Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Anomalia pisze:
06 maja 2025, 19:39
I już Ci piszę o co mi kaman.
1. Robisz wrzutkę z jakiegoś medium, a informacje tam zawarte traktujesz jako fakt i argument udowadniający tezę (tu: źli migranci).
2. Na pierwszy rzut oka widać, że w artykule nie ma danych obejmujących pierwszy kwartał 2025 (artykuł z pierwszego kwietnia, nie widziałam nigdy, by urząd statystyczny podał dane za kwartał na koniec dnia kończącego kwartał), a jednak go wklejasz.
3. Ta nieścisłość jest niewielka (w innych wklejkach są o wiele większe), i nie byłoby problemu gdyby nie to, że cytowany artykuł napisany jest w sposób sugerujący zagrożenie, sensację, mający nastawiać ludzi przeciwko ludziom. Oczywiście, nie powinno mnie to dziwić bo taka najwyraźniej uroda i rzetelność prawackich mediów, ale traktowanie tych treści jako argumentu i źródła wiedzy jest słabe.
Po hiszpańsku "dane z pierwszego kwartału" czy "dane za pierwszy kwartał" brzmią tak samo dla nas. Zauważyłaś redakcyjne niedociągnięcie. Jednak kobiety zginęły a za 50% morderstw odpowiadają cudzoziemcy. Nie wiem dlaczego taka instytucja w ten sposób publikuje dane. Aktualnie w Hiszpanii rządzą Socjaliści. którzy skrzętnie ukrywa wszelkie dane, które rzucałyby cień na lewacką politykę imigracyjną serwowaną przez Pedro Sancheza.

Sam mogę zanegować większość tych danych. Napisałem że w Holandii miało miejsce 877 eksplozji a w Szwecji "średnio jedna dziennie". A co to za eksplozje ? może gaz wybuchł, fajerwerki, samozapłon, albo nazistowskie narkogangi - WPHE - tego dokonały. Kto wie trzeba by przestudiować dokładnie każdy przypadek. Gwałty też bez problemu wytłumaczę a włamania to już łatwizna. Strzelanina kałachami w centrum Brukseli - tu trzeba trochę pokombinować.

Ale widzisz są ludzie/instytucje, którzy mają lepszy dostęp do danych jak dla przykładu rządy Norwegii, Holandii, Szwecji, Danii i wprost mówią że imigracja to porażka i trzeba zastopować ten proces ba nawet próbują go odwrócić. Dodatkowo ostatnie niezależne media informują i pokazują protesty rdzennych mieszkańców Europy przeciwko ludziom obcym im kulturowo, którzy deptają ich spokój i drenują budżety socjalne. I to już ciężko odrzucić i obrócić "statystycznego" kota ogonem.

Nasi rządzący służą dosłownie wszystkim. Wiec nie ma się co martwić że ktoś z tych co są czy będą przy władzy zastopuje ten proces czy też nada mu wymiar realnej korzyści dla kraju. Chcę powiedzieć że będziemy mieli swoje statystyki i doświadczenia ! Wówczas może wrócimy do tematu.

Poniżej link do filmu jakich wiele w necie ale najbardziej cieszą mnie te ksenofobiczne i nie bójmy się tego powiedzieć rasistowskie komentarze:
https://www.youtube.com/watch?v=h_ur5U1 ... tlyWalking
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
18 kwie 2025, 15:00
Osobom zainteresowanym sytuacją międzynarodową, polityką zagraniczną ................
To dla Ciebie Roger. Edukuj się. Krótki wywiad z prawackiego kanału:
https://www.youtube.com/watch?v=EeU4IRN ... =RadioWNET

A tu troszkę zblazowany JB. Prawi i marzy pięknie:
https://www.youtube.com/watch?v=FP-zQTa ... aKoszykowa

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Anomalia pisze:
06 maja 2025, 19:39
Ta nieścisłość jest niewielka......, ale traktowanie tych treści jako..... źródła wiedzy jest słabe.
Wpisz sobie w google grafika hasło "biała kobieta" i przyjrzyj się wynikom wyszukiwania. Bez odbioru

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Nowość. Zrobić kogoś w "Karola". Skierowane głownie do seniorów z mieszkaniem ;)
https://czestochowa.naszemiasto.pl/afer ... 3670224028

Awatar użytkownika
MetaPoznanie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MetaPoznanie »

Jak złym i nienawistnym człowiekiem trzeba być by oskarżać każdego kto ma inny kolor skóry o "morderstwa" samo wywołanie tego słowa niesie ze sobą złą i negatywną energie , żaden migrant nie zabił nikogo dla tego ze ludzie z którymi przyszło mu żyć są biali , tylko dla tego że był fanatykiem religijnym . Wojny Krzyżowe , Krzysztof Kolumb , Nazizm ,Komunizm zabijanie za wiarę w Boga lub zabijanie za wiarę jego braku. Precz z religią źródłem zbrodni !
On pyta jak wyjaśnić konsolidacje? , nie będzie odpowiedzi ,- "Nie rzuca się pereł przed wieprze " Wyznawca KonfedeRosji lub Brauna :563:
All-Seeing Eye -symbol obserwatora w nas – samoświadomości, która widzi nasze emocje, myśli i reakcje z dystansu.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
11 maja 2025, 00:31
Jak złym i nienawistnym człowiekiem trzeba być by oskarżać każdego kto ma inny kolor skóry o "morderstwa" samo wywołanie tego słowa niesie ze sobą złą i negatywną energie , żaden migrant nie zabił nikogo dla tego ze ludzie z którymi przyszło mu żyć są biali , tylko dla tego że był fanatykiem religijnym . Wojny Krzyżowe , Krzysztof Kolumb , Nazizm ,Komunizm zabijanie za wiarę w Boga lub zabijanie za wiarę jego braku. Precz z religią źródłem zbrodni !
On pyta jak wyjaśnić konsolidacje? , nie będzie odpowiedzi....
Na tym świecie są ludzie z bardzo naiwnym nastawieniem do życia myślący powierzchownie, biorący swój punk widzenia za słuszny tylko dlatego ze podoba mu się to co zobaczył. Część z nich to ofiary systemu edukacji, która tworzy bańkę informacyjna segregując i cenzurując właściwa wiedzę. Z takich osób powstaje rasa pożytecznych idiotów, którzy uwierzą w każdą głupotę... chyba już od jakiegoś czasu należysz do tej grupy skoro piszesz takie rzeczy.

PS. Nie interesuje mnie co masz do napisania o konsolidacji gdyż już w pierwszych postach bzdurki pisałeś..... no i niestety nikt się nie zainteresował wiec trochę żal mi się ciebie zrobiło i chciałem żebyś popisał dalej. Wiesz z braku laku i kit dobry :564:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2025, 02:57 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

A skoro MetaPozanie wspomniałeś o konfie to w jej szeregach jest Anna Bryłka i trzeba przyznać że zna się na robocie i potrafi wypunktować błędy i dziwadła UE co zawsze irytuje unijnych wazeliniarzy:
https://www.youtube.com/watch?v=Fc3WBqp ... ry%C5%82ka
roger_fx pisze:
10 kwie 2025, 09:01
...................... Nowacka robi świetną robotę w min. edukacji.
Jeżeli to wszystko wprowadzą so za 10-15 lat już sam nie wiem co "opuści" polski system edukacji a Nowacka dobije poziom szkolnictwa do dna:
https://www.youtube.com/watch?v=jk62-yb ... C5%9Bci%27

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

MetaPoznanie pisze:
11 maja 2025, 00:31
Jak złym i nienawistnym człowiekiem trzeba być by oskarżać ............................
Wojny Krzyżowe , Krzysztof Kolumb , Nazizm ,Komunizm zabijanie za wiarę w Boga lub zabijanie za wiarę jego braku. Precz z religią źródłem zbrodni !
On pyta jak wyjaśnić konsolidacje? , nie będzie odpowiedzi ,- "Nie rzuca się pereł przed wieprze " Wyznawca KonfedeRosji lub Brauna :563:
Panie Prezydencie MetaPoznaie proszę się zapoznać z tym artykułem. Może warto walczyć o prawa Afrykańczyków do ich samostanowienia na ich własnym gruncie ? Może gdy ich surowce i gospodarka nie będzie tłamszona przez XXI wieczny kolonializm te kraje zyskają na sile a ich mieszkańcy nie będą musiały nigdzie migrować ??
https://klubjagiellonski.pl/2021/03/22/ ... -w-afryce/

To krótki artykulik jak masz siłę i ochotę to prace noblisty Josepha Stiglitza poszerzą Twoją wiedzę jak niszczycielsko działają zachodnie kapitały na Afrykę. Czy wiedziałeś że tylko 20% projektów Banku Światowego przynosi pozytywne korzyści krajom pożyczkobiorcą ? Słyszałeś jak są obwarowane te pożyczki ? Jeżeli twoje lewackie serduszko chce pomagać biednym to lepiej to czynić w miejscu zamieszkania gdzie koszty pomocy spadają do około 20% per capita ?

Z zeznań straży granicznej wynika że do Polski wjeżdżają wszyscy - to już nie push-backi tylko segregacja. Niektórzy nachodźcy są analfabetami, sporo z nich nie posiada żadnego wykształcenia. Jakie będziemy mieli dla nich propozycję ? Wiesz że ktoś z Komisji Europejskiej tylko klaśnie w dłonie to my będziemy musieli zapłacić uśrednioną pomoc na podstawie wskaźników ekonomicznych zbieranych przez Eurostat ? Jak to pokryjemy ? Jakie nowe podatki będzie trzeba nałożyć aby pokryć już tak gigantyczną dziurę budżetową ?

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
18 kwie 2025, 15:00
Osobom zainteresowanym sytuacją międzynarodową, polityką zagraniczną ................
Roger czy może wyjaśnić co się dzieje w tym temacie ? Wiesz że jesteśmy jako Polska liderem w europejskim transporcie ?
https://logistyka.rp.pl/regulacje-ue/ar ... zynarodowy
Pewnie to tylko

Roger jak słuchasz i czytasz to co ja to wiesz że ta umowa ma charakter stricte propagandowy i nie ma żadnego znaczenia militarnego:
https://polska-zbrojna.pl/home/articles ... -z-Francja
Jak myślisz pomoże to Rafałowi ? Widzisz jak wszystko w PE proszone aby wstrzymać wszelkie decyzje do czerwca ?? Zaczynasz rozumieć ?

Ktoś coś wie na ten temat czy to PISiorska drama ?:
https://wgospodarce.pl/informacje/15009 ... ralizowany

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

No to jeszcze raz Hiszpania pod rządami lewackiego Pedro co 105 minut dochodzi do gwałtu -dane za 2024 - co daje 5206. Sześć lat wcześniej było to 1878... hm skąd te cyfry ????
https://www.planet-today.com/2025/05/sp ... lence.html

Dania - chyba nie trzeba tłumaczyć ile kosztuje nachodzca... ale u nas będzie inaczej Prezydencie MetaPoznanie ? Czy to nie wydrenuje kieszeni poddanych ? Jakie masz rozwiązanie problemu ?
average-net-contribution-to-public-finances-by-different-v0-we3cq9qu0fdb1.jpg
Ja mam takie wrażenie że większość lewicowców popera system do momentu aż nie uderzy ich po kieszeni. To nie będzie rok czy tam dwa. To bedzie wielodekadowy proces dojenia, gdzie w końcu się dowie że jego wartości z czasów młodzieńczych kosztują go tyle że zamiast uczciwej emeryturki będzie zasuwał na analfabetów z krajów trzeciego świata bo tak mu poprzednie rządy wmówiły że tak trzeba robić praktycznie nie uzasadniając tego. A jedyne co słyszał w mediach to NIELEGALNA imigracja

Kraje na zachód od Polski od polityków słyszały tylko jedno że powstrzymają nielegalną emigrację przez 30 lat i co z tego wyszło ? My jeszcze mamy szansę ale nasi politycy sprawią że skończymy jak reszta zachodu. Socjalizm jest OK ale tylko w TEORII.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2025, 02:07 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ