DayTrading: Piątek 19.07.2024
Re: DayTrading: Piątek 19.07.2024
Napiszę jeszcze raz. Przykład dotyczył mojego dziecka patrzącego na mój ekran i dlatego napisałem kolory czerwony i zielony. Niektórzy mają biały i czarny inni mają niebieski i różowy a jeszcze inni mają linie tak jak ty. W związku z tym że moje dziecko patrzało na mój wykres to widziało trend na zasadzie opisanej wyżej. Widziało więcej zielonego niż czerwonego bo policzyło sobie na paluszkach. Gdybym miał linie tak jak ty to pewnie by powiedział że idzie do góry bo wężyk idzie pod górkę. Reasumując nie wiem o co ci chodzi ale jesteś irytujący w ch
Warto poczytać jak sie nie wie 
...Założenia analizy technicznej
Analiza techniczna opiera się na 3 podstawowych założeniach[2]:
Rynek dyskontuje wszystko – cena rynkowa uwzględnia wszystkie dostępne informacje dotyczące danego papieru wartościowego, jego emitenta, sytuację mikro i makroekonomiczną oraz uwarunkowania gospodarcze i polityczne.
Ceny podlegają trendom – ceny znajdują się w określonych trendach (wzrostowym, horyzontalnym lub spadkowym) i będą tym trendom podlegać, dopóki nie nastąpią wyraźne sygnały oznajmujące odwrócenie tego trendu.
Historia się powtarza – analiza techniczna zajmuje się prognozowaniem przyszłości w oparciu o badanie przeszłości, wychodząc z założenia, że zbiorcze zachowania inwestorów na danym rynku powtarzają się według określonych schematów.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Analiza_techniczna

...Założenia analizy technicznej
Analiza techniczna opiera się na 3 podstawowych założeniach[2]:
Rynek dyskontuje wszystko – cena rynkowa uwzględnia wszystkie dostępne informacje dotyczące danego papieru wartościowego, jego emitenta, sytuację mikro i makroekonomiczną oraz uwarunkowania gospodarcze i polityczne.
Ceny podlegają trendom – ceny znajdują się w określonych trendach (wzrostowym, horyzontalnym lub spadkowym) i będą tym trendom podlegać, dopóki nie nastąpią wyraźne sygnały oznajmujące odwrócenie tego trendu.
Historia się powtarza – analiza techniczna zajmuje się prognozowaniem przyszłości w oparciu o badanie przeszłości, wychodząc z założenia, że zbiorcze zachowania inwestorów na danym rynku powtarzają się według określonych schematów.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Analiza_techniczna
Bez znaczenia co piszesz. Majaczysz albo mam eksperta od AT który jeszcze nie umie czytać ale ważne że zna podstawy AT XD
Wikipedia jako rzetelne źródło i informacji. Tak dla jasności nie przeczytałem nawet twojego postu bo był / długi XD
Ty po prostu na siłę chcesz coś udowodnić. Majacz sobie dalej nic na to nie poradzę. Ale pamiętaj. Wyznaczanie trendów na oko to nie AT