Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

roger_fx pisze:
15 kwie 2025, 15:45
Zrozumcie, Piso-KonfoRuskie łby, NIE MA INNEJ DROGI. Z naszym położeniem geograficznym, jesteśmy albo w Unii albo w Rosji. Albo dobrobyt i swobody obywatelskie, albo zamordyzm i bieda. Nie ma trzeciej drogi, nie ma mrzonek o samodzielnym polskim mocarstwie.
Jest tylko jeden podział MY i ONI - jeżeli chodzi o politykę krajową. Te podziały na pisowców, konffolubnych, KOlike'ow i innych są wytworzone przez media. Ja nie jestem za starymi działaczami, którzy napierniczają się ze sobą od końca rządów SLD.
Opcja EUROpejska pakuje nas w kłopoty bo mamy system DWUwładzy. Jedna linia to Komisja Europejska druga to państwa narodowe. Przykład - gdy Macron podciał do Chin spotkać się z Xi Jinping to Ursula rozmawiała z 3 garniturem chińskich urzędników. To kto tak naprawdę rządzi tym unijnym grajdołem ??
Unia jest słaba co skutecznie rozgrywa USA. Nie jesteśmy jednością dla nich a do tego City of London gra też swoje bo przecież jak inaczej. USA pasuje ten układ - Nasze PKB jako UE jest znacznie niższe przez biurokrację UE. Amerykanie wybrali pompowane kredytem, za który chcą aby cały świat zapłacił. Ponoć chcą mrozić aktywa dolarowe bo ta wojenka na cłach się pewnie nie skończy to tylko preludium.
roger_fx pisze:
Jesteśmy na skraju wojny światowej, ścierają się gigantyczne siły i mocarstwa. Europa musi się integrować, żeby utrzymać styl życia, dobrobyt i swobody swoich obywateli w nowym porządku światowym, który wyłoni się z obecnej światowej zawieruchy. Nie poradzimy sobie oddzielnie, każdy sam w świecie koncertu mocarstw. Europa ma potencjał na odgrywanie znaczącej roli na świecie, ale musi się dalej integrować. Oddzielnie z USA Trumpa czy BRICKSem, które nam dobrze nie życzą, przegramy i będziemy za 40 lat produkować podzespoły dla chińskich fabryk.
Europa... ma generalnie wojska defiladowe. Co pokazała wojna w Ukrainie ??? Pokazało że każdy ma inne interesy... nie ma spójności. Każdy ciągnie w swoją stronę a pchanie nas przez rząd na łaskę UE nie ma sensu bo mamy rozbieżne interesy co pokazały lata wojny na Ukrainie. Umowa MERKOSUR jest tego przykładem, mamy wojnę za granicą a płacimy ETS za wszystko - je.any Leopard kosztuje już 29 mln Eur... mógłbym wymieniać bez końca gdzie w takiej sytuacji liczy się polityka klimatyczna a nie nasze bezpieczeństwo
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
I nie kupuję tej narracji, że będziemy produkować jakieś badziewie za miskę ryżu. To się nie stało do teraz i nie stanie w przyszłości, pod warunkiem, że będziemy wybierać wykwalifikowane elity, które będą skutecznie załatwiać polskie sprawy. Nie krzykaczy żerujących na najniższych lekach społecznych, a ludzi, którzy potrafią odnaleźć się w zintegrowanym świecie jak Tusk, Sikorski i Trzaskowski. PiS nie prowadził polityki zagranicznej wcale, wszystko było podporządkowane polityce wewnętrznej i straszeniu Unią. A tu trzeba jechać, znaleźć sojuszników, dogadać się i dobić targu. Dla Polski.
Niedawno opublikowano kto płaci za kampanie Rafała. Lista potwierdza jedno że duże kapitały za nim stoją a nie jacyś drobni fani..
Trzaskowski ma tych samych supporterów co reszta. Sam fakt finansowania go poprzez Open Society to już wielki strach. Właściciel tej fundacji zawsze miał w dupie interesy narodowe dla niego liczyło się zawsze jedno - dobro jego interesów które sięgają grubo dalej niż UE
. Czy my potrzebujemy imigrantów ? Gdy nasza czy też europejska gospodarka słabnie ?? Po co nam oni ?? To jest ta współpraca Europy ?? w Czasie gdzie nasz deficyt budżetowy jest wywalony w kosmos ? Wiecie ilu Polaków będzie się składało na utrzymanie jednego imigranta ???
To jest ta unia, która ma nas wspierać ? Do której nas pacha aktualny rząd ? Kto ma utrzymywać armię nierobów, którą dostaniemy w ramach paktu w 2026 ? Podczas gdy mamy takie wyzwania ?
roger_fx pisze:
Nie wierzę niestety w znaczącą integrację jeszcze za mojego życia, ale mam nadzieję, będzie postępować. AfD nie jest aż taka mocna, Le Pen się cywilizuje, Bracia Włosi po dojściu do władzy nie rozpieprzają Unii od środka. Orban ma wreszcie z kim przegrać. Także przyszłość integracji europejskiej nie jest beznadziejna.
Co to za integracja w której dostajemy zobowiązania bez żadnej gwarancji wzajemności ? Kierunek EUROPA w aktualnym momencie jest dla nas niekorzystną drogą a to forsują jak IDIOCI POPISowcy.
Gwarancje parasola atomowego to fikcja, zwłaszcza ze strony Francji. Nasz jedyny kierunek to kraje przyfrontowe jak finlandia, Szwecja, czy też Kurlandia, no i oczywiście TURCJA z rozwiniętym przemysłem militarnym.
Najważniejszym naszym sojusznikiem jest Ukraina która ma w pełnuym rozwinięcu 100 brygad, które trzyma ruskich. Ukraiński przemysł zbrojeniowy wyprzedza nas o lata. Ich drony niszczą czołgi. Ale niestety my nie możemy przejąć tego co oni mają bo obrazi się przemysł zbrojeniowy USA który pośrednio finansuje Rafała T.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Ink. pisze:
15 kwie 2025, 13:12
A dla mnie absurdem ale jednocześnie fascynującym zjawiskiem jest to ze nie ważne kogo popierasz ale zazwyczaj jest tak ze jedna strona ma wykute na blachę wszystkie ....................Serola który został złapany za rękę na farmazoniarstwie a jak rasowy polityk udaje ze nie wie o co chodzi, nie odpowiada na niewygodne pytania, idzie dalej jak gdyby nigdy nic mimo ze posty są, wszystko jest. ale co tam XD
Ink nie wiesz co robię i jak popierniczoną mam sytuację w życiu osobistym. Ale ty wiesz wszystko lepiej bo masz w d wszystko. Generalnie nie interesuje Cię geopolityka, polityka wewnętrzna tego kraju co na pewno oszczedzi Ci sporo stresu. Wierz mi gdyby choćby 1/3 tego kraju maiła jakąś wiedzę na temat tego co robią politycy gwarantuję Ci że inaczej byśmy wybierali naszych polityków a takie persony ja Tusk czy Kaczyński dawno by nie istniały w polityce.. W której wiek emerytalny nie obowiązuje...

Ink ile mam zrobić tych procentów abyś stwierdził że nie jestem farmazoniarzem ? Przedłużyłem konkurs do dnia dziecka. ile będzie Cię satysfakcjonowało ?? Napisz najlepiej w odpowiednim wątku.

roger_fx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: roger_fx »

SEROL666 pisze:
16 kwie 2025, 03:16
Europa... ma generalnie wojska defiladowe. Co pokazała wojna w Ukrainie ??? Pokazało że każdy ma inne interesy... nie ma spójności. Każdy ciągnie w swoją stronę a pchanie nas przez rząd na łaskę UE nie ma sensu bo mamy rozbieżne interesy co pokazały lata wojny na Ukrainie. Umowa MERKOSUR jest tego przykładem, mamy wojnę za granicą a płacimy ETS za wszystko - je.any Leopard kosztuje już 29 mln Eur... mógłbym wymieniać bez końca gdzie w takiej sytuacji liczy się polityka klimatyczna a nie nasze bezpieczeństwo
Przeczytałem wyjątkowo cały twój wywód. Nie masz absolutnie nic do powiedzenia, nie odniosłeś się do moich argumentów. Dużo piszesz, a treści żadnej. Powtarzasz głupkowatą antyunijną propagandę . I masz sprany łeb przez Kaczyńskiego i Memcemo-podobnych.

Pszczoły nie tracą czasu na przekonywanie much, że miód jest lepszy od gówna, wiec i ja tu zakończę debatę z tobą, stróżu nocny.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
16 kwie 2025, 04:11
Ink nie wiesz co robię i jak popierniczoną mam sytuację w życiu osobistym. Ale ty wiesz wszystko lepiej bo masz w d wszystko.
Najwidoczniej tak mało popierniczoną ze jesteś jednak w stanie wypluwać z siebie mnóstwo politycznych treści każdego dnia, i to nie jedno zdanie czy jedna odpowiedz a całe wypracowania + grafika + opis. Absurd

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
16 kwie 2025, 07:02
SEROL666 pisze:
16 kwie 2025, 03:16
Europa... ma generalnie wojska defiladowe. ................. mógłbym wymieniać bez końca gdzie w takiej sytuacji liczy się polityka klimatyczna a nie nasze bezpieczeństwo
Przeczytałem wyjątkowo cały twój wywód. Nie masz absolutnie nic do powiedzenia, nie odniosłeś się do moich argumentów. Dużo piszesz, a treści żadnej. Powtarzasz głupkowatą antyunijną propagandę . I masz sprany łeb przez Kaczyńskiego i Memcemo-podobnych.
Piszę skrótami myślowymi bo zakładam że masz jakieś pojęcie o świecie i wiesz o co chodzi. Pisząc że Bążur jest sponsorowany przez Open Society to nie mam na myśli klubu dla swingersów.

Co do propagandy wiesz że KE wydała 5,5 mld Eur na propagandę Zielonego Ładu ??? Za tyle można by było kupić 25.000 zestawów Javelin. W w ogóle wiesz po co wprowadzono ten Zielony Ład ? O co tam tak naprawdę chodzi ?
Dodatkowo UE narzuca na nas absurdalne zobowiązania fiskalne wynikające z postanowień niewybranej demokratycznie komisji europejskiej. Zobowiązuje nas do budowy i utrzymania przytułków dla niechcianych nachodzców. Narzuca na nas kary za Turów albo ta kara wypichcona przez towarzyszy z KO:
https://businessinsider.com.pl/prawo/gi ... wo/q1yd1mn
Można wymianiać bez końca absurdy unijne.
Mam Pisać co robi ETS z gospodarką ?? Niedługo ETS2 i dyrektywa EPBD !!!

A jeszcze tacy jak Ty pod wpływem Ryśków Petru chcecie aby w PL wprowadzono Euro bo naopowiadali wam bajek że kredyty będą tańsze a cały proces polega na wymianie banknotów ze złotówek na euro. Poczytaj sobie... prosto wytłumaczone co spowoduje Euro:
https://www.obserwatorfinansowy.pl/bez- ... efie-euro/
A tu masz drugą osobę w państwie, która "zmienia" zdanie przed wyborami na podstawie słupków sondażowych (BĄŻUR zmienił zdanie we WSZYSTKIM):
https://www.facebook.com/watch/?v=2147755412334412

Rozumiesz w jakich oparach absurdu pływa UNIA ? To nie jest unia Schumana gdzie swobodny przepływ dóbr, osób i kapitału budowały siłę państw narodowych. Co jakiś czas von der Layen odnosi się do manifestu z Ventotene a Altiero Spinelli jest uważany za założyciela UE - wysil się i sprawdź CO TO JEST i KIM są twórcy. To jak znasz historię to powinno Ci dać do myślenia !

Co do zagrożenia ze strony Rosji to prawda zwłaszcza że Dugin, Pieskow i Ławrow co chwilę to potwierdzają. Nasi sojusznicy - USA - prowadzą rozmowy z Putinem pomijając UE. Dlaczego ?? Bo jesteśmy słabi i nie trzeba uwzględniać interesów UE. A zdrugiej strony przychodzi Pete Hegseth i zapewnia nas o sile sojuszu USA i NATO. Gdzie artykuł 5 NATO to fikcja a Hegseth kłamie w żywe oczy. Jedyny, który powiedział STOP żądaniom Trumpa to Zełeński i to przy kamerach w gabinecie owalnym

Tacy jak Ty i reszta "BĄŻURYSTÓW" chcecie pchać Polskę w objęcia słabej i niedecyzyjnej UE - pod rządami Niemiec i Francji - którzy mają totalnie inną perspektywę i interesy. Gdzie ich cała sprawczość struktur UE to przepychanie lewackich dyrektyw jak tylko pojawi się "Okno Overtona". Radzę poczytać co planują dalej - może to Cię otrzeźwi... skoro 52 płcie i ratowanie świata ekstremalnie wysokimi podatkami nie dały rady

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

roger_fx pisze:
16 kwie 2025, 07:02
Pszczoły nie tracą czasu na przekonywanie much, ....
Szukałem jak długo toczą się rozmowy o wspólnej Armii UE zobacz co znalazłem z 2002 roku:
https://www.dw.com/en/one-european-army ... y/a-679490
I co kilka lat to samo dyskusje, debaty, rozmowy... Wojna trwa ponad trzy lata a oni wypuścili rezolucje o wspólnym finansowaniu.... Debatowali też kiedyś o unijnym czołgu i myśliwcu z czasem realizacji na lata Czterdzieste !!!

Na Ukrainie doszło do zmiany w prowadzeniu wojny - drony prawie wyeliminowały artylerię, broń rakietową i wiele innych. Okazuje się że wiele zachodnich systemów naprowadzania zawodzi. I co w takiej sytuacji ???? Chcesz nadal powierzać swoją obronność UE i tak jak Tusk z Bążurem zawierzyć unijnej biurokracji ??
Palantir Tech. skupił ponad 2 miliony nagrań z ataków ukraińskich dronów... Za chwilę będzie tym zarządzała SI. To na Ukrainie są ludzie, którzy wiedzą co robić na nowoczesnym polu walki a nie w urzędnicy z Brukseli. Ukraińscy produkują 5 mln dronów rocznie i do tego są w stanie budować rakiety dziesięciokrotnie tańsze od Amerykańskich.

Co zobaczyłeś od wybuchu wojny w 2022 ??? Ja widzę twarde negocjacje międzynarodowe gdzie nie ma miejsca na moralność czy też inne śmieszne wartości. Jesteśmy Buforem dla Niemiec i jak myślisz co zrobią Niemcy jak wjedzie rusek do nas ? Rzucą się na pomoc ?? Razem z Hiszpanami, Irlandczykami i Włochami ?

Państwa z Którymi możemy zawiązać sojusz to Ukraina, Turcja, Finlandia, Szwecjai, Estonia, Litwa:
https://geekweek.interia.pl/militaria/n ... d,21395894
Twoja Unia to może być zapleczem logistycznym i produkcyjnym... no chyba że ktoś się znów dogada za naszymi plecami. Żadnego oddawania władztwa nad wojskiem biurokratom z UNI ani pakowania się w sojusze bez znaczenia. Twój Bążur jest gwarantem tej bezsensownej drogi.

Szymon Hołownia Ci powie że biurokracja jest ważniejsza niż REALNA SPRAWCZOŚĆ której UE nie ma:
https://www.facebook.com/watch/?v=2038012803364727

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Donek chce pomóc propagandowo Bążurowi:
https://fakty.tvn24.pl/zobacz-fakty/co- ... -st8414629
TVN podsumował wielki plan repolonizacyjny w kilku linijkach. Regan w 9 słowach:
https://www.facebook.com/RonaldReagan/v ... 902273580/

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

I jak tam Roger czytałeś to co napisałem ? Czy nadal jesteś zaślepiony nienawiścią poprzez zachodnie serwisy medialne jak TVN ?

Józef Beck miał przerąbane bo podjął zła decyzję ufając zachodnim sojusznikom, którzy mieli inną perspektywę i uznali że dzięki Pijaczkowi jakim był Beck oraz jak dobrze pamiętam szefowi wywiadu pracującemu dla ruskich wepchnęli nas pod niemiecką maszynkę. Ten zdrajca zapewniał Becka że ruscy nie wejdą. A on mimo że Piłsudski mówił żeby nie wchodzić do wojny jako pierwszy dał się złapać w pułapkę.
Pytanie czy dzisiaj nie jest inaczej. Masz na bank pewne że BND, FSB i inne tutaj działają w sprawach banalnych i ważnych tu próbka ich możliwości:
https://www.youtube.com/watch?v=Phzhi5HxLUk
Dziwne jest zachowanie Jankowskiego...

w 1939 W. Brytania i Francja były słabe aby nam pomóc. Francuzi pozorowali wsparcie poprzez ćwiczenia desantowe i loty na nasze lotniska. Aktualnie kuszą parasolem atomowym. Tamte czasy i te to wszystko iluzja EUROPEJSKIEJ sprawczości.
Według aktualnych raportów jak przyjedzie do nas sprzęt z USA - my i Finlandia mają większe wojska artyleryjskie niż wszystkie kraje europejskie razem wzięte. A BĄŻUR chce do unii aby oni decydowali co i gdzie ma być kupowane i rozmieszczone. Wiesz że skalkulowali już koszt wytworzenia broni z uwzględnieniem ETS2 ? To będzie najdroższa broń w historii świata. Do tego zakupy mają mieć miejsce w UE
Pewnie nie wiesz że 70% z opłaty ETS trafia do budżetu kraju wytwórcy.

Jak BĄŻUR pokłoni się tej słabej formacji to jeszcze dostanie warunki w rodzaju kamieni i milowych i innych bzdur do wprowadzania w Polsce i on to zaakceptuje. Zaakceptuje warunki słabego gracza tylko dlatego bo jego przyszła kariera zależy od unijnych decydentów. Zrobi to samo co Józef Beck. Znowu zostaniemy żetonikiem w grze której ty Roger nie rozumiesz bo ty zostałeś przekonany przez TVN, Onet i chu wie jeszcze jakieś inne medialne dziwki do głosowania na jakiegoś Ziomeczka ustawionego przez duży kapitał. Brzeziński w swojej książce "Wielka szachownica" nazywał Polskę kordonem sanitarnym ale to nie na Twój rozumek KOfanie

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

A mam takie pytanie dla fanów KO. Co się odwaliło że ktoś wypuścił te fotkę z tzw. 'odwróconym hołdem pruskim" ?
Czy to procedura dyplomatyczna wobec władców UE ?? Cblondyn co o tym sądzisz ? TVN o tym milczy. Naprawdę jeżeli premier jest na niemieckie rozkazy to kim będzie nasz Führer. Wird er weiterhin der polnischen Nation dienen? Oder vielmehr westliche interessen. Das ist hier die Frage. Mein Forumsmitglied
donek.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ