DayTrading: Piątek 21.07.2023
Re: DayTrading: Piątek 21.07.2023
nie moga poleciec od razu pod sufit na usd pln po takim spadku to bedzie teraz legendowanie i musza ci maja dolca go jeszcze posprzedawac a potem dopiero zadziala ustawka pisowsko baćkowska i jedziemy, trzeba czekac. Horyzont nie jest odległy.
by była jasność czemu indeksy tak wariowały w gore bo o tym jakos anale piszą ale po fakcie /ja sugerowałem wzrosty w lipcu miesiac temua kontraktow / a to bylo wczoraj 2,3 bilionika poszlo
i jak mialo cokolwiek spadac
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
to moze troszke o edku
technicznie świeca dzienna z 18 lipca (wtorek) już sugerowała, że spadki w krótkimczasie realne
. Kurs EUR/USD rósł od 6 lipca z poziomu 1,0830 do ponad 1,1270.
Silnym wsparciem technicznym wydaje się być poziom 1,1080-1,1090 - pułap szczytów kwietniowo-majowych.
Jeśli tam korekta dojdzie to byloby podobnie do spadku z czerwca i początku lipca. W okolicach 1,1090 Fibo 23,6 proc. całego impulsu wzrostowego, liczonego od pierwszej połowy marca 2023 roku.
tu zakladam ze byki zaatakuja na pewno
wczoraj rynek doszedł do 1,1108 czyli troche mu jeszcze brak a przyszły tydzien to fed i ecb czyli bedzie się działo
czekam na spadek wreszcie na tych indeksach moze jeszcze w lipcu
ske mam tylko daxa bo us100 zgasilem wczoraj
a jeszcze spadli troszke na noc
zasieg na us100
jeszcze towary
jedynie co na weekend cos zarobiło to gaz bo ropa mam ski ale rynek podszedł pod 77 znowu czyli bez zysku
i to samo dolce i edek dpa blada na razie

i jak mialo cokolwiek spadac

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
to moze troszke o edku

technicznie świeca dzienna z 18 lipca (wtorek) już sugerowała, że spadki w krótkimczasie realne
. Kurs EUR/USD rósł od 6 lipca z poziomu 1,0830 do ponad 1,1270.
Silnym wsparciem technicznym wydaje się być poziom 1,1080-1,1090 - pułap szczytów kwietniowo-majowych.
Jeśli tam korekta dojdzie to byloby podobnie do spadku z czerwca i początku lipca. W okolicach 1,1090 Fibo 23,6 proc. całego impulsu wzrostowego, liczonego od pierwszej połowy marca 2023 roku.
tu zakladam ze byki zaatakuja na pewno
wczoraj rynek doszedł do 1,1108 czyli troche mu jeszcze brak a przyszły tydzien to fed i ecb czyli bedzie się działo
czekam na spadek wreszcie na tych indeksach moze jeszcze w lipcu

ske mam tylko daxa bo us100 zgasilem wczoraj

zasieg na us100
jeszcze towary
jedynie co na weekend cos zarobiło to gaz bo ropa mam ski ale rynek podszedł pod 77 znowu czyli bez zysku

i to samo dolce i edek dpa blada na razie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
edek
tu zrobiło sie na dlugiej ciekawe
niby trojkat filizanka i klin pokazuja mocny popyt
ale rynek wrocił do kanału /kolor bialy a to juz kanał domkniety i mocna podaz
jak pojda to nawet 108
tu zrobiło sie na dlugiej ciekawe
niby trojkat filizanka i klin pokazuja mocny popyt
ale rynek wrocił do kanału /kolor bialy a to juz kanał domkniety i mocna podaz

jak pojda to nawet 108
Według Eliotta może być tak
Impuls wzrostowy spowodował, że bardziej prawdopodobne są wzrosty niż spadki..... Ale .....
Impuls wzrostowy spowodował, że bardziej prawdopodobne są wzrosty niż spadki..... Ale .....
I powyższe pokrywa się z tym. A jak będzie zobaczymy
Reasumując opcje tylko dwie: albo wzrośnie albo spadnie.
Prosta gra.
Prosta gra.
ja zakładam ze fed jeszcze nie chce osłabiac dolca i nie wiem czy ECB tez pasuje umacniac euro
95% przypadkow to po fed dolar DOWN.
Jakbym postawił przez te lata na spadki dolara to juz bym zakonczyl swoja misje na fx a tak juz sie dorobilem siwych włosow.
Nie mam wyjascia jak stawiac na twoj scenariusz bo mam i reala i LLL na usd chf tez.
Jakbym postawił przez te lata na spadki dolara to juz bym zakonczyl swoja misje na fx a tak juz sie dorobilem siwych włosow.
Nie mam wyjascia jak stawiac na twoj scenariusz bo mam i reala i LLL na usd chf tez.
Fed wprowadzi dwie podwyżki stóp procentowych pomimo, że inflacja rzeczywiście spada. Celem takiego działania jest zwiększenie bezrobocia. Rynek pracownika ma się w USA bardzo dobrze, w Polsce też.
Działanie to także przełoży się na ochłodzenie przegrzanej gospodarki.
Wujek szwajcar potwierdzaBemowo1 pisze: ↑22 lip 2023, 14:54Fed wprowadzi dwie podwyżki stóp procentowych pomimo, że inflacja rzeczywiście spada. Celem takiego działania jest zwiększenie bezrobocia. Rynek pracownika ma się w USA bardzo dobrze, w Polsce też.
https://www.youtube.com/watch?v=VGHebrBvE8s
"If music is dying musicians are killing it" - MP