Konkurs noworoczny FOREX NAWIGATOR

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
KrisRapin
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Konkurs noworoczny FOREX NAWIGATOR

Nieprzeczytany post autor: KrisRapin »

Według mnie, bardzo dobre wyniki osiągnął jeszcze Meylo - tylko każdą swoją decyzję powinien zmienić. Jak chce wchodzić w longa, to powinien robić shorta, kiedy zaś chce shorta, to powinien robić longa:
Obrazek

By był na ładnym procentowo plusie :P
Zamiast stabilnego spadku, byłby stabilny wzrost.

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

To ja tez dołączę, bo chcę pokazać ze jednak się da zarobić na forexie i zrobić z małej kwoty coś ale trzeba przede wszystkim , wiedzieć co robią w dłuższej ramie czasowej a nie tylko dzisiaj. Jestem na 90% pewny ze wiem dokąd zmierzamy i na tym mam zamiar zarobić i z kwoty 87.87 euro zrobić min 100k euro :)

https://www.myfxbook.com/portfolio/from ... o/11451203

Bo widzę, ze tutaj same asy, nie licząc Baxika, ale on gra na demo i niech tak zostanie xDDDDDD
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

IntrovertedTiger. pisze:
17 sty 2025, 20:04
KrisRapin pisze:
17 sty 2025, 06:44
Ok, dzięki za wyjaśnienia. Jeśli nie masz statusu klienta profesjonalnego, to rzeczywiście w takiej sytuacji powinno być bezpiecznie.
Co do algorytmu, który opisałeś, to nieco go nie załapałem, ale rozumiem, że miałeś na myśli coś w stylu stopniowego wychodzenia z pozycji i być może piramidowania?
To jest mechanizm stopniowej niwelacji straty jak cena idzie w przeciwną stronę niż sobie założyłeś to zleceniami przeciwstawnymi zmniejszasz obsuwe kapitału . Powiedzmy Masz -10% straty na pozycji L dokładasz kolejne pozycje S o wielkości 2% po każdej kolejnej czerwonej świecy jesli ruch bedzie wystarczajaco długi kolejne S po 2% każda zniwelują ci pogłębianie straty do zera , a jesli ruch bedzie wystarczająco długi to w końcu uzyskasz przewagę po stronie S która odrobi ci te stratę z L to jest Money Management podążający za trendem. Takieg podejścia nie zobaczysz na żadnym szkoleniu i zadnch dostępnych materiałach . to jest bardzo nie korzystny MM dla brokera bo nie może z ciebie ściągnąć kasy
żadna instytucja finansowa nie używa SL bo to jest coś wymyślone dla klienta detalicznego
W końcu ktoś z głową, kto wie, ze stop lose wymyślono po to zeby ci zaszkodzić a wmawiają ci ze to cię uchroni przed stratą, nawet jak się nie znasz. Niby takie zabezpieczenie dla poczatkujących xD. Jak mozna uzywac czegoś co ma zabezieczyć twoją pozycję, skoro jak się nie znasz to gdzie niby masz wejsć i gdzie go ustawic zeby nie stracic za duzo. Jakbyś się znał/a nie potrzebny byłby stop lose . Ja go nie uzywam i zarabiam ... dziwne co nie xD
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Pako5033 pisze:
05 kwie 2025, 20:25
W końcu ktoś z głową
Pomyliłeś głowę z zupą z leszcza. Genialny plan hedge polegający na wyłączeniu podglądu. :lol:
Załóżmy - dał 1 lot buy, rynek spada daje sell po 0.2 do 1,2 lota, rynek się odwraca i idzie ostro w górę - co wtedy?

Czasami zdaża się coś takiego jak "Hedge ludojad" polega to na tym że, robię trejda, trejd nie idzie, daje hedge. Potem odmykam hedge próbuję wyjść na plus, dostaję w ryja ląduje na glebie, zamykam hedge. Następnie sytuacja powtarza się 5-7 razy pod rząd. Mija tydzień, drugi, trzeci....
Po czymś takim jestem rozbity psychicznie. Kiedy jest naprawdę źle oglądam ten kawałek https://www.youtube.com/watch?v=gZKrQwNAhEU dla kurażu :wink: W końcu przychodzi taki dzień kiedy ja walę w ryja, rynek ląduje na glebie i odbieram moje pieniądze.
Trzeba mieć dużą wiedzę i doświadczenie by stawić temu czoła, a wystarczy drobny błąd żeby się kopytami nakryć.

Piszę to tylko dla Ciebie bo jesteś nowy i powinieneś wiedzieć te rzeczy od kogoś, kto potrafi stawić czoła hedge i przeważnie wygrać takie starcie, a nie od różnych napinaczy dmuchających swój balon.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

sardo nunspa pisze:
07 kwie 2025, 12:31
Pako5033 pisze:
05 kwie 2025, 20:25
W końcu ktoś z głową
Pomyliłeś głowę z zupą z leszcza. Genialny plan hedge polegający na wyłączeniu podglądu. :lol:
Załóżmy - dał 1 lot buy, rynek spada daje sell po 0.2 do 1,2 lota, rynek się odwraca i idzie ostro w górę - co wtedy?

Czasami zdaża się coś takiego jak "Hedge ludojad" polega to na tym że, robię trejda, trejd nie idzie, daje hedge. Potem odmykam hedge próbuję wyjść na plus, dostaję w ryja ląduje na glebie, zamykam hedge. Następnie sytuacja powtarza się 5-7 razy pod rząd. Mija tydzień, drugi, trzeci....
Po czymś takim jestem rozbity psychicznie. Kiedy jest naprawdę źle oglądam ten kawałek https://www.youtube.com/watch?v=gZKrQwNAhEU dla kurażu :wink: W końcu przychodzi taki dzień kiedy ja walę w ryja, rynek ląduje na glebie i odbieram moje pieniądze.
Trzeba mieć dużą wiedzę i doświadczenie by stawić temu czoła, a wystarczy drobny błąd żeby się kopytami nakryć.

Piszę to tylko dla Ciebie bo jesteś nowy i powinieneś wiedzieć te rzeczy od kogoś, kto potrafi stawić czoła hedge i przeważnie wygrać takie starcie, a nie od różnych napinaczy dmuchających swój balon.
Naucz się czytać ze zrozumienem a potem mnie obrazaj xD . Nowy to jesteś ty. Ja siedzę na forexie od 2017 a crypto od 2015 i zarabiam i pisałem o stop looss a nie chuj wie czym jak ty xD. Więc weź idź przeczytaj jeszcze raz to co ja napisałem a potem swoje wywody i się zastanów co jedno ma z drugim wspólnego, bo dla mnie nic .
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Zeby uzywać hedge to trzeba mieć jakiekolwiek pojęcie o danym walorze i gdzie zmierza i gdzie aktulanie sie znajdujemy. Hedga to mozesz sobie urzywać w konsolce a nie w długoterminowym trendzie gdzie cena nigdy nie wróci do punktu w którym go masz i juz jesteś w dupie..
EOT
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Hej
Widzę tu dużo emocji i wiele słów wsparcia dla uczestników. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie Naszą małą inicjatywą. Pako bestio dawno Cię tu nie było super że dołączyłeś.
Admin - namieszałeś ludziom w głowach takim tajemniczym tradingiem :564:
Miło widzieć że inicjatywa się rozszerza na innych forumowiczów. Ja dołączę jak wyciągną ze mnie te dziwne rury może jeszcze przed świętami naklikam jakieś pipsy.
Przedłużam konkurs do 1 czerwca - dnia dziecka. Pako to świetny pomysł aby z niewielkiej kwoty zrobić konkretny wynik. Dziękuję wszystkim i myślę że niedługo dołączę do Was.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

SEROL666 pisze:
10 kwie 2025, 00:51
Hej
Widzę tu dużo emocji i wiele słów wsparcia dla uczestników. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie Naszą małą inicjatywą. Pako bestio dawno Cię tu nie było super że dołączyłeś.
Admin - namieszałeś ludziom w głowach takim tajemniczym tradingiem :564:
Miło widzieć że inicjatywa się rozszerza na innych forumowiczów. Ja dołączę jak wyciągną ze mnie te dziwne rury może jeszcze przed świętami naklikam jakieś pipsy.
Przedłużam konkurs do 1 czerwca - dnia dziecka. Pako to świetny pomysł aby z niewielkiej kwoty zrobić konkretny wynik. Dziękuję wszystkim i myślę że niedługo dołączę do Was.
To przez te rurki w ciele budzisz się tylko w środku nocy i piszesz posty z lekką dawką halucynacji ?

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Ink. pisze:
10 kwie 2025, 15:47
To przez te rurki w ciele budzisz się tylko w środku nocy i piszesz posty z lekką dawką halucynacji ?
Tak dokładnie jest. A propos żartów to mój:
Trade.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

SEROL666 pisze:
10 kwie 2025, 00:51
myślę że niedługo dołączę do Was.
Już sam nie wiem czy to już bardziej żenujące czy żałosne ;)

ODPOWIEDZ