fxclearing.ca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
17
23%
Poza paroma minusami są ok
16
21%
Przeciętny
19
25%
Mają wiele wad
7
9%
Stanowczo odradzam
16
21%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

Myślę, że pytania odnośnie FX|Clearing będą pojawiały się na bieżąco. Proponuję zatem przykleić na stałe ten wątek i dołączyć poglądowa ankietę.
Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...

jacenty 64
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacenty 64 »

jacenty 64 pisze:Witam. Panie Darku, wasza oferta wydaje się być interesująca , jednak pozostają pewne wątpliwości odnośnie waszej definicji skalpowania. Mianowicie jak zostaną potraktowane przypadki , kiedy dla przykładu ustawię TP na powiedzmy 40 pips i rynek osiągnie mój target w 30 sekund po otwarciu zlecenia - a wbrew pozorom takie zdarzenia wcale nie są czymś aż tak bardzo wyjątkowym . Albo w drugą stronę -zawieram transakcję , ustawiam Trailing Stop na poziom powiedzmy 25 pips , cena idzie w moją stronę , uruchamia Traila i robi jeszcze 3 pips a potem zawraca i zamyka mi zlecenie z zyskiem 3 pips . Czy takie sytuacje będą uznawane za skalp ? pozdrawiam-jacenty64
Jako że nie otrzymałem odpowiedzi , pozwalam sobie ponowić pytanie .NIe jestem zainteresowany rachunkiem Mikrocentowym .
Lasciate ogne speranza

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

jacenty 64 pisze:
jacenty 64 pisze:Witam. Panie Darku, wasza oferta wydaje się być interesująca , jednak pozostają pewne wątpliwości odnośnie waszej definicji skalpowania. Mianowicie jak zostaną potraktowane przypadki , kiedy dla przykładu ustawię TP na powiedzmy 40 pips i rynek osiągnie mój target w 30 sekund po otwarciu zlecenia - a wbrew pozorom takie zdarzenia wcale nie są czymś aż tak bardzo wyjątkowym . Albo w drugą stronę -zawieram transakcję , ustawiam Trailing Stop na poziom powiedzmy 25 pips , cena idzie w moją stronę , uruchamia Traila i robi jeszcze 3 pips a potem zawraca i zamyka mi zlecenie z zyskiem 3 pips . Czy takie sytuacje będą uznawane za skalp ? pozdrawiam-jacenty64
Jako że nie otrzymałem odpowiedzi , pozwalam sobie ponowić pytanie .NIe jestem zainteresowany rachunkiem Mikrocentowym .
Skalpowanie to regularne zarabianie po kilka pipsów, kilka -naście, -dziesiąt razy dziennie. Sytuacja, którą opisałeś nie zdarza się często osobom które nie skalpują więc nie wydaje mi się aby była zakwalifikowana jako skalpowanie.

Zakaz skalpowania to nie zakaz zamykania zleceń kiedy ich zysk < 8 pips.

jacenty 64
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacenty 64 »

Sorry mwojt , ale wolałbym otrzymać odpowiedź od kogoś nieco bardziej od Ciebie kompetentnego w kwestiach reguł przedmiotowego brokera .Co do sytuacji , które opisałem , to możesz mi wierzyć , że bynajmniej nie są czymś nadzwyczajnym . Ostatnio dzisiaj 45 pipsowy target na S-ce zamknął mi się w trzeciej minucie od otwarcia zlecenia . a w regulaminie fxclearing piszą , że za skalp uważa się zlecenie trwające krócej niż bodaj 5 minut . Ja po prostu nie chciałbym zostać zaskoczony anulowanymi transakcjami - ot i wszystko . Dlatego proszę P. Darka o konkretną odpowiedź - to przecież dość proste pytania są ... Pozdrawiam - jacenty64
Lasciate ogne speranza

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

jak wyglada spread w nocy na eur/gbp? bo na stronie jest napisane, ze maja spread 5 pipsow, tylko ciekawi mnie czy w nocy nie podnoszą?

myslicie, ze stomper u nich da zarobić?

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Czy posiada ktoś u nich to konto w centach? Da się założyć takie demo? Jakoś nie mogę znaleźć :oops:
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

maku9 pisze:Czy posiada ktoś u nich to konto w centach? Da się założyć takie demo? Jakoś nie mogę znaleźć :oops:
https://www.fxclearing.ca/pol/platform/demo.php

Demo poprzez stronę internetową można założyć tylko dla kont mini i pro. Wyślij do nich maila, może coś się z tym da zrobić.

joanw76
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: joanw76 »

Zakładam dzisiaj konto real w centach.Zobaczymy co to z tego wyniknie... :|
Wystarczą mi 2 pipsy dziennie...

Awatar użytkownika
Dariusz Makowiecki
Bywalec
Bywalec

Sprawy dotyczące FX Clearing

Nieprzeczytany post autor: Dariusz Makowiecki »

Szanowni Państwo,

od ostatniej mojej wizyty na tym forum pojawiło się kilka nowych pytań dotyczących FX Clearing.

1. Skalpowanie jest to regularny handel, aby zyskać kilka pipsów i trwa bardzo krótko. Opisana sytuacja, gdzie SL jest 40 pipsów i został osiągnięty przed określonym czasem 8 minut jako dolny limit trwania transakcji, to nie jest skalpowanie. Jeśli czasami pozycje zamykane są poniżej 8 pipsów lub 8 minut, to nie ma problemu i nie jest to skalpowanie.

2. Konta demo są tylko Mini i Profesjonalne. Nie ma kont demo Mikrocentowych. Należy otworzyć konto Profesjonalne (Standardowe), na którym spready są takie jak na kontach Mikrocentowych.
Natomiast konta rzeczywiste są zarówno Mikro, Mini i Pro.

3. Spread na EURGBP jest 5 pipsów i nie jest rozszerzany w nocy. Spready mogą być nieznacznie rozszerzane podczas ogłaszania ważnych wiadomości gospodarczych, ale nie ma rozszerzania spreadów ze względu na dzień czy noc.

Jeśli są jeszcze inne sprawy do wyjaśnienia, chętnie to zrobie.

Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

I weź tu zostawiaj SL :shock: Chciałem założyć u nich konto, ale teraz sam nie wiem;/ Co o tym myślicie? Na screenie jest wszystko, nr 1 to AM a nr 2 to FX Clearnig. Pytanie do Pana Dariusza, co w takim wypadku? Gdyby to było konto real i zaliczyło by mi SLa co w takiej sytuacji? Zdaje sobie sprawę, że czasem pojawiają się różnego rodzaju usterki.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 18:57 przez Grzeesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

ODPOWIEDZ