Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Dziękuje.Nie miałem szablonu,jakie były ustawienia wskażników niewiem?
Czesc. Jestem nowy na tym forum i chciałbym zapytać o 2 rzeczy.
1) używacie okreslen których nie rozumie , co to są elki i eski ?? Probowałem rozkminić ze np elki to Long ale mi nie pasuje
2) od 2 lat korzystam z polskiej platformy bo mi PIT wysyłają. Zamykam od 5 do 15 pozycji dziennie a widze ze Wy w większości korzystacie z zagranicznych platform. Jak rozliczacie wtedy podatek ??
Na początek to tyle ...
1) używacie okreslen których nie rozumie , co to są elki i eski ?? Probowałem rozkminić ze np elki to Long ale mi nie pasuje

2) od 2 lat korzystam z polskiej platformy bo mi PIT wysyłają. Zamykam od 5 do 15 pozycji dziennie a widze ze Wy w większości korzystacie z zagranicznych platform. Jak rozliczacie wtedy podatek ??
Na początek to tyle ...
Cześć,
Long position
Long
L
eL
eLka
Pozycja krótka
Short position
Short
S
eS
eSka

Forex Club Podatek - https://forexclub.pl/forex-club-podatek ... kowy-2023/
Jeśli chodzi o samo rozliczenie, to nie jest to sztuka tajemna, a często przy wyborze zagranicznego brokera otrzymujemy po prostu atrakcyjniejsze warunki handlu. Inwestujesz przez cały rok, rozliczasz się raz na rok
z reguły warto się "przemęczyć", aczkolwiek nie jest to nic skomplikowanego 
Bazę wiedzy na temat samych podatków znajdziesz tutaj
https://forexclub.pl//edukacja/podatki/
Jak masz jeszcze jakieś pytania, wal śmiało.
Pozycja długa

Pozycja krótka

Nieskromnie mogę polecić narzędzie, które ogarnia obliczenie podatku w kilka chwil, niezależnie od liczby transakcji:
Forex Club Podatek - https://forexclub.pl/forex-club-podatek ... kowy-2023/
Jeśli chodzi o samo rozliczenie, to nie jest to sztuka tajemna, a często przy wyborze zagranicznego brokera otrzymujemy po prostu atrakcyjniejsze warunki handlu. Inwestujesz przez cały rok, rozliczasz się raz na rok

Bazę wiedzy na temat samych podatków znajdziesz tutaj

Jak masz jeszcze jakieś pytania, wal śmiało.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Dziekuje za pomoc. Da się grac na większej dzwigni na zagranicznym brokerze bedac obywatelem UE czy ta regulacja max 1:30 jest nie do przeskoczenia ?
Jak zaznaczyć wszystkie obiekty jednym kliknięciem?, po to aby następnie je usunąć. Nie rozumiem w ogóle skąd się wzięły w tym wykazie skoro karta ( wykres ) jest ogólnie pusta/wyczyszczona.
Zamierzam zrobić kilka szablonów i mam problem, ponieważ jak je aplikuję to wyskakują mi graficzne obrazy obiektów, które są już usunięte. Chcę zatem wyczyścić kartę do zera i instalować indyki od początku, aby zapisać w szablonie a pojedyncze zaznaczanie jest długotrwałe, zresztą tam jest przycisk "wszystkie" ale jakby nieaktywny.
Zamierzam zrobić kilka szablonów i mam problem, ponieważ jak je aplikuję to wyskakują mi graficzne obrazy obiektów, które są już usunięte. Chcę zatem wyczyścić kartę do zera i instalować indyki od początku, aby zapisać w szablonie a pojedyncze zaznaczanie jest długotrwałe, zresztą tam jest przycisk "wszystkie" ale jakby nieaktywny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuję i pozdrawiam.
-
- Gaduła
da sie. musisz wybrac brokera z licencja offshore czyli takiego co nie obejmuja wymysly UE. ja korzystam z IC MARKETS i nie ma problemow ale testuje tez FP MARKETS - na razie jest ok.
Jest też inna możliwośćForex-trader pisze: ↑08 mar 2024, 06:59da sie. musisz wybrac brokera z licencja offshore czyli takiego co nie obejmuja wymysly UE. ja korzystam z IC MARKETS i nie ma problemow ale testuje tez FP MARKETS - na razie jest ok.

- - Klient profesjonalny - https://forexclub.pl/klient-profesjonalny-forex-faq/
- Klient doświadczony - https://forexclub.pl/klient-doswiadczon ... rek-wolos/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Faktycznie, u mnie też ten przycisk "nie ogarnia"Fx_boy pisze: ↑07 mar 2024, 21:38Jak zaznaczyć wszystkie obiekty jednym kliknięciem?, po to aby następnie je usunąć. Nie rozumiem w ogóle skąd się wzięły w tym wykazie skoro karta ( wykres ) jest ogólnie pusta/wyczyszczona.

Te obiekty to głównie zaznaczenie miejsc transakcji (otwarcia, zamknięcia). Niektóre EA robią to samoczynnie lub inna opcja - nanosiłeś z historii rachunku transakcje na wykres. Tak czy inaczej, obecnie są dwa sposoby, aby szybko się ich pozbyć:
1) zamknąć wykres i użyć nowego
2) przytrzymać klawisz backspace (pojedyncze wciśnięcie usuwa ostatnio naniesiony obiekt)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Można też zaznaczyć wszystkie obiekty klikając na pierwszy i ostatni obiekt na liście z wciśniętym klawiszem SHIFT.
@Raposo dzięki
, ja tak robię zamykam wykres otwieram nowy ( dziewiczy, niejako ) ładuję wybrane template i mam np. dwie grafiki tego samego indyka z tym, że jedna "martwa". Backspace też używam ale wtedy usuwa się pojedynczo. Zostaję przy MT4, bo jakoś nie mam przekonania do 5-tki, a może trzeba iść z "postępem"?, hehehe

Dziękuję i pozdrawiam.