DayTrading: Poniedziałek 19.06.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Poniedziałek 19.06.2023

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Cblondyn pisze:
19 cze 2023, 11:48
SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 03:04
Dla większości z was ugranie 10% na miesiąc to sukces.... Ku..a M..ć
Wracając do tematu to może "zawodowcowi" wytłumacze, że wynik 10%/m-c przy ryzyku na pozycje nie większa niż 0,5% jest wynikiem wybitnym/doskonałym. A przy ryzyku 1-2% jest wynikiem b. dobrym. A więc warto wiedzieć o czym się pisze dla Polaczków ;)
No chyba, że się pewnych rzeczy nie rozumie :)
Dla Amatora pewnie to świetny wynik. Wiesz że większość gra 2,3% i więcej ? Naoglądali się Zaorskiego :wink: . Nasze Polaczki:
- nie mają pojęcia jak działa MM - nikt nie ma czasu na czytanie czy też naukę siedzą przed Meta Traderem i nie wiedzą na co patrzą.
- Odparowują depo za depem i wracaja po latach z nowym pomysłem na odparowanie większego depo na kolejnym innym instrumencie
- Jak już w końcu dobrze wejdą o nie dokładaja do pozycji bo po latach psycha tak jest zajechana że maja blokadę a wiadomo jeden sensowny trejd potrafi "ustawić" cały miesiąc.
- od samego początku złe nawyki, które sie nawarstwiają a forma tradingu oczywiście DTrading a co sami geniusze.
- nie potrafią dostosować tradingu do własnego życia
- klasyka to chcica na RACJĘ i trzymanie DD po 50% całymi tygodniami
Jak nie wierzycie to zapraszam do działu journal'e:
forex-journal.html
albo popatrzcie na myfxbook.com
Jest ich 885 zobaczcie czy nie popełniacie tych samych błędów czy nie jesteście jednym z 24000 użytkowników dla których FX to bolesne wspomnienie
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Anomalia pisze:
19 cze 2023, 17:44
SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 17:30
NIe 5 czy 10 instrumentów a 1 (jeden) poznać od a do z a gwarantuje że i tak będzie co robić a za kilka lat bedzie sie tylko liczyć stan depo. Dlaczego 1 ? Jka się dowiecie to już będzie wielki krok naprzód !
Dlaczego?
Nie czytaj tych bzdur. Kolejny "domowy guru" i jego wnioski :)
Podam chociażby jeden argument. Trendy godne uwagi nie występują nagminnie i warto obserwoować rynki gdzie się może pojawić
I scalping od razu proponuje sobie darować.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 18:16

Dla Amatora pewnie to świetny wynik. Wiesz że większość gra 2,3% i więcej ?
A dla "zawodowca" to jaki wynik jest dobry? Setki procent? Umiesz sobie policzyć procent składany przy 10%/m-c dla kilku lat? Jak policzysz to przestaniesz te "farfocle" wypisywać ;)
Chyba sam sie naoglądałes Zaora

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Fux pisze:
19 cze 2023, 17:53
Panowie to Co piszecie to jest zaśmiecanie niepotrzebnie Fora Jaaa jeśli byłbym doświadczonym traderem na poziomie PROFESIONAL Nie pieprzył bym farmazonów tylko co jakiś czas odpowiednio do tytułu FOREX NAWIGATOR wstawił kontretny sygnał zajęcia pozycji do którego oczywiście kto by zechciał mógłby wykorzystać i sam by wywnioskował ile jestem wart na forum
Patrz Cblondyn dla Fuxa dwie strony czytania A4 to już za dużo :lol: .
Fux po co to robić ? Dla poklasku ? Zobacza jak komuś nawet wyjdzie dobra analiza to i tak nikt nie skorzystał ile razy widziałem jak ktoś cofa się w czasie i linkuje swoją analizę Chcesz kopiować ruchy to polecam Telegram. Wartość na forum..... hm... nie ma znaczenia. Spotykamy sie tu aby popisać o różnych sprawach ot co. Praktycznie masz dobry poomysł :!: trzeba by mieć takie na rzędzie jak ma ducascopy do konkursu

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

post967110.html#p967110
Też nie( zły) system i co idzie za tym dziennik naszego kolegi
Ech ..

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Cblondyn pisze:
19 cze 2023, 18:16
Anomalia pisze:
19 cze 2023, 17:44
SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 17:30
NIe 5 czy 10 instrumentów a 1 (jeden) poznać od a do z a gwarantuje że i tak będzie co robić a za kilka lat bedzie sie tylko liczyć stan depo. Dlaczego 1 ? Jka się dowiecie to już będzie wielki krok naprzód !
Dlaczego?
Nie czytaj tych bzdur. Kolejny "domowy guru" i jego wnioski :)
Podam chociażby jeden argument. Trendy godne uwagi nie występują nagminnie i warto obserwoować rynki gdzie się może pojawić
I scalping od razu proponuje sobie darować.
Czyli Cblondyn rozumiem ze należysz do tych mądrali co zasuwają na indeksach, ropie, waluty wszystko dosłownie człowiek bez limitów :lol: Jesteś geniuszem po prostu. Cieszymy sę że taki gość znalazł trochę czasu dla nas
Powiem Ci tak przeczytałem naprawdę sporo widziałem jeszcze więcej. Brałem co się dało od najlepszych i wiem jak powinien wyglądać warsztat tradera. Do wszsystkiego doszedłem sam i próbuje początkującym wbić do głów czego nie powinni robić bo zmarnują czas, kasę i psychę.

Byłem nasz jednym szkoleniu prowadzący miał podobne mentalene chomąto powiedział 500% w rok i nie da się więcej. Poszukaj sobie Tom hugard (jest na TeleGram) w zeszłym roku zrobił prawie 2000% w rok. Jak to wygląda przy twoich 10% ?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
19 cze 2023, 17:40
Wsteczne pierdolamento to sam mogę ogarnąć nie będąc zawodowcem.
Idealny long na SP to był po 3506 ( po tyle wchodziłem :!: :!: ) i o tym pisałem na forum tutaj na DT w momencie wejścia :!:
A wcześniej pisałem o tym poziomie wielokrotnie ( dat nie chce mi sie szukać , nie mam czasu na takie bzdury). Decyzje podejmujemy TU I TERAZ i tylko to sie liczy , bo speców / zawodowców od lewej strony wykresu jest cała masa! Nie trzeba lat nauki poświęcać żeby lewą stronę ogarniać , o wiele trudniej jest ogarnąć prawą stronę wykresu. O ...i tu jest pole do popisu.
Masz racje navik...
ile tu speców jest ... masa :564:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

navik pisze:
19 cze 2023, 17:40
Decyzje podejmujemy TU I TERAZ i tylko to sie liczy , bo speców / zawodowców od lewej strony wykresu jest cała masa! Nie trzeba lat nauki poświęcać żeby lewą stronę ogarniać ,
Pełna zgoda. Bo co kogo obchodzą pozycje otwarte wczoraj czy tydzień temu? I nawet jesli tam jest zysk? A jeśli już ktoś ma taka potrzebę by je pokazać to niech to będzie konto REAL (potwierdzone w łatwy sposób) a nie demo. Przecież jeśli ktoś ma opracowaną strategie po co używa demo?

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 18:43

Czyli Cblondyn rozumiem ze należysz do tych mądrali co zasuwają na indeksach, ropie, waluty wszystko dosłownie człowiek bez limitów :lol: Jesteś geniuszem po prostu.
Może jestem. Wątpisz?
Jeśli ktoś ma problem z ogarnięciem 5 wykresów z H1 to niech sobie da spokój z tymi rynkami. "Miszcz/zawodowiec" BAX wszak gra na kilku jednocześnie tak przez Ciebie podziwiany :)
I to na interwałach z M. :)
To tak na koniec ci powiem. Dla zawodowca wystarczy JEDEN trejd w ciągu dnia. Jeden warunek. Dobry i przemyślany. Nie potrzeba więcej. A przy dużym kapitale nawet jeden udany na kilka dni. Weź sobie kalkulator i policz jeśli nie wierzysz. Jak masz problem to ci moge policzyć :)

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze:
19 cze 2023, 18:50
SEROL666 pisze:
19 cze 2023, 18:43

Czyli Cblondyn rozumiem ze należysz do tych mądrali co zasuwają na indeksach, ropie, waluty wszystko dosłownie człowiek bez limitów :lol: Jesteś geniuszem po prostu.
Może jestem. Wątpisz?
Jeśli ktoś ma problem z ogarnięciem 5 wykresów z H1 to niech sobie da spokój z tymi rynkami. "Miszcz/zawodowiec" BAX wszak gra na kilku jednocześnie tak przez Ciebie podziwiany :)
I to na interwałach z M. :)
To tak na koniec ci powiem. Dla zawodowca wystarczy JEDEN trejd w ciągu dnia. Jeden warunek. Dobry i przemyślany. Nie potrzeba więcej. A przy dużym kapitale nawet jeden udany na kilka dni. Weź sobie kalkulator i policz jeśli nie wierzysz. Jak masz problem to ci moge policzyć :)
:564:

Zablokowany