DayTrading: Piątek 28.07.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
FreeWay

Re: DayTrading: Piątek 28.07.2023

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Chętnie poczytam co działa w 70-80%?

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

MERLIN pisze:
28 lip 2023, 11:14

Nowe minima tu nie był bym taki pewny
Poprzednie Twoje zwierzątko leciało deczko niżej ;) i takie okolice 0,84 to by nawet pasowało jako minimalne spadki.
To może żaden wyznacznik, ale pisałem wcześniej, że jeszcze się nie zdarzyło że ostatnia dolna świeca była spadkowa i zaczynała grubszą korektę, a taka w okolice 0,94 właśnie taką by była.
Biorę jeszcze pod uwagę możliwość że po zamknięciu miesięcznej świecy kolejna świeczka zleci tylko delikatnie poniżej ciała świecy z lipca i zacznie się wzrost(zostawi sam knot poniżej ciała lipcowej) i wtedy faktycznie jest możliwość że nowego minimum nie będzie, a przynajmniej nie za szybko.

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pako5033 »

FreeWay pisze:
28 lip 2023, 12:43
Chętnie poczytam co działa w 70-80%?
Wiesz, co umiejętność czekania. ja ci powiem nawet lepiej . OB tak jak na EUR/USD działa nawet w 90-100% tylko nigdy nie wiesz ile nadbiją. Teraz nadbili jakieś 20 pipsów i od wybicia czyli 1.12700 poszli 1.09400 . Niemało co nie . Wszystko, zależy z jakiego interwału jest to OB. Najwięcej ile widziałem to nadbili jakieś 200-300 pipsów, ale to było z Miesięcznego, więc pewnie to standard. Przy 0.97 na Edku w tamtym roku była dolna krawędź korekty . Spadli, co każdy wie na 0.9540, a potem co się stało, to każdy widzi. Problem tego jest taki, ze nie wiesz kiedy to zrobią i czy nie zrobią przed korekty, ale jak już to zrobią, to zarobisz więcej z mniejszym nakładem pracy, ale kto jest tak cierpliwy, żeby czekać kilka miechów na takie coś xD.

Chyba, ze ktoś ogarnia, kilka par , to wtedy wydaje mi się ze raz na uda mu się złapać taki kąsek :) Reszta to shit, który na krótką metę pozwoli ci zarobić, ale jak przyjdzie porządna korekta, trend, to cię sprzątnie i oddasz cały zysk. Proszę, mi nie mówić o stop-losach, bo żeby go ustawić, to wpierw trzeba złapać na samym dołku albo szczycie, a tego nikt nie potrafi, chyba ze ktoś łapie dajmy na to na niby dołku i ustawia stop-lose za dwa dni jak zacznie iść w jego kierunku xD to wtedy tak :)
www.forex-nawigator.pl

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Pako5033 pisze:
28 lip 2023, 12:33
Szkoda , ze nie nazwał ich wiewiórka, królik i wieloryb xD. Ile razy ja już to widziałem i wielu guru np: Łukasz Fiołek, który przy 4.50 na USD/PLN mówił, ze mała korekta w dół i tylko góra na 4.60. Gdzie jesteśmy teraz każdy wie, bo widział tam jakiś układ harmoniczy xD
Kiedyś tu taki jeden kolega pokazywał setup pod nazwą "kopulujące smoki" :)
Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta. Dużo śmiechu było i zabawy ;)
Może podobnie jest z tymi zwierzaczkami? Które z założenia przypominają duże litery W i M. I można je "naciągać" po hi/low do woli ;)
Co do tego fijoła to pasożyt (szkoleniowiec) jakich mało ;)

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Np Kanały xD. GBP/USD . Wybiło OB dzisiaj rano i co się stało. Impuls w górę . Kanał wcześniejszy już przebity, może nie do końca, ale to się okaże za jak się H4 zamknie . Można się nabrać można, Ja rysuje je bo rysuje, ale dla mnie te układy, jak i kanały nadają się do tarcia chrzanu. Jak chcą to go wybiją górą, powiszą ze 2 dni i wrócą z powrotem z jeszcze większym impetem, jakby nie mogli się odbić, zrobić korekty i pójść znowu w górę, skoro potem ta górna banda nadal jest w grze. Może specjalnie to robią, kto to wie xD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2023, 13:12 przez Pako5033, łącznie zmieniany 1 raz.
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Cblondyn pisze:
28 lip 2023, 13:04
Pako5033 pisze:
28 lip 2023, 12:33
Szkoda , ze nie nazwał ich wiewiórka, królik i wieloryb xD. Ile razy ja już to widziałem i wielu guru np: Łukasz Fiołek, który przy 4.50 na USD/PLN mówił, ze mała korekta w dół i tylko góra na 4.60. Gdzie jesteśmy teraz każdy wie, bo widział tam jakiś układ harmoniczy xD
Kiedyś tu taki jeden kolega pokazywał setup pod nazwą "kopulujące smoki" :)
Ciekawe czy ktoś jeszcze pamięta. Dużo śmiechu było i zabawy ;)
Może podobnie jest z tymi zwierzaczkami? Które z założenia przypominają duże litery W i M. I można je "naciągać" po hi/low do woli ;)
Co do tego fijoła to pasożyt (szkoleniowiec) jakich mało ;)

+1 . Nic dodać nic ująć, ale ze ludzie wierzą w te jego układy, to już szok. Odbiło się od tego, pok, srok itd. i to 1.61% xD . Jak ja czekam aż takich ludzi przeciągnie to 1.61% i to porządnie. Mówię o tych co grają na h1 w dół, to może się czegoś nauczą . To 1.61% działa, ale nie zawsze jak co niektórzy myślą. A ludzie jak małpy nauczone na pamięć kilku układów i myślą, ze zarobią miliony. Wystarczy wejść na zoom-a do Zaorskiego. Większość tam od pół roku Shortuje indexy, bo jakiś tam układ wystąpił itd. Tak się zastanawiam, skąd oni mają hajs na to, skoro to ciągle rośnie xD

A co do Fiołka to ja wchodzę codziennie o 13 i przewijam, ten jego live, bo on ma Wolumen niby Rzeczywisty, a kosztuje to jakieś chyba 600 zł, albo więcej. Mógłbym kupić, ale po co płacić za coś co można mieć za darmo
www.forex-nawigator.pl

Awatar użytkownika
Pako5033
Gaduła
Gaduła

Btw, tak teraz oglądam, tego zamiennika Łukasza Fiołka. I proszę zobaczyć co gada, o GBP/USD . Funt w górę, a on widzi układ harmoniczy . Takiego to powinni stawiać pod scianą i rozliczać, za kazdą błędną analize. Ilu sie nabrało? któż to wie, ale jak ten funt spadnie w te okolice to ja będę księdzem xD. 1.26600 xD , bo niby tak jest 1.61% fibo i 0.886% ostatniej fali . Wszystko mu się nakłada xD Musieli by chyba się z hujem , za przeproszeniem na łby pozamieniać . Spaść pewnie to spadnie, ale wpierw pójdzie grubo w górę, bo funt ma jeszcze miesca na wzrosty. Nie po to rósł tyle, zeby teraz robić z 1.31 korektę 500 pipsów w dół xD. Ludzie to mają marzenia .

https://youtu.be/IQ1wkwXYA98?t=1137

Funt 70 pipsów dzisiaj na plus. Pewnie cofną, bo jest układ Harmoniczny zwany potocznie "DEBILEM"
www.forex-nawigator.pl

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Co do kresek. Klasyka AT. Nic nie trzeba interpretować, "naciągać" itp. Wyrobione oko szybko dostrzeże.
https://charts.mql5.com/36/820/us500-pr ... rokers.png

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

Cblondyn pisze:
28 lip 2023, 13:41
Co do kresek. Klasyka AT. Nic nie trzeba interpretować, "naciągać" itp. Wyrobione oko szybko dostrzeże.
https://charts.mql5.com/36/820/us500-pr ... rokers.png
Mam nie wyrobione, że S ?
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

siux pisze:
28 lip 2023, 12:47
MERLIN pisze:
28 lip 2023, 11:14

Nowe minima tu nie był bym taki pewny
Poprzednie Twoje zwierzątko leciało deczko niżej ;) i takie okolice 0,84 to by nawet pasowało jako minimalne spadki.
To może żaden wyznacznik, ale pisałem wcześniej, że jeszcze się nie zdarzyło że ostatnia dolna świeca była spadkowa i zaczynała grubszą korektę, a taka w okolice 0,94 właśnie taką by była.
Biorę jeszcze pod uwagę możliwość że po zamknięciu miesięcznej świecy kolejna świeczka zleci tylko delikatnie poniżej ciała świecy z lipca i zacznie się wzrost(zostawi sam knot poniżej ciała lipcowej) i wtedy faktycznie jest możliwość że nowego minimum nie będzie, a przynajmniej nie za szybko.
Zwierzątko ma zakres od 161,6 do 224 to jeden zakres ,drugi 113 ,przepraszam nie chce mi się tłumaczyć

Zablokowany