Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

MetaPoznanie pisze:
15 maja 2025, 17:52
Cblondyn pisze:
15 maja 2025, 09:14
Patrzcie forumowi koledzy. "Ałtorytet się znalazł" i krynica mądrości. I kulturze żula z piwem. Bo skonam zaraz ze śmiechu :d
Jakiś no name któremu coś się wydaje i roi w głowie. O tradingu to nie wspomne.
Trafnie go podsumowałeś , choć nie jestem tu długo mam takie same odczucia, Ale zobacz jaki on jest agresywny i zacietrzewiony politycznie , jak napiszesz coś nie po jego myśli to on się złości tupota nóżkami :d i wyzywa , a jak go się ignoruje to jeszcze bardziej się wścieka :wink:

Nasłuchał się pani Bryłki , znalazł jakieś psudo statystki na jakimś internetowym śmietniku i wykłóca się na forum i pewnie będzie to robił aż Anomalia nie przyzna mu racji , to już taki typ on musi mieć zawsze racje a jak ktoś mu jej nie chce przyznać to dopada go agresja i frustracja.

Całe szczęście że to margines społeczny nie decydujący o losach kraju.
Wiedziałem że zaczniesz umizgi do innych - to klasyka gdy traci się grunt pod nogami i skończyły ci się inwektywy szukasz wsparcia :wink:
Bryłce trzeba przyznać że zna się na euro biurokracji i pokazuje absurdy, które rzadko trafiają do mainstream. Te dane i wykresy pochodzą z rządowych instytucji z poszczególnych, krajów - bo tylko one je zbierają a że nie są publikowane w mainstream'ie to inna para kaloszy

Specjalnie dla Was gołąbeczki mam materiał z MAINSTREAMOWEJ stacji, w której prowadzący się dziwi temu co mówi jego interlokutor. Jankowski pewnie trochę aktorzy ale wizja antyrosyjskiej Europy rozmywa w jego ripostach
Dla niecierpliwych od razu do 12:38:
https://www.youtube.com/watch?v=wTVQwq9tjO8
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

SEROL666 pisze:
15 maja 2025, 20:41
wizja antyrosyjskiej Europy rozmywa w jego ripostach
Ta wizja jest spowodowana potrzebą aktualnych wydarzeń , Putin zbytnio rozkręcił wojnę i nie jest skory do ustępstw , więc puki co tę narracje o rosyjskim zagrożeniu i potrzebie wspierania Ukrainy należy podtrzymywać by społeczeństwa wyrażały zgodę na wsparcie militarne Ukrainy tak długo jak to konieczne

Gdy wojna się skończy rzeczywistość sie zmieni i narracja również, Ukraina zostanie przyjęta do UE a Europa zwiąże się bardzo mocno z Rosją rożnymi dwustronnymi umowami i interesami tak by ponowna wojna nie była opłacalna dla nikogo . Taki układ za wszelką cenę będą chciały zblokować USA

Z punktu widzenia geopolityki taki układ jest niezbędny by Europa liczyła się w globalnych interesach my mamy zawansowany przemysł który może z surowców wytwarzać zawansowane produkty a Rosja ma surowce. Więc nasze rządy nie powinny być tak krótko wzroczne i powinny trochę dalej patrzeć w przyszłość nie zależnie od frakcji , jak zawsze należy zachować spokój i nie wychodzić przed szereg
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
14 maja 2025, 13:49
W zeszłym roku:
Hiszpania: ok. 48,35 mln ludzi.
Polska: 36,69 mln ludzi.

Hiszpania: 48 przypadków morderstw w przemocy domowej,
Polska: 150-500 przypadków morderstw w przemocy domowej.

Zatem:
w Hiszpanii ginie 1 kobieta na 1 mln ludzi,
w Polsce ginie 4-14 kobiet na 1 mln ludzi.

Powyższe dane statystyczne pozwalają na wysnucie wniosku per analogiam, że gdyby w Polsce było więcej migrantów, ginęłoby mniej kobiet z rąk swoich partnerów.
Czyli my, Polki, nie mamy się czego bać z rąk migrantów, bo wielokrotnie bardziej niebezpieczni są dla nas nasi partnerzy, Polacy, rycerscy i szlachetni - nie to, co "migrancka dzicz".
Przyjmujmy migrantów, mniej kobiet/mln zginie z rąk zwyrodnialca. :idea:
Gdzie popełniłam błąd logiczny?
Tani szantaż ale niech Ci będzie.
Skoro chcesz udowodnić że im więcej imigrantów tym mniej morderstw kobiet to dlaczego bierzesz całą populację Hiszpanii ? Skoro tutaj - do twoich założeń - powinnaś przyjąć dostępną bazę imigrantów w Hiszpanii....

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
15 maja 2025, 23:20
Anomalia pisze:
W zeszłym roku:

Zatem:

Powyższe dane statystyczne pozwalają na wysnucie wniosku per analogiam, że gdyby w Polsce było więcej migrantów, ginęłoby mniej kobiet z rąk swoich partnerów.
Czyli my, Polki, nie mamy się czego bać z rąk migrantów, bo wielokrotnie bardziej niebezpieczni są dla nas nasi partnerzy, Polacy, rycerscy i szlachetni - nie to, co "migrancka dzicz".
Skoro chcesz udowodnić że im więcej imigrantów tym mniej morderstw kobiet to dlaczego bierzesz całą populację Hiszpanii ? Skoro tutaj - do twoich założeń - powinnaś przyjąć dostępną bazę imigrantów w Hiszpanii....
1. Sprawdź, co oznacza słowo "szantaż" bo najwyraźniej nie wiesz.
2. Mimo wszystko, nie sądziłam że nie zrozumiesz o czym piszę. :roll:
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
16 maja 2025, 11:31
SEROL666 pisze:
15 maja 2025, 23:20
Anomalia pisze:
W zeszłym roku:

Zatem:

1. Sprawdź, co oznacza słowo "szantaż" bo najwyraźniej nie wiesz.
2. Mimo wszystko, nie sądziłam że nie zrozumiesz o czym piszę. :roll:
Bążur
Ja zrozumiałem Twój przekaz. Sama nie odpowiadasz na pytania a jak Ci coś nie pasuje to rzucasz foszki. Ale co tam do rzeczy.

Niestety dzięki ministrze od równouprawnienia Ana Redondo z Hiszpańskiej Socjalistycznej Partii Robotniczej nie mamy dostępu do pełnych danych. A teraz czytaj jak się interpretuje takie dane statystyczne:
1. Co wiemy:
- w I kw. 2025 3 mordy popełniają imigranci i 3 mordy popełniają Hiszpanie
- w całym 2024 roku 37% mordów popełniają obcokrajowcy a wiec 63% Hiszpanie
- tylko 13,4% popul. Hiszpanii stanowią imigranci
- można stwierdzić że mordy/zdarzenia popełniane w okresie 2003 - 2024 mają tendencję spadkową

2. Wnioskowanie:
- około 13% imigrantów odpowiadało za 37% mordów w 2024 a w 2025QI za 50%
- Około 63% Hiszpanów odpowiadało za 63% mordów w 2024 a w 2025QI za 50%
- Morderstwa w Hiszpanii w warunkach przemocy domowej mają tendencję spadkową.

3 Interpretacja:
Imigranci popełniają coraz to więcej morderstw w warunkach przemocy domowej mimo że stanowią mniejszość populacji. Tendencja spadków wskazuje że rdzenni mieszkańcy - Hiszpanie rycerscy i szlachetni - popełniają znacznie mniej morderstw - są wypychani ze zbioru zdarzań przez mniejszość Obcokrajowców - migrancka dzicz.

To właśnie zaniepokoiło dziennikarkę, która napisała ten artykuł Twoje wnioski to absurd wyssany z palucha. Za samo użycie "per analogiam" bez standaryzacji cech zbioru jest "gwałtem" na statystyce :lol:.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
15 maja 2025, 21:13
Ta wizja jest spowodowana potrzebą aktualnych wydarzeń , Putin zbytnio rozkręcił wojnę i nie jest skory do ustępstw , więc puki co tę narracje o rosyjskim zagrożeniu i potrzebie wspierania Ukrainy należy podtrzymywać by społeczeństwa wyrażały zgodę na wsparcie militarne Ukrainy tak długo jak to konieczne
No tak to się odbywa tyle że oddajemy wszystko za tanio albo raczej oddaliśmy.
MetaPoznanie pisze:
Gdy wojna się skończy rzeczywistość sie zmieni i narracja również, Ukraina zostanie przyjęta do UE a Europa zwiąże się bardzo mocno z Rosją rożnymi dwustronnymi umowami i interesami tak by ponowna wojna nie była opłacalna dla nikogo . Taki układ za wszelką cenę będą chciały zblokować USA
Z USA to się zgadzam. Ale Niemcy mają sprzeczne interesy z wieloma krajami Europy do tego jak UKR wejdzie do UE to nam bardzo zaszkodzi do tego z tego równania trzeba dodać Chiny
MetaPoznanie pisze:
Z punktu widzenia geopolityki taki układ jest niezbędny by Europa liczyła się w globalnych interesach my mamy zawansowany przemysł który może z surowców wytwarzać zawansowane produkty a Rosja ma surowce. Więc nasze rządy nie powinny być tak krótko wzroczne i powinny trochę dalej patrzeć w przyszłość nie zależnie od frakcji , jak zawsze należy zachować spokój i nie wychodzić przed szereg
Póki co to Europa jest rozbrojona nie mamy siły militarnej a budżet NATO to w 70% USA. Europejska gospodarka pod ciężarem fiskalizacji ochrony przyrody zapada się i nie jest konkurencyjna pomimo potencjału gospodarczego. Dlatego rozmowy o pokoju odbywają się bez UE.
Jak nic się nie zmieni to UE imploduje pod ciężarem szybkorosnącego zadłużenia.
Nie wychodzić przed szereg - zgadzam się. Kto chce z "koalicji chętnych" niech jedzie na Ukrainę (nie dzielimy tej samej stawki ryzyka). Puść my ich przodem a my poczekamy na rozwój wypadków.

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Właśnie widać jak zrozumiałeś :roll:
Ja o miodzie, Ty o wodzie :roll:

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
16 maja 2025, 14:44
Gdzie popełniłem błąd logiczny? 8)

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

SEROL666 pisze:
16 maja 2025, 16:11
Anomalia pisze:
16 maja 2025, 14:44
Gdzie popełniłem błąd logiczny? 8)
Nie nazwałabym go "logicznym", raczej interpretacyjnym, pisząc eufemistycznie 8)
A to:
SEROL666 pisze:
16 maja 2025, 13:40
A teraz czytaj jak się interpretuje takie dane statystyczne:
będzie mnie bawić, ile razy zobaczę Twój nick :lol:

ODPOWIEDZ