DayTrading: Poniedziałek 19.06.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
baxik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 19.06.2023

Nieprzeczytany post autor: baxik »

wyzej
na m30 mam 72,85
i to samo
2ski 0,15 lot na lke 0,1 l
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Cblondyn pisze:
19 cze 2023, 10:08
SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 03:04
nikt z Nas nie koryguje Was bo to po prostu syzyfowa robota. Nie rozumiecie podstaw jak wam się coś doradza to odbieracie to jako atak,
te "zawodowiec" może pokażesz coś sensownego bo na razie to zwykłe pitolenie. Jeśli dla Ciebie porady kolesia co całe życie gra na demo ma jakąkolwiek wartość ta "gratuluje". Wciskanie komuś kitu tez ma swoje granice. Bo dla mnie to powód zaprowadzenie takiego kogoś do lekarza i na pewno nie będzie to ortopeda :)
I kto to jest "nikt z Nas"?
Co do ilości to niejaki A. Elder pisał, że liczy się jakość tradów nie ilość. To samo zastosowanie ma pewnie do postów
Wszystkie pretensje kręcą si wokół jego screenów. NIe rozumiem po co te wklejanki robi jaki jest tego sens ? Po tylu latach powinien grać Lotami a nie częściami lota. Czyżby miał poturbowaną psychę ?? Wiec może ma podpięte realne rachunki i kopiuje zlec. Jeden zawodnik to robił aby mu sie nie popierniczyło i nie chciało mu sie stanu depa zasłaniać.
Pomyślcie on tu siedzi codziennie od rana do wieczora w piątki świątki po 10 postów na dobę... czy to nie brzmi dziwnie ???
Każdy z nas ma znajomych, którzy od czasu do czasu palną jakieś głupstwo czy tam mają złote usta... Nie wymagajmy od gości żeby obcym ludziom prawdę pisał. Niech każdy wyciąga z forum ile się da ale nie oczekujmy ale niemożliwego.
Patrząc na całokształt to może pisanie na forum to jak terapia dla niego inaczej może by zamęczał by kogoś w realu ?? :wink: Może ratujecie komuś życie 8).
A tak pragmatycznie podchodząc to on jest liderem w wątku DT . Co kilka dni by ktoś moze coś naskrobał. Nie ma Ninja od razu ruch na forum zmalał. Quid pro quo moi drodzy
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

baxik pisze:
19 cze 2023, 16:22
wyzej
na m30 mam 72,85
i to samo
2ski 0,15 lot na lke 0,1 l
baxik to ze strategii u mnie wynika(potrójne potwierdzenie formacji świecowych +rozliczenie FE+umieszczenie sma na interwale H1)
nie musi wynikać taki sam poziom i u Ciebie
ważne ze jest sl i tp z RR 1:1
Inne pytanie wynikające z postu wyżej?
Ty kopiujesz kopiarka zleceń z konta demo na konto real :564:

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

serol 666
sporo prawdy w tym co piszesz jest
pomijajac to meczenie kogokolwiek w realu
spora ilosc moich znajomych mnie lubiła lubi nie mam z nikim zadnych problemow
tomasz
ja to nie raz tu pisałem ze twoja wiedza a moja to szerokie morze
nie zdradza sie wszystkich sekretow
pozycjonujac ropke zakladam slke nawet wyzej 1go duzego pkta jak mnie nie ma np
bo ustawiam sie na zysk 5pkt a czasem 10
z tym ze gdy rosnie to wiadomo nie bawie sie w trzymanki na sile chyba ze mnie rynek zaskoczy / lub mnie przy kompie np nie ma
a majac i ske z gory i lke z dolu to slka mnie wogole nie interesuje bo jedno niweluje drugie :568:
trzymcie sie dzis tez szaleje
a co do przerwy z pisaniem tu :?: to akurat zbliza sie wielkimi krokami
bo tam gdzie bede na pewno nie wezme kompa ze soba wiec odpoczniecie ode mnie ha ha ha na pewno :568:
i to nie dlatego ze sie denerwuje ale taki był plan pap
Nie mam zamiaru podawać który profil jest realny :?: ani o tym pisać :!:
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

navik pisze:
19 cze 2023, 06:09
Ja jestem amatorem i mowię to otwartym tekstem od dawna ! Nie kreuje sie na zawodowego trejdera i nigdy nie kreowałem.
Wróciliśmy do punktu wyjścia na ropie czyli poziomu z piątku . To powiedzcie mi „zawodowcy” co mam grać i po jakiej cenie wchodzić ?
L czy S ? Interesuje mnie interwał h1 -H4 , nie jakieś m1 -m5 bo nie mam czasu na taką ekwilibrystykę.
Bardzo chętnie rozważę każda propozycje trejdu ZAWODOWCA, który jest na tym forum.

Ps . I jestem ostatnia osobą, która chce „ dobijać” ten zdychający wątek forum.
Chcesz wstecznego pierdolamento ? Prosze bardzo na H4 był trade na Longa na SP dokładnie 8 czerwca a na OIL WTI to 12/13.06. Czyste AT. Wchodzisz i trzymasz a na forum zaglądasz i czytasz jak inni sie męczą :wink: . Widzę że wiesz już że dla Ciebie duży TF ze względów zgduje pracy rodzinny itp.
Kolejny raz podkreślę i nie wyssałem tego z palca tylko wielkorotnie słyszałem i czytałem DAY TRADING jest najtrudniejszą formą zabawy na FX. Piszę to do młodych, gniewnych i ambitnych, których tutaj nie brakuje. Znacie angielski to materiałów jest aż nadto aby poczytać i dowiedzieć się co i jakbo kopiowanienie baxika to ślepa uliczka. Wiem bo sam zaczynałem podglądając Crocopipa. Niewiele sie dowiecie. FX to wycieczka na SOLO na DT. No chyba że zwalicie się na chatę baksikowi i krok po kroku przez jakieś 2 lata wam wytłumaczy co robi.
NIe 5 czy 10 instrumentów a 1 (jeden) poznać od a do z a gwarantuje że i tak będzie co robić a za kilka lat bedzie sie tylko liczyć stan depo. Dlaczego 1 ? Jka się dowiecie to już będzie wielki krok naprzód ! Chcecie się uczyć to znajdzcie sensownego kolesia co wam pokaże co i jak. Żebym nie był gołosłowny tu przykład azyla z naszego forum przejście na jeden - NQ100 w maju 2023 plus 32% od dołka:
https://www.myfxbook.com/members/mateus ... l/10044121
"If music is dying musicians are killing it" - MP

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Wsteczne pierdolamento to sam mogę ogarnąć nie będąc zawodowcem.
Idealny long na SP to był po 3506 ( po tyle wchodziłem :!: :!: ) i o tym pisałem na forum tutaj na DT w momencie wejścia :!:
A wcześniej pisałem o tym poziomie wielokrotnie ( dat nie chce mi sie szukać , nie mam czasu na takie bzdury). Decyzje podejmujemy TU I TERAZ i tylko to sie liczy , bo speców / zawodowców od lewej strony wykresu jest cała masa! Nie trzeba lat nauki poświęcać żeby lewą stronę ogarniać , o wiele trudniej jest ogarnąć prawą stronę wykresu. O ...i tu jest pole do popisu.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2023, 17:46 przez navik, łącznie zmieniany 3 razy.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
Anomalia
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Anomalia »

SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 17:30
NIe 5 czy 10 instrumentów a 1 (jeden) poznać od a do z a gwarantuje że i tak będzie co robić a za kilka lat bedzie sie tylko liczyć stan depo. Dlaczego 1 ? Jka się dowiecie to już będzie wielki krok naprzód !
Dlaczego?
"Zostawiam też nowe pozycje na jutro.. tak nie za dużo, 60 lotów" (Ś44)
"Ciężko się gra 10 pozycji po 250 lotów- niewygodnie." (Ś44)

Fux
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fux »

Panowie to Co piszecie to jest zaśmiecanie niepotrzebnie Fora Jaaa jeśli byłbym doświadczonym traderem na poziomie PROFESIONAL Nie pieprzył bym farmazonów tylko co jakiś czas odpowiednio do tytułu FOREX NAWIGATOR wstawił kontretny sygnał zajęcia pozycji do którego oczywiście kto by zechciał mógłby wykorzystać i sam by wywnioskował ile jestem wart na forum

Fux
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fux »

navik pisze:
19 cze 2023, 17:40
Wsteczne pierdolamento to sam mogę ogarnąć nie będąc zawodowcem.
Idealny long na SP to był po 3506 ( po tyle wchodziłem :!: :!: ) i o tym pisałem na forum tutaj na DT w momencie wejścia :!:
A wcześniej pisałem o tym poziomie wielokrotnie ( dat nie chce mi sie szukać , nie mam czasu na takie bzdury). Decyzje podejmujemy TU I TERAZ i tylko to sie liczy , bo speców / zawodowców od lewej strony wykresu jest cała masa! Nie trzeba lat nauki poświęcać żeby lewą stronę ogarniać , o wiele trudniej jest ogarnąć prawą stronę wykresu. O ...i tu jest pole do popisu.
MOJE GRATY NAVIK

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Nie ma co gratulować . Zamknalem ta pozycje w piątek na koniec tygodnia . Zamieszali jak zwykle , a ja jak zwykle nie miałem czasu żeby tego dopilnować jak należy. Praca za kołkiem i fx to nie jest dobre połączenie.
..............
Ale żeby nie było off top.
WTI H4 .
Średnie sma100 i sma200 przebite i ładnie wypłaszczone i teraz cena jest powyżej nich -wyglada obiecująco na dalsze wzrosty chociaż test poziomu 71 jeszcze zrobią pewnie
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Zablokowany