Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Cblondyn pisze:
11 kwie 2025, 09:28
W zawodach forex które sam ogłosiłeś bądź taki "mondry" :d
Do nazisty dodam homofob, rasista, antysemita i hgw kto jeszcze. Stara śpiewka od lat. Zawsze ktoś jest czemuś winien. Jak nie Niemcy, to żydy, lewaki, komuchy, ubeki, Tusk, cyklisci, grzybiarze ..... itd. itd.
Generalnie to kolesie za cały swój nędzny żywot muszą kogoś obwiniać by usprawiedliwić samego siebie :d
Zawsze zastanawiają mnie takie osoby jak Ty, wyłączające krytyczne myślenie.... o co chodzi ?? Czy czyjaś robota w rodzinie zależy od tego kto siedzi przy korycie w Wawie ? To jeszcze rozumiem bo usuwanie ludzi i zastępowanie ich partyjnymi nominatami to zwyczajne chamstwo.

Wiesz że poparcie KO spikowało po roku na samo dno - teraz ten poziom trzyma się dzięki ultrasom KO. Przystawki Tuska nie weszłyby do parlamentu gdyby nie koalicja a Tusk się z tego cieszy na x.com. Do tego "jego" komentatorzy powoli się od niego odwracają i przypominają mu że te jego "sztuczki" zadziałały by 20 lat temu.

Czy zamiast pisać bzdury kim ja nie jestem możesz wymienić sukcesy PO za poprzedniej kadencji ? Są jakieś ? Może pomożesz ?? Bo ex przewodniczącemu Grzegorzowi S. chyba pamięć szwankuje :wink: :
https://www.facebook.com/watch/?v=10155459293441658
Pomogę Ci trochę
- przywrócił emerytury funkcjonariuszom poprzedniego systemu
- KO przegłosowała nowelizację ustawy o cudzoziemcach wjedzie kto chce i ekstremalnie obciążą system socjalny

Moglibyśmy podyskutować na temat konsekwencji prowadzonej polityki przez rząd Donalda T. Linkować analizy specjalistówi itp. itd. Ale co to da. Wierzę że kiedyś przejrzysz na oczy i nie dasz się tej mizernej propagandzie.

Zobacz jak jeden z ex-szeryfów PO podsumowuje pięknie co tak naprawdę zrobił Tuski i kim są jego wyborcy:
https://www.youtube.com/watch?v=F15jIDaGygs

PS. Dzięki KO "Nasz" znienawidzony PiS wróci pewnie do władzy za 2 lata. Wtedy dołączę do Ciebie i będziemy w jednej drużynie :wink:
"If music is dying musicians are killing it" - MP

roger_fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: roger_fx »

SEROL666 pisze:
11 kwie 2025, 00:26
roger_fx pisze:
10 kwie 2025, 09:01
Włącz myślenie! Nie myśl kalkami przygotowanymi dla ciebie przez propagandystów PIS i Konfederosji.
Kalki ??? To dane z Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Ten rząd w 2024 wpuścił 323.000 emigrantów co widać jak mieszkasz w dużym mieście. To ciut mniej niż PISiorki ale za to w JEDEN ROK
Budują ośrodki dla nielegatów, których nikt w EUropie nie chce - Niemcy wwożą nam jak do siebie a sami przywrócili kontrolę tylko Polaczki biorą jak leci inne kraje postawiły się Niemcom. Tu masz Niemiecką stronkę ze statystykami użycia noża popatrz sobie jak to będzie w PL wyglądać:
Ja nie będę z tobą tu debatował, mam lepsze rzeczy do roboty niż użeranie się z pisowcami w Internetach.

Odniosę się do jednego. Dlaczego manipulujesz? Dlaczego nie podałeś danych za lata, kiedy rządził PiS?

A wygląda to następująco, według danych MPiPS PiS wpuścił tylu migrantów:

rok 2021 - 505 000
rok 2022 - 365 000
rok 2023 - 320 000

Wcześniejsze lata do wygooglowania łatwo. Np. https://www.gov.pl/attachment/d91e121b- ... f41b2eda97

Do tego to PiS wybudował 7 Centrów Integracji.

Więc powtórzę: PiS wpuścił do Polski setki tysięcy migrantów z Afryki i Azji! A teraz mordy drą, że to nie oni...

Do reszty się nie odniosę, bo już wyraziłem swoją opinię i nie bedę się ani powtarzał ani wymieniał się z tobą referatami.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

roger_fx pisze:
12 kwie 2025, 08:58

Odniosę się do jednego. Dlaczego manipulujesz? Dlaczego nie podałeś danych za lata, kiedy rządził PiS?

PiSiowe od zawsze mają "swoje" prawdy. Tak jak i tzw. "kropki" które dowolnie łączą :d

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
A wygląda to następująco, według danych MPiPS PiS wpuścił tylu migrantów:

rok 2021 - 505 000
rok 2022 - 365 000
rok 2023 - 320 000

Wcześniejsze lata do wygooglowania łatwo. Np. https://www.gov.pl/attachment/d91e121b- ... f41b2eda97

Do tego to PiS wybudował 7 Centrów Integracji.

Więc powtórzę: PiS wpuścił do Polski setki tysięcy migrantów z Afryki i Azji! A teraz mordy drą, że to nie oni...

Do reszty się nie odniosę, bo już wyraziłem swoją opinię i nie bedę się ani powtarzał ani wymieniał się z tobą referatami.
JPR wyłożyłeś się jak idiota wklejając te staty jeszcze wytłuszczyłeś lata. To jest problem tego forum ma ma z kim dyskutować sami fani TVN i propagandowego gówna, którzy nie rozumieją o co chodzi w tym świecie... . Roger mój kochany batonie nie ustosunkowałeś się w żadnym stopniu do tego co napisałem więc dam Ci linka który odświeży ci najnowszą historię i powie skąd się wzięły te cyfry:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_ros ... i%C5%84ska

PS. Tusk buduje kolejne 42 CI - TVN o tym wspomniał ?

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
12 kwie 2025, 09:47
roger_fx pisze:
PiSiowe od zawsze mają "swoje" prawdy. Tak jak i tzw. "kropki" które dowolnie łączą :d
Czytaj to co ktoś publikuje. I nie reaguj na PIS jak pies Pawłowa.

roger_fx
Bywalec
Bywalec

Cblondyn pisze:
:564: ja też jestem zdania, że wszystko co pisowe to zmanipulowane i zakłamane

roger_fx
Bywalec
Bywalec

SEROL666 pisze: JPR wyłożyłeś się jak idiota wklejając te staty jeszcze wytłuszczyłeś lata.
A rozumiem. Ja ty się powołujesz na jakieś dane to OK, jak ktoś inny się powołuję na te same dane to nie OK. Brawo, pisia logika :D

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
13 kwie 2025, 08:52
Cblondyn pisze:
:564: ja też jestem zdania, że wszystko co pisowe to zmanipulowane i zakłamane
Nie jestem za PISem jestem przeciwko obu partiom umoczonym w te swoje pseudofeudalne układziki oraz wiarę w swoją omnipotencję. Zachodni serwilizm układu POPISu od 20 lat demontuje każdą próbę sensownego planowanego rozwoju kraju....

- Jak idzie rozlicznie PISu ??
- Słyszałem że poraz 4 budujemy elektrownię atomową !!!
- POPIS buduje Baltica 2 gdzie 90% kasy wyślemy na zachód.... a wiatraki są jak striptizerki kręcą się póki ktoś rzuca w nie kasę...
Niemicy skosili swoje przed czasem bo skończyła więc dotacja 15 euro centów do Kwh... ale u nas się opłaci :lol:
- Jak wam się podoba służalczość wobec Berlina... jak Scholz robi z Donka tresowanego psiaka
- Rafalala znów szczuje wyborców kwotą 60.000 wolną od podatku. Moim zdaniek kretyni w to wierzą
- Jak idzie implementacja 100 konkretów ? Ile zrealizowali 15 ???? :lol:
- A słyszałeś jak lewacki poprzedni rząd USA wpompował 1,5 mld w propagandę w PL ??? Pewnie za darmo dali i nie wymogli Donku pewnych działań które oglądamy

To są jakieś sukcesy aktualnego układu ? Tą swoja indolencją to tylko nas w problemy pakują.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
13 kwie 2025, 08:54
SEROL666 pisze: JPR wyłożyłeś się jak idiota wklejając te staty jeszcze wytłuszczyłeś lata.
A rozumiem. Ja ty się powołujesz na jakieś dane to OK, jak ktoś inny się powołuję na te same dane to nie OK. Brawo, pisia logika :D
No widzisz tu się zgadzamy POPIS ściąga bez opamiętania i rozdaje przywileje zarezerwowane dla Polaków. Jak wojna na Ukrainie się skończy to przyjadą do nas wg szacunków 1 - 2 mln chłopa. Zdrenują transfery socjalne oraz obciążą do bólu kulejącą służbę zdrowia.
Czytałem wnioski z raportu o holenderskim problemie imigracyjnym. My poprzez tych ciękoszyich łysiejących wodzów na emeryturach idziemy prosto do tego samego bagna.

Raport rozróżnia generalnie 2 typy emigranta "deportowalny" i "niedeportowalny socjalista". Oczywiście KOPIS pcha nas na drugi sort, który w ponad 80% jest nieusuwalny i jak posmakuje socjału to dożywotnio ciągnie do oporu po drodze rozwijając zorganizowaną przestępczość.
Czy TVN podał ze w Szwecji statystycznie dochodzi do jednego wybuchu bomby dziennie ?? Czy tylko dzielą imigrantów na legalnych i nielegalnych nic nie mówiąc że oba przypadki są niebezpieczne ??? Zgadzajac się na szemrane Push-back'i Niemcy selekcjonując sobie emigranta wysyłają do nas to co nie pasuje do "deutsche lebensraum" a to dopiero początek... 2026 wchodzi "pakt"
Czy TVN podał ze jak w sylwestra zwierzaki wpadły w szał to spaliły 1000 aut we Francji i Niewiele mniej w Niemczech ???

roger_fx
Bywalec
Bywalec

SEROL666 pisze:
13 kwie 2025, 12:46

No widzisz tu się zgadzamy
Tematy, które poruszyłeś może ktoś inny ma ochotę pociągnąć. Ja już jestem za stary to toczenie jałowych sporów w internecie. Jeszcze jako taki fun sprawia mi obnażanie obłudników z PiSu i czasem się angażuję. Poza tym, gwarantuję ci, że po 10 stronach wymiany poglądów, nikt nikogo do swoich racji i tak by nie przekonał.

Chciałem jedynie wystosować apel do elektoratu rządzącego obozu patriotyczno-demokratycznego:

Zmobilizujcie się i idźcie na wybory. Głosujcie na Bążura. Jeżeli Bążur nie wygra, to w następnym rozdaniu rządziła będzie koalicja PiSo-Konfa. I urządzą nam Budapeszt albo Moskwę na długie lata! Idź i głosuj.

ODPOWIEDZ