VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

kilu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kilu »

wiejak pisze:Dziękuje za odpowiedz - niestety nic nie pomaga aby powiększyć tunel

przy każdym FT jest taki mikro i guzik widać o targetach nie wspomnę

Jak jest :
Obrazek

Jak powinno być :

Obrazek

czesc musisz sciagnac sobie plik vegas.rar i 3 postu na 1 stronie (post autora) dotyczy vegas 1h i jak rozpakujesz to wsadzasz na wykres z wskazników Vegas wtedy bedziesz mial szablon dla 1h a to co masz to jest tylko dla 4h.
Pozdrawiam jak sie myle to poprawcie. Kilu

pozdrawiam
dodam jeszcze ze ktos puzniej wsadzil jaka ulepszona wersje tego wskaznika (szablonu) ale nie jestem juz pewien ktory to post pozdro

morfeusz181
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: morfeusz181 »

Tak jak Elwood napisał wcześniej, problem lezy w tym iż grasz na platformie, która podaje kursy 5 miejsc po przecinku, a system Vegas zamieszczony na pierwszej stronie jest przygotowany dla 4 miejsc po przecinku. Aby to zmienić musisz otworzyć ten plik vegas (tak aby wejść do skryptu mega quotes language) i dodawać 0 do każdej wartości tunela. Przykład:
ExtMapBuffer3=ExtMapBuffer2+340*Point;
ExtMapBuffer4=ExtMapBuffer2+550*Point;
ExtMapBuffer5=ExtMapBuffer2+890*Point;

Zamiast np 89 ma być 890.

wiejak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wiejak »

faktycznie - elwood oraz morfeusz181 maja racje

wielkie dzieki i pozdrowienia.

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

Jak obiecalem przedstawiam miesieczny raport z gry Vegasem.
Róznica polega tylko na inwestowaniu jedna pozycja, a nie jak jest w oryginale 3 pozycje i 3 targety.
Przy sygnalach podpieralem sie równiez AT choc nie zawsze :roll:

W przypadku pozycji bez SL - sledzone byly na biezaco.

Wnioski:

1. Strategia daje zarobic
2. Niestety w przypadku kont real - najlepiej posiadac dosc duzy kapital - wiaze sie to z ryzykiem margin call w przypadku otwarcia wiecej niz 3-4 pozycji jednoczesnie (przyp. wlasny).
3. W przypadku pozycji bez ustalonego SL byly one kontrolowane na biezaco :)
4. Analiza techniczna - wysoko skazana :D

ZYCZE SUKCESÓW
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

witam
poszukuje wskaznika SaRSI do vegas
moze ktos pomoze
pozdrawiam
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

bardzo fajny wynik. ja AT zaczalem stosowac tydzien temu do wychodzenia z pozycji i jak narazie (mimo ze ogolny bilans mam nieco na minusie) bardzo pomaga ograniczyc straty i wydluzyc zyskowne pozycje.

ogolnie robiac 100% miesiecznie za 2 lata bedziesz jezdzil ferrari 8)
Zycze powodzenia :D

floristik
co do tego wskaznika to zobacz na pierwszej stronie tam powinien byc

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Spragniony pisze:bardzo fajny wynik. ja AT zaczalem stosowac tydzien temu do wychodzenia z pozycji i jak narazie (mimo ze ogolny bilans mam nieco na minusie) bardzo pomaga ograniczyc straty i wydluzyc zyskowne pozycje.

ogolnie robiac 100% miesiecznie za 2 lata bedziesz jezdzil ferrari 8)
Zycze powodzenia :D

floristik
co do tego wskaznika to zobacz na pierwszej stronie tam powinien byc
Spoko, tyle ze wynik na realu nie jest taki rewelacyjny, ta róznica polega na tym iz mam konto w SaxoBanku, a tam minimalna transakcja to 0.5 lot wiec trzeba miec dosyc duzy depozyt, bo inaczej MARGIN :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Musze zmnienic brokera i spokojnie grac mikrolotami, wtedy kto wie ???? :idea: :idea: :idea: :idea:

Ponadto te 100% robie przez 3 ostatnie miesiace, a kto wie jak bedzie w kolejnych?
Forex ma to do siebie ze takie prognozy sa fajne, ale niejednokrotnie sie przekonalem ze niestety bywa róznie i nie raz mialem zimny prysznic :lol: :lol: :lol:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Czy na e/u pojawia się sygnał sprzedaży?
RSI przecieło MA21
alfa przecięła cenę
TTM zmienił kolor
jeszcze trzeba poczekać aż MA na wykresie zmieni kolor.

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

w sumei zalozylem tam transakcje wczoraj, opierajac sie na liniach oporu, mam nadzieje ze VEGAS potwierdzi moej przypuszczenie :)
Yes, I can

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

troche spózniona uwaga, ale zauwazcie ze edek jest w tej chwili w kanale wzrostowym, a co do zmiany koloru ttm to takowej nie bylo; tzn zmienil sie kolor tylko jednego slupka a potem odbil z powrotem w góre. ja otwarlem longa 3 dni temu i dzis zrealizowalem tp na 175 pips :roll:
Warto bylo poczekac z shortem do przelamania kanalu ...

A po dzisiejszych ogloszeniach, zaluje ze nie postawilem wiekszego tp :twisted: :twisted: :twisted:
albo open target i trailing sl, ale teraz mozna gdybac :lol: :lol: :lol:

Dodano po 1 godzinach 23 minutach:

za to madrzejszy bylem na USD/JPY
Short na 97.94 w tej chwili 96.25 tak wiec target 94 ale zrobie otwarty i trailing stop na 85 pips ....

:D :D :D
I CZEKAMY :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ODPOWIEDZ