gaz kaput
dolar kaput
nihil novi
weekend.
DayTrading: Piątek 05.07.2024
Re: DayTrading: Piątek 05.07.2024
Gaz nie jest kaput choć mój SL już trzeszczy
Duże firmy mające zapotrzebowanie na gaz kupują go właśnie w środku lata bo wtedy jest najtańszy . Śmiem twierdzić że ta świeca h1 wybijająca wsparcie jest fejkiem

jakie wybicie, lekko wystawili zabek poza 50fb, co tu niby jest wybite ?
Bax , chciałeś widzieć mój wykres gazu, wczoraj nie doczytałem/ przegapiłem post ....a dzis juz tylko tablet mam do dyspozycji , wiec wykres z tabletu D1 i W1 .
Myśle, że poziom 2.239-2.229 bedzie dość istotnym miejscem i tam sie mogą odwracać .( Czerwona średnia to sma100 , niebieska to sma200)
Ale na dole jeszcze jakaś luka nie jest „zacerowana” po rolowaniu , wiec ....kto ich tam wie co odwalą
Tak jak napisałem wczoraj , nie gram gazu i nie obserwuje , nie ogarniam go
Powodzenia
Myśle, że poziom 2.239-2.229 bedzie dość istotnym miejscem i tam sie mogą odwracać .( Czerwona średnia to sma100 , niebieska to sma200)
Ale na dole jeszcze jakaś luka nie jest „zacerowana” po rolowaniu , wiec ....kto ich tam wie co odwalą

Tak jak napisałem wczoraj , nie gram gazu i nie obserwuje , nie ogarniam go

Powodzenia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
navik
dzieki i super
bo te moje wykresy sa takie ze je mozna o kant dpy potłuc chodzilo mi o te czerwoną swieczke i fakt na ok 1,18 jest jeszcze luka
sam zerknij
tu qrwa nic nie widac
na razie tylko ropka wchodzi w moj plan
a i jak widac jakas tam oczekujaca załapała sie na twoj statek na kakao
ale bylo wczoraj
powyzej 100postow no niezłe cuda
i w sumie na dzis to z tym gazem cienko bo to jeszcze kilka pktow moze spokojnie spasc czego na tych moich srnych wykresach wogole nie widac bo bym dopiero od przyszlego tyg te lki mocniej gral a ja zaczałem juz w piatek dobrze ze ten srny gaz spada ale i ciut odbija
boby bylo i u mnie kiepsko
lipiec zapowidana promocja na dolce sprawdza sie idealnie
co mialo byc to jest
kwestia jeszcze ile moze spasc / ja pisałem 2,93 byloby oki
dzieki i super
bo te moje wykresy sa takie ze je mozna o kant dpy potłuc chodzilo mi o te czerwoną swieczke i fakt na ok 1,18 jest jeszcze luka
sam zerknij
tu qrwa nic nie widac
na razie tylko ropka wchodzi w moj plan
a i jak widac jakas tam oczekujaca załapała sie na twoj statek na kakao

ale bylo wczoraj

i w sumie na dzis to z tym gazem cienko bo to jeszcze kilka pktow moze spokojnie spasc czego na tych moich srnych wykresach wogole nie widac bo bym dopiero od przyszlego tyg te lki mocniej gral a ja zaczałem juz w piatek dobrze ze ten srny gaz spada ale i ciut odbija
boby bylo i u mnie kiepsko
lipiec zapowidana promocja na dolce sprawdza sie idealnie

kwestia jeszcze ile moze spasc / ja pisałem 2,93 byloby oki
Ostatnio zmieniony 06 lip 2024, 08:53 przez baxik, łącznie zmieniany 4 razy.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Połączenie rodzaju gridu z piramidą. Pokaż to kiedyś na przykładzie bo obraz lepszy od opisu. I jak każda strategia ma swoje wady i zalety. Co komu pasujeMilioner7 pisze: ↑05 lip 2024, 13:28
1Cena reaguje przed strefą otwierasz 0.3 jesli byś czekał aż do niej dojdzie został byś bez pozycji kolejne ,06 dokładasz do zyskownej
2 cena wchodzi w strefę wiec otwierasz kolejne 0.3
3 cena przebija strefę dołem otwierasz kolejne 0.3 chroni cie to przed wyrzuceniem z pozycji fałszywym wybiciem
4 pierwsze 3 scenariusze sie nie sprawdziły zamykasz pozycje ze strata którą z góry określiłeś
BAX a jeszcze niedawno jak wspominałem o tej luce pisałes ze ie ma szans 

NAVIK
jeszcze kakao
ja mam sporo wyzsze poziomy ale chodzi o to samo
najprosciej to abc ale czy to nie za łatwo
ale czy ty widzisz wyzej
bo ja juz pisalem ja zakladam spadki i jak linia zólta byloby wg mnie super
o gazie
setka
ja nie jestem az tak madry by wiedziec co ten pojbany rynek zrobic moze
dalej uwazam ze nie ma szans teraz tej luki kryc na gazie / kiedys moze tak ale nie teraz
bo dla mnie to by sie pieprzyło z sensem i wszelką logika
kontrakty były po ok 2,8 i co zjbie sie rynek na 1,8
to po chaj pisza ze 70procent traci na kontraktach
rynek by musiał zwalic sie w 10 dni jeszcze z 20 procent a to malo realne
bo popatrz na wykres podobni spadek zajął mu prawie miesiac
dla mnie to rynek juz wyraznie spogląda za prawym ramieniem i tyle inna sprawa ze jak poprzednio nie mialem zadnych watpliwosci jak bylo
nizej 1,8 ze rynek pojdzie w gore
to teraz czy np do 2 na sile sie nie spuszcza -NIE wiem dlatego tak szybko uciekam z pozycji nawet przy podbiciu o 1lub 2pkt
i poki nie podbija bardzo szybko tak z 6-10 pkt to dalej wsparcia by mocniej wejsc nie widze
ale wchodzenia w ski na tych poziomach to dla mnie jak horror
mimo tego ze spada i spada ten gaz nie dostałem nawet drobnego kopniaka wiec dalej upierdliwie sie bede załozenia trzymał
tzn jestem na lkach wyzej 50procent mojego maksymalnego załozenia nawet na weekend
z trndów 84procent na kup a to juz szoook
wrzuciłem by pokazac bo takiego poziomu w tyn roku na niczym nie widziałem normalnie szoook
jaka musi byc moc by ciagnac w dól qrwa tego nie da sie okrealic w bilionach chyba tylko

jak gaz zacznie rosnac a kiedys musi to dopiero zacza sie jajca
i moze byc szook termiczny ale w gore 
63proc kup kakao ropa 47
setka i cos z ciekawostek
dolce 90 proc na kup a nygus 28 proc
a navik chce go w gore /sapek 55
jeszcze kakao
ja mam sporo wyzsze poziomy ale chodzi o to samo
najprosciej to abc ale czy to nie za łatwo

ale czy ty widzisz wyzej
bo ja juz pisalem ja zakladam spadki i jak linia zólta byloby wg mnie super
o gazie
setka
ja nie jestem az tak madry by wiedziec co ten pojbany rynek zrobic moze
dalej uwazam ze nie ma szans teraz tej luki kryc na gazie / kiedys moze tak ale nie teraz
bo dla mnie to by sie pieprzyło z sensem i wszelką logika
kontrakty były po ok 2,8 i co zjbie sie rynek na 1,8
to po chaj pisza ze 70procent traci na kontraktach

rynek by musiał zwalic sie w 10 dni jeszcze z 20 procent a to malo realne
bo popatrz na wykres podobni spadek zajął mu prawie miesiac

dla mnie to rynek juz wyraznie spogląda za prawym ramieniem i tyle inna sprawa ze jak poprzednio nie mialem zadnych watpliwosci jak bylo
nizej 1,8 ze rynek pojdzie w gore
to teraz czy np do 2 na sile sie nie spuszcza -NIE wiem dlatego tak szybko uciekam z pozycji nawet przy podbiciu o 1lub 2pkt
i poki nie podbija bardzo szybko tak z 6-10 pkt to dalej wsparcia by mocniej wejsc nie widze
ale wchodzenia w ski na tych poziomach to dla mnie jak horror
mimo tego ze spada i spada ten gaz nie dostałem nawet drobnego kopniaka wiec dalej upierdliwie sie bede załozenia trzymał
tzn jestem na lkach wyzej 50procent mojego maksymalnego załozenia nawet na weekend
z trndów 84procent na kup a to juz szoook
wrzuciłem by pokazac bo takiego poziomu w tyn roku na niczym nie widziałem normalnie szoook
jaka musi byc moc by ciagnac w dól qrwa tego nie da sie okrealic w bilionach chyba tylko

jak gaz zacznie rosnac a kiedys musi to dopiero zacza sie jajca

63proc kup kakao ropa 47
setka i cos z ciekawostek
dolce 90 proc na kup a nygus 28 proc

No ale co Ty mi bax mówisz o kakao ? Ze widzisz go w punkcie B w okolicach 9017?
Tez mi nowina . Od tygodnia albo dwóch mowię ze zasięgi są do abstrakcyjnego poziomu, o którym na ten moment lepiej nie myślec i nie mówić , bo 9048
Powiedz mi coś czego nie wiem
A mianowicie powiedz czy tam w ogole dojadą ? Bo zasięgi to jedno, a cena drugie
Ja myśle ze poziom który mówiła Anomalia czyli 7840 jak dobrze pamietam, jest na ten moment dość mocnym oporem z którym sobie w piątek nie poradzili , wiec kto wie jak sie otworzą w poniedziałek. Mam nadzieje ze luką up i przeskoczą go, a potem bedą testować od góry jako wsparcie . Taki cwany trik jak zrobią to moze bedzie dobrze, ale jak ten opor bedzie stanowił problem to obawiam sie ze nic dobrego nie wyjdzie z lotu w kosmos.
Enylej . Jeszcze raz to napisze: Dopóki poziom 7535 jest wsparciem to widzę wykres w górę . Jeżeli połamią poziom 7535 to odpuszczam L na kakao !

Tez mi nowina . Od tygodnia albo dwóch mowię ze zasięgi są do abstrakcyjnego poziomu, o którym na ten moment lepiej nie myślec i nie mówić , bo 9048
Powiedz mi coś czego nie wiem

A mianowicie powiedz czy tam w ogole dojadą ? Bo zasięgi to jedno, a cena drugie

Ja myśle ze poziom który mówiła Anomalia czyli 7840 jak dobrze pamietam, jest na ten moment dość mocnym oporem z którym sobie w piątek nie poradzili , wiec kto wie jak sie otworzą w poniedziałek. Mam nadzieje ze luką up i przeskoczą go, a potem bedą testować od góry jako wsparcie . Taki cwany trik jak zrobią to moze bedzie dobrze, ale jak ten opor bedzie stanowił problem to obawiam sie ze nic dobrego nie wyjdzie z lotu w kosmos.
Enylej . Jeszcze raz to napisze: Dopóki poziom 7535 jest wsparciem to widzę wykres w górę . Jeżeli połamią poziom 7535 to odpuszczam L na kakao !
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
no ok tylko nie zauwazyles ze moj poziom zamkniecia jest juz 84xx,0 / wykres to rynek kasowy
a twoj 78xx,0 to ta drobna a w sumie wielka roznica bo B u ciebie bedzie sporo nizej czyli gdzies 86xx,00
a twoj 78xx,0 to ta drobna a w sumie wielka roznica bo B u ciebie bedzie sporo nizej czyli gdzies 86xx,00