DayTrading: Piątek 19.07.2024

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
navik
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 19.07.2024

Nieprzeczytany post autor: navik »

Za dużo nie śledzę newsow ze świata bo czasu nie mam i na bieżąco nie jestem.
Pisząc o niepewności co do kandytatów miałem na myśli troche szerszy kontekst .
1.Binden zostanie wymieniony na innego kandydata , ok .
2. Trump „ pewniak”? No to jak zareagują rynki w czasach jakie mamy. Moze właśnie rynki dyskontują to ze Trump moze byc prezydentem ?
3. Tajwan , Chiny ? Niepewna sytuacja.
4. Rosja i Ukraina . Konflikt w którym USA ma sporo „ zainwestowanych” pieniędzy w pomoc Ukrainie . Trump jeżeli bedzie prezydentem to rożnie z ta pomocą moze byc.
5. Europa i NATO, które Trump ostrzegał wielokrotnie żeby zwiększyła środki na obronność .
Od tych wyborów w USA dużo zależy i myśle, ze jest sporo niepewności . A rynki żeby rosnąć lubią jak jest spokój i przewidywalność.
Wybory mogą byc tym wydarzeniem, które wprowadzi trochę więcej spokoju na rynek . Dlatego wydaje mi sie ze głębsza korekta jest bardzo możliwa. Bo kiedy jak nie przed wyborami zrobić korektę ?
Wg mnie idealny czas na mocniejsze jazdy w dół.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

NAVIK PISZE
Bo kiedy jak nie przed wyborami zrobić korektę ?
Wg mnie idealny czas na mocniejsze jazdy w dół.
[/quote]
zzzzzzzzzzz

0k
skoro wrozymy to włacze sie i ja bo lubię wrozby i w sumie tez jestem ciekaw co sie sprawdzi
arek :!:
zmuszą FED do obniżek stóp 31 lipca bo inaczej będzie za późno - następny FOMC dopiero wecwrześniu.
wybij sobie z głowy obnizkę w lipcu na to nie widze najmniejszych szans / we wrzesniu ok spore szanse
navik
do wyborow korekta pozniej swieca wzrostowa i kolejna wzrostowae fale :idea:
XXXXXXX
zakladam całkiem inaczej z tymi falami ja zakładam korekte owszem i czemu nie
ale a to widac na twoim wykresie czego raczej nie przejda /tzn mojej czerwonej linii /prostokacika jak kto woli
i moim skromnym zdaniem szczyty juz były i rynek w tym roku juz ich nie wywali
Po wyborach pojdzie moze w ich kierunku /ath /ale jesli to tylko pojdzie rynek i raczej nie przejdzie
To prawie pewne przyszly rok /połowa bedzie spadkowa i w grudniu napiszemy do tego słowo sprawdzam
tak dla przypomnienia lubie czytac prognozy Morgana
on zakladal w maju moze czerwcu sp500 na 5700 na grudzien tego roku :568: :arrow: i to by wyjasnialo moje wrozby troszkę
czyli krotko zadnych nowych szczytow i ATH w tym roku :568: :!: :!:
wykres sp500 :568: to wykres kasowy 5700 nie bylo a na sp500fx ath bylo 5721 tu nie
us100 tez niestety mam wykres tylko kasowy wiec tez roznice poziomów :p
ten ruch wyraznie w dół czyli korekta to polowa przyszłego roku :568: :568: :568:
zas co do moich załozen i pozycji
lki gaz
ropka ski przynajmniej na razie weekendowo wyszło zajbiscie ale to moze jak się wyśpię :arrow:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

Rozumiem irytacje zwłaszcza ze pokazuję tabelke i zadne tam sorki bo nic na to nie poradze to tylko akcja reakcja ha ha ha
ten typ tak ma i niech wam będzie -czasem lubi się chwalic a ze brak zrozumienia u nie-ktorych trudno
Po prostu cieszy mnie dobre załozenie jak i udane wejscie w pozycje,
Ta kasa rozumiem Was drazni ale przeciez samo pokazywanie wykresu z nic nie mowiacymi trojkacikami /pozycjami / nie dawało by przeciez zadnego obrazu bo tu dopiero mozna by szalec z wklejaniem ilosci trojkącikow a tak jest pozycja jest tez z/s czasem tez na minusie
I czemu niby mialbym tego nie pokazywac nie wiem bo kusze ok moze kuszę ale tez nic od nikogo za projekcje nie chcę i zawsze przestrzegam chcesz zarabiac miej swoje załozenie a nie małpuj mojrgo bo mozesz nie zdazyc i depo ci zniknie
Zawsze bedzie mnie smieszyc wymyslanie głupot z tego powodu a nie irytowac i draznic
to zabawne jesli dorosły facet uwaza ze 50ks depo to taka suma ze musi to być depo
zas miliony Zaorskiego a to inna bajka bo on moze bo to celebryta
Bzdety typu sklejki demo sremo to raczej wasz problem Panowie nie moj ,lubicie to sobie piszcie co chcecie
Ja wiem na czym gram i to tyle i to musi wystarczyc gdyz ja od nikogo tu nic nie wymagam no najwyzej trochę kultury i brak chamstwa a nie pasuje mozna mnie nie czytac
Zalozenie moje głowne zwlaszcza na ropke idzie idealnie
z gazem ciut gorzej ale nie moge narzekac /zwlaszcza na takie z/s /zostawilem tylko 25k za nie 100tke boby juz było bdbbbbb
kakao lki na eski tez w sumie moze byc
jest zakladany kierunek poziom i na upartego czas wejscia jest to czego tu trzeba jeszcze i gdzie tu ten brak merytoryki:?: pap
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

baxik pisze:
20 lip 2024, 08:24
Rozumiem irytacje zwłaszcza ze pokazuję tabelke i zadne tam sorki bo nic na to nie poradze to tylko akcja reakcja ha ha ha
ten typ tak ma i niech wam będzie -czasem lubi się chwalic a ze brak zrozumienia u nie-ktorych trudno
Po prostu cieszy mnie dobre załozenie jak i udane wejscie w pozycje,
Ta kasa rozumiem Was drazni ale przeciez samo pokazywanie wykresu z nic nie mowiacymi trojkacikami /pozycjami / nie dawało by przeciez zadnego obrazu bo tu dopiero mozna by szalec z wklejaniem ilosci trojkącikow a tak jest pozycja jest tez z/s czasem tez na minusie
I czemu niby mialbym tego nie pokazywac nie wiem bo kusze ok moze kuszę ale tez nic od nikogo za projekcje nie chcę i zawsze przestrzegam chcesz zarabiac miej swoje załozenie a nie małpuj mojrgo bo mozesz nie zdazyc i depo ci zniknie
Zawsze bedzie mnie smieszyc wymyslanie głupot z tego powodu a nie irytowac i draznic
to zabawne jesli dorosły facet uwaza ze 50ks depo to taka suma ze musi to być depo
zas miliony Zaorskiego a to inna bajka bo on moze bo to celebryta
Bzdety typu sklejki demo sremo to raczej wasz problem Panowie nie moj ,lubicie to sobie piszcie co chcecie
Ja wiem na czym gram i to tyle i to musi wystarczyc gdyz ja od nikogo tu nic nie wymagam no najwyzej trochę kultury i brak chamstwa a nie pasuje mozna mnie nie czytac
Zalozenie moje głowne zwlaszcza na ropke idzie idealnie
z gazem ciut gorzej ale nie moge narzekac /zwlaszcza na takie z/s /zostawilem tylko 25k za nie 100tke boby juz było bdbbbbb
kakao lki na eski tez w sumie moze byc
jest zakladany kierunek poziom i na upartego czas wejscia jest to czego tu trzeba jeszcze i gdzie tu ten brak merytoryki:?: pap
Po kihui ciągle do tego wracasz/drążysz temat? Bawi cie to czy chcesz wywołać znowu niepotrzebne dyskusje?
Masz potrzebę chwalenia się zarobkami - przedstaw to tak, żeby nie było wątpliwości: wrzuć cały tydzień/miesiąc, pełny bilans a nie wybiórcze profity i w dodatku nie z tych kont, które pokazujesz na skrinach.

Tylko winny się tłumaczy (czyt. demograjek).

I napiszę to ostatni raz: pozujesz na forexowego kozaka a jesteś najzwyklejszym, zakompleksionym patałachem, ściemniaczem, który za takie postępowanie (oszustwo) w realu załapał by się na najnormalniejsze oklepanie japy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Tutaj balonowi przyznam racje bo jednak co screen to wygląda jak inne konto i inny broker co jest trochę dziwne

belon
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:
20 lip 2024, 10:43
Tutaj balonowi przyznam racje bo jednak co screen to wygląda jak inne konto i inny broker co jest trochę dziwne
Kto to jest balon?

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ty XD sorki źle przeczytałem i mam taki nawyk w przekręcaniu ;)

belon
Pasjonat
Pasjonat

Ink. pisze:
20 lip 2024, 10:53
ty XD sorki źle przeczytałem i mam taki nawyk w przekręcaniu ;)
Przecież sie nabijam sie. Luz...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

tak czy inaczej siedzę w tym już lekko 15 lat i nie zdarzyło mi sie zobaczyć na własne oczy prawdziwego screen, statmetu który nie budziłby żadnych wątpliwości, nie byłby edytowany lub nie byłby szczęściem ( czyli wygrana w krótkim okresie czego juz autor nigdy nie powtórzy ) Nawet taki zaor zarobil zaledwie kilka razy a większość udupia i tez jest sporo osób które mówi "Ale" to w jaki sposób sie dorobił. Mućka ktory podobno zrobil banke na FX teraz siedzi w wiezieniu za jakieś wały czyli nie mógł powtórzyć wyniki i zaczął kombinować robić przekręty, był też jeden gość co zarobił na tjs 300k ale tylko dzięki temu ze była konsola a gosc grał bez SL, nie szło mu wytłumaczyć ze to fart bo cena chodzi od bandy do bandy od kilku miesięcy ale to sie skończy, jak poszło w jednym kierunku bez korekty i opisywane przez niego strategia już sie nie sprawdzała to zniknął on, post i pewnie tez 300k, takich przykładów jest mnóstwo ale jak o tym wspominam to zawsze znajdzie sie ktoś kto powie " ale ten czy tamten to legitni sa zarobili miliony itp a potem sie okazuje ze maja kurs za 9990 lub sygnały itp ". Wszyscy chcą zysku tu i teraz, tysięcy % a takie wyniki to fart. Ciężka do przełknięcia piguła jest taka że majątek buduje sie latami, czy to w firmie czy na giełdzie najważniejszy element to cierpliwość wytrwałość itp a druga ciężka do przełknięcia piguła jest taka ze wszystcy na tym forum co do jednego już mogli mieć kilka baniek zysku gdyby tylko nie kombinowali

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

belon pisze:
20 lip 2024, 09:53
- przedstaw to tak, żeby nie było wątpliwości:
Najbardziej zastanawiające jest to, że tak prostą i oczywistą rzecz trzeba tłumaczyć w dziesiątkach postów. Masakra
Gdy niejaki Szwajcar organizował konkursy traderów to warunek był jasny i oczywisty. Podpięcie konta pod myfxbook. Żadne skriny, fotki, przysięgi itp. Całkowicie zrozumiałe. Ale jak widać nie dla każdego :)

Zablokowany