DayTrading: Piątek 16.05.2025

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 16.05.2025

Nieprzeczytany post autor: navik »

setka pisze:
16 maja 2025, 22:39
jak to dalej ma rosnac to ja juz nie wiem w jakiej rzeczywistosci zyję:
Daxa nie gram i nie obserwuje . Nie lubie, „męczący jest” dla mnie.
Ale patrząc na gołe świeczki ( od h1 w górę ) to ja nie widzę na teraz nic co moglbym potraktować jako sygnał do mocniejszych spadków gdybym go miał grać.
Ale o daxie nie mowię nic bo go nie znam i nie chce robić nikomu mętliku w głowie.

Za to napisze kilka zdań nt indeksów USA i przede wszystkim o SP, bo mnie gniecie w głowę i muszę to z siebie wyrzucić :lol:

Nie widzę nic co miałoby zwiastować spadki na indeksach . Absolutnie nic !
Różnica taka miedzy USA i daxem , że dax robi co rusz nowe ATH , a indeksy USA dopiero są w drodze na ATH.

SP od dołka zrobiło juz ponad 1100 pkt i to w miesiąc i 10 dni :!: Szał pał mozna by rzec. :shock:
Jak to nie jest hossa to nie wiem co nią jest. ( a tak na marginesie to potrwa ta obecna hossa do 7470-7500 )
SP w poniedziałek prp bedzie atakował poziom 6k , a ATH było na 6165.90. Czyli tuz tuz ... nawet sie nie obejrzymy i bedzie nowiusieńkie nie śmigane ATH. Anale wszelkiej maści wtedy ogłoszą hossę....czyli standardowo ....” z lekkim” opóźnieniem :lol:
W okolicach ATH mam poprowadzoną ( dawno temu rysowana) LT którą połamaliśmy i trzeba ja przynajmniej od dołu przetestowac , bo testowana nie była.

Ok. Do sedna bo pora spać .
Poziomy, które mnie interesują na sp w najbliższych dniach. ( poniedziałek , wtorek)
H1
5980 - jak wybiją go w górę w poniedziałek, a zakładam ze tak, to atak na 6k bedzie oczywisty i aż sie o to wykres prosi na ten moment... ihmo
H4
5990- tak samo jak na h1 czyli jak wybiją to atak na poziom 6k bedzie oczywistą oczywistością.

Teraz tak:
Jeżeli poziom 6k zostanie pokonany to idziemy na 6086. Z przystankiem na 6072 ( z D1)
Jeżeli poziom 6k nie zostanie pokonany to możliwa korekta nawet do 5804 ( z D1, w co watpię !) ...ALE ... ważnym w tym wszystkim wtedy bedzie poziom 5955 ! Na tym poziomie moze byc batalia i mogą go oklepywac od góry i od dołu podobnie jak było z poziomem 5667 .
Czyli..... jeżeli maja byc spadki i zejdą poniżej 5955 to możliwa korekta do 5804 ( watpie ,ale możliwość taka jest)
Jak nie zejdą poniżej 5955 to wieksze prawdopodobieństwo, ze bedzie atak na 6k i próba wybicia 6 - ki , i dalej w górę testować LT .
Dołączam takie tam, ogólne malowidła , żeby było widać o jakiej LT i hossie mowię, Nasdaq juz wrócił powyżej LT i nawet sie nie zająknął :lol:

Ps. Nie brac na poważnie tego co napisałem bo moze byc zupełnie inaczej niż to sobie wymyśliłem :p
Uwierało mnie w głowę , wiec napisałem i mam spokój .... juz nie uwiera :lol:

Dobrego weekendu :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

indeksy
tez przynajmniej na razie w jakies wieksze spadki nie wierze
niby na week skuje co sie da ale krotka pilka uwazam
troszke w dół i do gory
kakao na razie ska bez boleśnie
troszke dowaliłem pozycji ale nie jest zle
setka :?:
co do daxa to nie wiem czemu niby ma spadac mocniej
chyba tylko dlatego ze masz eski
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

baxik
Fanatyk
Fanatyk

sp500
navika
na krotkiej czyli mki miejsce na spadek zrobilo sie bdbbbb :568:
z dlugiej
przeskocza 6tke to mam 6104 :568:
z bardzo dlugiej cel 6570 :568:
kazdy ciut wiekszy spadek indeksow przynajmniej na razie jest wg mnie dobry na lkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :568:

baxik
Fanatyk
Fanatyk

setka
ten twoj dax
ok w sumie zakładam jednak spadki :568:
troche trace na gazie :568:
i do szczęscia tego na edku mi jeszcze brak :P
edek
projekcja :568:

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

400 pktow jakie zakladasz to mnie nie urzadza jak widac............

baxik
Fanatyk
Fanatyk

setka pisze:
18 maja 2025, 08:45
400 pktow jakie zakladasz to mnie nie urzadza jak widac............
no widac :( :( :(
ale niestety
na krotko ja na razie głebszych spadkow nie widze
ani zadnych sygnałow na wieksze spadki tym bardziej
dobrze jak do 400 zejda :568:
przy okazji
kakao na razie tp na 10k :P

Kakao (CC) Typ: Sprzedaj
Zys. / str. netto ‪1 858,02‬ zł
Zyski i straty ‪1 871,11‬ zł Ilość 5,00 Kontrakty Kurs otwarcia 11 050 Bieżący kurs 10 952

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

dugoterminowo to chyba kazdy widzi ze rynek dlugu sie sypie i czek nas gigantyczny dodruk ale i z drugiej strony recesja, i teraz co z rynkiem akcji ? no teoretycznie podwoja w rok indexy znowu........

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

:roll:
setka pisze:
18 maja 2025, 13:49
dugoterminowo to chyba kazdy widzi ze rynek dlugu sie sypie i czek nas gigantyczny dodruk ale i z drugiej strony recesja, i teraz co z rynkiem akcji ? no teoretycznie podwoja w rok indexy znowu........
Po takiej gigantycznej świecy D1 jaką wyrysowali 09.04.2025 ja spodziewam sie wzrostów. Dla mnie ta świeca jest potężnym sygnałem do rozpoczęcia kolejnej hossy ( mowię o indeksach USA , ale na dax sytuacja wyglada podobnie) zasięgi dla SP500 i NQ są bardzo wysoko . SP500 7448 i NQ do 27287. Wg mnie każdy większy lub mniejszy zjazd na indeksach trzeba traktować jak okazje do wejścia w L . W dłuższym terminie rzecz jasna . Nie mam na myśli DT i interwału m5. Na poziomach zbliżonych do ATH bedzie prp jakaś konsolidacja dwutygodniowa i dalej jazda w górę- wtedy wszyscy eksperci i anale stwierdzą ze jest hossa :lol:
Takiej świecy nie rysują ot tak przez przypadek . Idę o zakład, że juz nigdy nie wrócą na poziom 4860 na SP tak jak nie wrócili na poziom 3500 przy poprzedniej głębszej korekcie / kryzysie i widmie recesji. To był dołek na 3500 i teraz tez na 4860 . Tylko teraz trzeba szukać miejsca żeby sie podłączyć pod hossę jak ktoś gra długie terminy.
Tak myśle.

Ps. Byłoby idealnie gdyby na SP zrobili jeszcze jakąś szybką korektę ( strzał ) do 5304 - pivot miesięczny. Tam bardzo chętnie zapakowałbym sie w L i nie otwierał platformy przez kolejny rok . Dla mnie to byłaby idealna miejscówka do podłączenia sie pod hossę ..... tylko czy taką okazje ( niespodziankę) jeszcze zrobią ? Wątpię .
To byłoby zbyt idealne.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

kupujesz gold czekasz i masz to sam w dodatku mam w reku cos co sprzedasz wszedzie a akcje dzis sa duzo warte jutro moze byc zero.
mysle ze ta fala dodruku ktora nas czeka bedzie bezprecedensowa i dobije oszczednosci frajerow co trzymaja kase w banku do reszty w dodatku na zerowy % bo stopy leca w dół. w taki motoczeniu tylko GOLD. Akcje ok beda rosły ale i moga szybko spasc jak nadejdzie jakas wojna czy cos a gold bedzie rósł w kazdych okolicznosciach - hiperinflacja jest niemal zapewniona....

baxik
Fanatyk
Fanatyk

marzysz znowu setka jak zwykle
wszystko na rynku rosnie i spada ZŁOTO tez :568: moze spasc i to sporo :!:
na sp500 zejscie jesli to na 5530 to juz byloby super na elki :568: ja na pewno bym juz je miał :568: czyli 55xx :!:
złoto
50fb na dlugiej to 2548
i taki jest rynek
moze rosnac ale to tylko mozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :idea:
te twoje gadki ze bedzie tylko rosło to spadlo juz wyzej 200 pipow miszczu
wystarczy ze teraz przypadkiem zejdzie nizej 3k i moze pojsc sygnał na spadki i tyle o złocie i wzrostach :!:

Zablokowany