Po hiszpańsku "dane z pierwszego kwartału" czy "dane za pierwszy kwartał" brzmią tak samo dla nas. Zauważyłaś redakcyjne niedociągnięcie. Jednak kobiety zginęły a za 50% morderstw odpowiadają cudzoziemcy. Nie wiem dlaczego taka instytucja w ten sposób publikuje dane. Aktualnie w Hiszpanii rządzą Socjaliści. którzy skrzętnie ukrywa wszelkie dane, które rzucałyby cień na lewacką politykę imigracyjną serwowaną przez Pedro Sancheza.Anomalia pisze: ↑06 maja 2025, 19:39I już Ci piszę o co mi kaman.
1. Robisz wrzutkę z jakiegoś medium, a informacje tam zawarte traktujesz jako fakt i argument udowadniający tezę (tu: źli migranci).
2. Na pierwszy rzut oka widać, że w artykule nie ma danych obejmujących pierwszy kwartał 2025 (artykuł z pierwszego kwietnia, nie widziałam nigdy, by urząd statystyczny podał dane za kwartał na koniec dnia kończącego kwartał), a jednak go wklejasz.
3. Ta nieścisłość jest niewielka (w innych wklejkach są o wiele większe), i nie byłoby problemu gdyby nie to, że cytowany artykuł napisany jest w sposób sugerujący zagrożenie, sensację, mający nastawiać ludzi przeciwko ludziom. Oczywiście, nie powinno mnie to dziwić bo taka najwyraźniej uroda i rzetelność prawackich mediów, ale traktowanie tych treści jako argumentu i źródła wiedzy jest słabe.
Sam mogę zanegować większość tych danych. Napisałem że w Holandii miało miejsce 877 eksplozji a w Szwecji "średnio jedna dziennie". A co to za eksplozje ? może gaz wybuchł, fajerwerki, samozapłon, albo nazistowskie narkogangi - WPHE - tego dokonały. Kto wie trzeba by przestudiować dokładnie każdy przypadek. Gwałty też bez problemu wytłumaczę a włamania to już łatwizna. Strzelanina kałachami w centrum Brukseli - tu trzeba trochę pokombinować.
Ale widzisz są ludzie/instytucje, którzy mają lepszy dostęp do danych jak dla przykładu rządy Norwegii, Holandii, Szwecji, Danii i wprost mówią że imigracja to porażka i trzeba zastopować ten proces ba nawet próbują go odwrócić. Dodatkowo ostatnie niezależne media informują i pokazują protesty rdzennych mieszkańców Europy przeciwko ludziom obcym im kulturowo, którzy deptają ich spokój i drenują budżety socjalne. I to już ciężko odrzucić i obrócić "statystycznego" kota ogonem.
Nasi rządzący służą dosłownie wszystkim. Wiec nie ma się co martwić że ktoś z tych co są czy będą przy władzy zastopuje ten proces czy też nada mu wymiar realnej korzyści dla kraju. Chcę powiedzieć że będziemy mieli swoje statystyki i doświadczenia ! Wówczas może wrócimy do tematu.
Poniżej link do filmu jakich wiele w necie ale najbardziej cieszą mnie te ksenofobiczne i nie bójmy się tego powiedzieć rasistowskie komentarze:
https://www.youtube.com/watch?v=h_ur5U1 ... tlyWalking