DayTrading: Piątek 28.07.2023
Re: DayTrading: Piątek 28.07.2023
Poprzednie Twoje zwierzątko leciało deczko niżej

To może żaden wyznacznik, ale pisałem wcześniej, że jeszcze się nie zdarzyło że ostatnia dolna świeca była spadkowa i zaczynała grubszą korektę, a taka w okolice 0,94 właśnie taką by była.
Biorę jeszcze pod uwagę możliwość że po zamknięciu miesięcznej świecy kolejna świeczka zleci tylko delikatnie poniżej ciała świecy z lipca i zacznie się wzrost(zostawi sam knot poniżej ciała lipcowej) i wtedy faktycznie jest możliwość że nowego minimum nie będzie, a przynajmniej nie za szybko.
Wiesz, co umiejętność czekania. ja ci powiem nawet lepiej . OB tak jak na EUR/USD działa nawet w 90-100% tylko nigdy nie wiesz ile nadbiją. Teraz nadbili jakieś 20 pipsów i od wybicia czyli 1.12700 poszli 1.09400 . Niemało co nie . Wszystko, zależy z jakiego interwału jest to OB. Najwięcej ile widziałem to nadbili jakieś 200-300 pipsów, ale to było z Miesięcznego, więc pewnie to standard. Przy 0.97 na Edku w tamtym roku była dolna krawędź korekty . Spadli, co każdy wie na 0.9540, a potem co się stało, to każdy widzi. Problem tego jest taki, ze nie wiesz kiedy to zrobią i czy nie zrobią przed korekty, ale jak już to zrobią, to zarobisz więcej z mniejszym nakładem pracy, ale kto jest tak cierpliwy, żeby czekać kilka miechów na takie coś xD.
Chyba, ze ktoś ogarnia, kilka par , to wtedy wydaje mi się ze raz na uda mu się złapać taki kąsek

www.forex-nawigator.pl
Kiedyś tu taki jeden kolega pokazywał setup pod nazwą "kopulujące smoki"Pako5033 pisze: ↑28 lip 2023, 12:33Szkoda , ze nie nazwał ich wiewiórka, królik i wieloryb xD. Ile razy ja już to widziałem i wielu guru np: Łukasz Fiołek, który przy 4.50 na USD/PLN mówił, ze mała korekta w dół i tylko góra na 4.60. Gdzie jesteśmy teraz każdy wie, bo widział tam jakiś układ harmoniczy xD

Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta. Dużo śmiechu było i zabawy

Może podobnie jest z tymi zwierzaczkami? Które z założenia przypominają duże litery W i M. I można je "naciągać" po hi/low do woli

Co do tego fijoła to pasożyt (szkoleniowiec) jakich mało

Np Kanały xD. GBP/USD . Wybiło OB dzisiaj rano i co się stało. Impuls w górę . Kanał wcześniejszy już przebity, może nie do końca, ale to się okaże za jak się H4 zamknie . Można się nabrać można, Ja rysuje je bo rysuje, ale dla mnie te układy, jak i kanały nadają się do tarcia chrzanu. Jak chcą to go wybiją górą, powiszą ze 2 dni i wrócą z powrotem z jeszcze większym impetem, jakby nie mogli się odbić, zrobić korekty i pójść znowu w górę, skoro potem ta górna banda nadal jest w grze. Może specjalnie to robią, kto to wie xD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2023, 13:12 przez Pako5033, łącznie zmieniany 1 raz.
www.forex-nawigator.pl
Cblondyn pisze: ↑28 lip 2023, 13:04Kiedyś tu taki jeden kolega pokazywał setup pod nazwą "kopulujące smoki"Pako5033 pisze: ↑28 lip 2023, 12:33Szkoda , ze nie nazwał ich wiewiórka, królik i wieloryb xD. Ile razy ja już to widziałem i wielu guru np: Łukasz Fiołek, który przy 4.50 na USD/PLN mówił, ze mała korekta w dół i tylko góra na 4.60. Gdzie jesteśmy teraz każdy wie, bo widział tam jakiś układ harmoniczy xD
Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta. Dużo śmiechu było i zabawy
Może podobnie jest z tymi zwierzaczkami? Które z założenia przypominają duże litery W i M. I można je "naciągać" po hi/low do woli
Co do tego fijoła to pasożyt (szkoleniowiec) jakich mało![]()
+1 . Nic dodać nic ująć, ale ze ludzie wierzą w te jego układy, to już szok. Odbiło się od tego, pok, srok itd. i to 1.61% xD . Jak ja czekam aż takich ludzi przeciągnie to 1.61% i to porządnie. Mówię o tych co grają na h1 w dół, to może się czegoś nauczą . To 1.61% działa, ale nie zawsze jak co niektórzy myślą. A ludzie jak małpy nauczone na pamięć kilku układów i myślą, ze zarobią miliony. Wystarczy wejść na zoom-a do Zaorskiego. Większość tam od pół roku Shortuje indexy, bo jakiś tam układ wystąpił itd. Tak się zastanawiam, skąd oni mają hajs na to, skoro to ciągle rośnie xD
A co do Fiołka to ja wchodzę codziennie o 13 i przewijam, ten jego live, bo on ma Wolumen niby Rzeczywisty, a kosztuje to jakieś chyba 600 zł, albo więcej. Mógłbym kupić, ale po co płacić za coś co można mieć za darmo
www.forex-nawigator.pl
Btw, tak teraz oglądam, tego zamiennika Łukasza Fiołka. I proszę zobaczyć co gada, o GBP/USD . Funt w górę, a on widzi układ harmoniczy . Takiego to powinni stawiać pod scianą i rozliczać, za kazdą błędną analize. Ilu sie nabrało? któż to wie, ale jak ten funt spadnie w te okolice to ja będę księdzem xD. 1.26600 xD , bo niby tak jest 1.61% fibo i 0.886% ostatniej fali . Wszystko mu się nakłada xD Musieli by chyba się z hujem , za przeproszeniem na łby pozamieniać . Spaść pewnie to spadnie, ale wpierw pójdzie grubo w górę, bo funt ma jeszcze miesca na wzrosty. Nie po to rósł tyle, zeby teraz robić z 1.31 korektę 500 pipsów w dół xD. Ludzie to mają marzenia .
https://youtu.be/IQ1wkwXYA98?t=1137
Funt 70 pipsów dzisiaj na plus. Pewnie cofną, bo jest układ Harmoniczny zwany potocznie "DEBILEM"
https://youtu.be/IQ1wkwXYA98?t=1137
Funt 70 pipsów dzisiaj na plus. Pewnie cofną, bo jest układ Harmoniczny zwany potocznie "DEBILEM"
www.forex-nawigator.pl
Co do kresek. Klasyka AT. Nic nie trzeba interpretować, "naciągać" itp. Wyrobione oko szybko dostrzeże.
https://charts.mql5.com/36/820/us500-pr ... rokers.png
- klimokrates
- Pasjonat
Mam nie wyrobione, że S ?Cblondyn pisze: ↑28 lip 2023, 13:41Co do kresek. Klasyka AT. Nic nie trzeba interpretować, "naciągać" itp. Wyrobione oko szybko dostrzeże.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Zwierzątko ma zakres od 161,6 do 224 to jeden zakres ,drugi 113 ,przepraszam nie chce mi się tłumaczyćsiux pisze: ↑28 lip 2023, 12:47Poprzednie Twoje zwierzątko leciało deczko niżeji takie okolice 0,84 to by nawet pasowało jako minimalne spadki.
To może żaden wyznacznik, ale pisałem wcześniej, że jeszcze się nie zdarzyło że ostatnia dolna świeca była spadkowa i zaczynała grubszą korektę, a taka w okolice 0,94 właśnie taką by była.
Biorę jeszcze pod uwagę możliwość że po zamknięciu miesięcznej świecy kolejna świeczka zleci tylko delikatnie poniżej ciała świecy z lipca i zacznie się wzrost(zostawi sam knot poniżej ciała lipcowej) i wtedy faktycznie jest możliwość że nowego minimum nie będzie, a przynajmniej nie za szybko.