Daxa nie gram i nie obserwuje . Nie lubie, „męczący jest” dla mnie.
Ale patrząc na gołe świeczki ( od h1 w górę ) to ja nie widzę na teraz nic co moglbym potraktować jako sygnał do mocniejszych spadków gdybym go miał grać.
Ale o daxie nie mowię nic bo go nie znam i nie chce robić nikomu mętliku w głowie.
Za to napisze kilka zdań nt indeksów USA i przede wszystkim o SP, bo mnie gniecie w głowę i muszę to z siebie wyrzucić

Nie widzę nic co miałoby zwiastować spadki na indeksach . Absolutnie nic !
Różnica taka miedzy USA i daxem , że dax robi co rusz nowe ATH , a indeksy USA dopiero są w drodze na ATH.
SP od dołka zrobiło juz ponad 1100 pkt i to w miesiąc i 10 dni

Jak to nie jest hossa to nie wiem co nią jest. ( a tak na marginesie to potrwa ta obecna hossa do 7470-7500 )
SP w poniedziałek prp bedzie atakował poziom 6k , a ATH było na 6165.90. Czyli tuz tuz ... nawet sie nie obejrzymy i bedzie nowiusieńkie nie śmigane ATH. Anale wszelkiej maści wtedy ogłoszą hossę....czyli standardowo ....” z lekkim” opóźnieniem

W okolicach ATH mam poprowadzoną ( dawno temu rysowana) LT którą połamaliśmy i trzeba ja przynajmniej od dołu przetestowac , bo testowana nie była.
Ok. Do sedna bo pora spać .
Poziomy, które mnie interesują na sp w najbliższych dniach. ( poniedziałek , wtorek)
H1
5980 - jak wybiją go w górę w poniedziałek, a zakładam ze tak, to atak na 6k bedzie oczywisty i aż sie o to wykres prosi na ten moment... ihmo
H4
5990- tak samo jak na h1 czyli jak wybiją to atak na poziom 6k bedzie oczywistą oczywistością.
Teraz tak:
Jeżeli poziom 6k zostanie pokonany to idziemy na 6086. Z przystankiem na 6072 ( z D1)
Jeżeli poziom 6k nie zostanie pokonany to możliwa korekta nawet do 5804 ( z D1, w co watpię !) ...ALE ... ważnym w tym wszystkim wtedy bedzie poziom 5955 ! Na tym poziomie moze byc batalia i mogą go oklepywac od góry i od dołu podobnie jak było z poziomem 5667 .
Czyli..... jeżeli maja byc spadki i zejdą poniżej 5955 to możliwa korekta do 5804 ( watpie ,ale możliwość taka jest)
Jak nie zejdą poniżej 5955 to wieksze prawdopodobieństwo, ze bedzie atak na 6k i próba wybicia 6 - ki , i dalej w górę testować LT .
Dołączam takie tam, ogólne malowidła , żeby było widać o jakiej LT i hossie mowię, Nasdaq juz wrócił powyżej LT i nawet sie nie zająknął

Ps. Nie brac na poważnie tego co napisałem bo moze byc zupełnie inaczej niż to sobie wymyśliłem

Uwierało mnie w głowę , wiec napisałem i mam spokój .... juz nie uwiera

Dobrego weekendu