Max DD 12%
Max obsuwa 50% - tu chyba dopłaciłeś.
Metoda zarabia.
BBB
-
- Gaduła
- Posty: 117
- Rejestracja: 17 lis 2022, 16:27
Re: BBB
Prubuje bTC short
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
- Posty: 117
- Rejestracja: 17 lis 2022, 16:27
Re: BBB
Wpłata 2k zgodnie ze strategia. I czas błędów. Nie wyszedłem na SL -1k. Później miałem jeszcze wyjście na -0,5k ale liczyłem ze wyjdę na 0. Najlepsze w tym wszystkim ze miałem cały czas nastawienie na dax od zeszłego tygodnia sell a grałem longi.
No cóż z 500zl 3k do przodu jest Ok. Następny run zaczynam od 1k
Zgubiła mnie rutyna. Stawiałem sztywnego SL to teraz nie. Potrafiłem brać straty jak się mylę to teraz ewidentne wyjście pośrednie a jednak się uparłem ze nie …
Bilans maja jak najbardziej pozytywny wiec out do czerwca. Najgorsza pokusa to chęć odegrania się szybko a to powoduje kolejne straty i lawinę błędów a tego nie potrzebuje.
Ten rok jest na budowanie konta. I to jest mój cel nr1
No cóż z 500zl 3k do przodu jest Ok. Następny run zaczynam od 1k
Zgubiła mnie rutyna. Stawiałem sztywnego SL to teraz nie. Potrafiłem brać straty jak się mylę to teraz ewidentne wyjście pośrednie a jednak się uparłem ze nie …
Bilans maja jak najbardziej pozytywny wiec out do czerwca. Najgorsza pokusa to chęć odegrania się szybko a to powoduje kolejne straty i lawinę błędów a tego nie potrzebuje.
Ten rok jest na budowanie konta. I to jest mój cel nr1
Re: BBB
Bigos to klasyczne danie kuchni polskiej. Ilu kucharzy tyle samo różnych wersji przepisu. Każdy ma swój sposób gotowania, swoje smaki i dodatki. Powstało już tak wiele receptur na to staropolskie danie, że trudno wskazać jedną najprawdziwszą.Bako_trader pisze: ↑24 maja 2023, 21:31Wpłata 2k zgodnie ze strategia. I czas błędów. Nie wyszedłem na SL -1k. Później miałem jeszcze wyjście na -0,5k ale liczyłem ze wyjdę na 0. Najlepsze w tym wszystkim ze miałem cały czas nastawienie na dax od zeszłego tygodnia sell a grałem longi.
No cóż z 500zl 3k do przodu jest Ok. Następny run zaczynam od 1k
Zgubiła mnie rutyna. Stawiałem sztywnego SL to teraz nie. Potrafiłem brać straty jak się mylę to teraz ewidentne wyjście pośrednie a jednak się uparłem ze nie …
Bilans maja jak najbardziej pozytywny wiec out do czerwca. Najgorsza pokusa to chęć odegrania się szybko a to powoduje kolejne straty i lawinę błędów a tego nie potrzebuje..................................
2,5 kg kiszonej kapusty
1/2 główki białej kapusty (około 1 kg)
500 g boczku wędzonego
1 kg łopatki bez kości
500 g wołowiny
4 laski kiełbasy (podwawelskiej)
4 cebule (pokrojone w półplasterki)
Garść grzybów suszonych
Śliwki suszone (około 15 sztuk)
Garść rodzynek
4 jabłka winne
5 pomidorów
Przecier pomidorowy
1/2 kostki smalcu (u mnie 5 łyżek domowego smalcu, zobacz film: Jak zrobić smalec?)
4 liście laurowe
6 ziaren ziela angielskiego
5 ziaren jałowca
1 łyżka majeranku
1 łyżka suszonego lubczyku
1 łyżka papryki słodkiej
Sól, pieprz (do smaku)
Czerwone wytrawne wino (około 1 szklanka)
Wykonanie:
Kapustę kiszoną odcisnęłam, pokroiłam i wrzuciłam do większego garnka. Zalałam wodą (około 1,5 l), kapustę białą poszatkowałam i dorzuciłam do kapusty kiszonej. Cebulę obrałam, pokroiłam w półplasterki, kiełbasę w plasterki i podsmażyłam na dwóch łyżkach smalcu, następnie dorzuciłam do garnka z kapustą. Łopatkę i wołowinę pokroiłam na mniejsze kawałki i też podsmażyłam na dwóch łyżkach smalcu i dodałam do kapusty. Boczek wędzony pokroiłam w plasterki i wrzuciłam do bigosu. Jabłka obrałam, pokroiłam w ćwiartki, pomidory sparzyłam obrałam ze skórki, też pokroiłam w ćwiartki i wszystko dorzuciłam do bigosu. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca, śliwki suszone i rodzynki.
Wszystko gotowałam cały czas na małym ogniu.
Do mojego bigosu wlałam szklankę wina, pod koniec dodałam przecier pomidorowy, oraz resztę przypraw (sól, pieprz do smaku, paprykę słodką w proszku, majeranek, lubczyk suszony).
Mój bigos gotował się około 4 godzin, podsmażanie bigosu powtarzałam jeszcze przez kilka dni, ale już tylko przez chwilę. Bigos jest wyśmienity, tak bigos robię już od kilkudziesięciu lat.
Nadmiar bigosu daję do słoików i pasteryzuję. Pasteryzuję 20 min od momentu zagotowania wody.
"If music is dying musicians are killing it" - MP