze znalezieniem "zmanipulowanych" danych.

ODPOWIEDZ